18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra paransi huippurautojensa osumatuntumaa

Cobra lanseerasi kolme uutta rautamailamallia. Kuva: Cobra Golf

Yhtiön tallipelaajat ovat jo ottaneet uutuudet käyttöönsä.

Kun taitavat pelaajat lyövät palloa taotulla raudalla, he tuntevat osuman kestävän pidempään lavassa. Tällä on yhteys parempaan kontrolliin ja lyönnin työstettävyyteen.

Laadukkaalla osumatuntumalla on taotuilla raudoilla pelaaville tärkeä merkitys. Toisinaan tuntuman yhdistäminen muiden ominaisuuksien kanssa samaan pakettiin voi olla kuitenkin vaikeaa. Mailanvalmistaja Cobra oivalsi, että yksi taontavaihe perinteisesti nelivaiheeseen taontaprosessiin auttaa asiaan.

Cobran uusien King Tour-, CB- ja MB-rautojen lavan lämpötila pudotetaan ylimääräisessä taontavaiheessa 800 asteesta 700 asteeseen. Ennen viimeistelyä lavat prässätään suurella paineella, mikä tekee metallin sisäisestä kiderakenteesta yhtenäisemmän. Se parantaa osumatuntumaa.

Hyvän tuntuman lisäksi King Tour -raudat ovat myös anteeksiantavia ja niillä voi lyödä pitkälle. Lavan alaosassa, keskellä, kärjessä ja kannassa oleva painotus parantaa pallon nousukulmaa ja lisää anteeksiantavuutta epätarkoissa osumissa. Lavan taustapuolen rakenne tuo pitkiin rautoihin vakautta ja lyhyempiin rautoihin paremman kontrollin.

Tour-versiossa on kompaktimpi muotoilu kuin viime keväänä esitellyssä neljännen sukupolven King Forged TEC -mallissa. Tourissa on myös kapeampi yläreuna ja vähemmän offsetia. Lyhentynyt lapa parantaa valmistajan mukaan kontrollia ja edesauttaa lyönnin työstettävyyttä.

King Tourissa on kaksi astetta jyrkemmät kulmat kuin CB- ja MB-malleissa, mikä ilmenee pidempinä lyönteinä.

CB- ja MB-malleissa on Cobran rautojen kompaktein muotoilu. Ohuempi yläreuna ja lavan pohja, lyhyempi lapa sekä minimaalinen offset ovat kaikki taitavia pelaajia houkuttelevia ominaisuuksia. Cobran mukaan yhtiön taontamenetelmä on auttanut keskittämään painopisteen toivotulla tavalla, eikä ylimääräistä volframia ole tarvittu.

Kahta edellä mainittua mallia on tarjolla myös ”flow combo” -setteinä, jolloin pidemmät raudat ovat cavityback- ja lyhyemmät muscleback-versioita. Ideana on saada pidempiin mailoihin enemmän anteeksiantavuutta ja lyhempiin lisää tarkkuutta.

Cobra toi samanaikaisesti markkinoille myös King Tec -hybridin ja -utility-raudan.

Uutuudet ovat merkin tallipelaajista jo ainakin Rickie Fowlerin, Gary Woodlandin ja Ewen Fergusonin käytössä.

Suositushinnat:

Raudat: 1100,00 euroa (5–PW)
Hybridi: 330,00 euroa
Utility-rauta: 240,00 euroa

Mailojen custom fit -tilaukset ovat jo käynnistyneet merkin jälleenmyyjillä. Kauppojen hyllyihin uudet mallit saapuvat 3. helmikuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje