16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra astui pimeälle puolelle – uusi Darkspeed-sarja tarjoaa nopeutta, joka ei ole tästä maailmasta

Cobra Darkspeed -draiverissa on uhmakas ilme. Kuva: Cobra Golf

Cobra korvasi kiitellyn AeroJet-sarjan kiinnostavalla mallistolla.

Alkuvuosi on tunnetusti vilkasta uutuusvälineiden lanseerauksen aikaa, ja nyt on Cobran vuoro esitellä tuoreimpia innovaatioitaan.

Toisin kuin jotkut kilpailijansa, Cobra lanseeraa uutuutensa säännöllisesti täysin uudella nimellä. Darkspeed-malliston valttikortti on odotetusti draiveri, joka pikaisella silmäyksellä tuo mieleen Tähtien sota -sarjasta tutun Darth Vader -hahmon.

Isot valmistajat laittavat tänä päivänä draiverin anteeksiantavuuden osalta kaiken peliin, ja haluavat ylittää MOI-arvon maagisen viisinumeroisen rajan. Cobra tekee Darkspeedin kohdalla pienen poikkeuksen keskittyen enemmän nopeuteen ja pituuteen.

Cobra ei ole tuonut paljon uusia komponentteja Darkspeed-draiveriinsa, mutta parannuksia edelliseen malliin, AeroJetiin verrattuna ovat lisääntynyt nopeus, anteeksiantavuus ja tarkkuus.

Tähtien sota -ilmeensä lisäksi draiveri näyttäisi saaneen vaikutuksia automaailman aerodynamiikasta. Cobralla on ollut pitkä suhde Ferrarin kanssa, ja yhtiön insinöörit tekivät suunnitteluvaiheessa visiitin autovalmistajan tehtaalle.

Maranellossa Ferrari paljasti Cobran suunnittelijoille, että yhtiön draivereissaan käyttämä hiilikuitu on samaa luokkaa kuin F1-autoissa. Tämä ei ole mailan markkinoinnin näkökulmasta hassumpi tieto. Cobra otti vinkistä vaarin, ja sloganin mukaan mailan tarjoama nopeus ”ei ole tästä maailmasta”.

Ennestään tuttuja teknologioita ovat H.O.T Face, PWRSHELL ja PWR-Bridge. Jälkimmäinen on eräänlainen leijuva paino, joka edistää osumapinnan kimmoisuutta ja pehmentää tuntumaa. PWR-Bridge on tuotu nyt lähemmäksi osumapintaa, ja se on lisännyt pallonnopeutta.

Cobra Darkspeed -väyläpuu ja -hybridi. Kuva: Cobra Golf

Lavan osumapinnassa on 15 erilaista aluetta, joiden tarkoitus on tuottaa pallolle mahdollisimman suuri nopeus riippumatta mihin kohtaan osuma kohdistuu.

Malliston draivereissa on kolme versiota: Max, X ja LS.

Darkspeed Max kiehtoo enemmän niitä pelaajia, jotka kaipaavat apua saadakseen pallon kunnolla ilmaan ja pitämään slaissinsa kurissa. X:n odotetaan löytävän ennen kaikkea osaavien klubipelaajien bägeihin, mutta kiinnostusta mailaa kohtaan lienee myös ammattilaisten keskuudessa. LS on taas suunnattu puhtaasti paremmille pelaajille.

Maxissa on huomattavasti pidempi lapa kuin kahdessa muussa versiossa. Se on myös pidempi ja matalampi herättäen enemmän luottamusta tähdätessä. Kompakti LS istuu kauniisti pallon takana, ja sen tuottama matala, poraava lentorata on edukseen varsinkin tuulisissa olosuhteissa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Lauri Ruuska (@lateruuska) jakama julkaisu

Uutuusdraiveriltaan yhtiö toivoo luonnollisesti menestystä myös huippukiertueilla. Parantamisen varaa on, sillä AeroJetillä otettiin viime kaudella vain yksi voitto PGA Tourilla Rickie Fowlerin toimesta. Suomalaisista pääkiertuepelaajista myös Lauri Ruuska on nyt Cobran tallissa. Hänkin jysäyttelee tänä vuonna avauksiaan Darkspeed-draiverilla.

Draiverit on mallikohtaisesti värikoodattu: LS on kokonaan musta, X:stä löytyy myös hieman sinistä ja Maxista punaista väriä. Sama koskee väyläpuita.

Suuremman svinginopeuden omaaville pelaajille suunnatussa LS-väyläpuussa on titaanirunko. Titaanin käytöstä säästynyttä painoa on viety lavan alaosaan, etupuolelle. Tämä yhdessä volframipainotuksen kanssa siirtää painopistettä alemmas. Se lisää pallonnopeutta ja lyöntipituutta.

Cobra Darkspeed -rauta. Kuva: Cobra Golf

X-versio on suunniteltu pelaajille, jotka tavoittelevat parempaa laukaisukulmaa sekä anteeksiantavuuden ja pituuden tarjoamaa yhdistelmää. Pohjan takaosassa on 8 gramman kiinteä paino, joka lisää anteeksiantavuutta ja mahdollistaa osumassa korkeamman nousukulman.

Väyläpuiden anteeksiantavin malli Max antaa korkean, palloa draw-kierteen puolelle ohjaavan lentoradan. Näitä ominaisuuksia voi säätää lavan pohjassa takana ja kannan puolella olevilla liikuteltavilla painoilla.

Kaikissa versioissa on käytetty draivereiden tavoin PWR-Bridge ja PWRSHELL H.O.T. Face -teknologiaa, jotka edistävät osumassa pallonnopeutta.

Mallisto käsittää myös game improvement -kategorian rautamailat, jotka tarjoavat hyvän vaihtoehdon pituutta ja anteeksiantavuutta kaipaaville harrastajille. Ensimmäinen huomio Darkspeed-raudoissa kiinnittyy näyttävään harmaaseen viimeistelyyn. Pidemmissä raudoissa (4–7)  on hyödynnetty PWR-Bridge- ja PWRSHELL-teknologiaa. Lyhyemmissä raudoissa ei sen sijaan lapainserttiä ole.

Koko uutuusmallisto on jo saapunut Cobran jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

Darkspeed-draiveri: 600,00 euroa
Darkspeed-väyläpuu: 370,00 euroa (LS-malli, 450,00 euroa)
Darkspeed-hybridi: 300,00 euroa
Darkspeed-raudat (6 kpl): 850,00 euroa (grafiitti, 950,00 euroa)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje