Cleveland CBX -sarjan wedget saapuvat jälleenmyyjille syksyn aikana. Kuva: Cleveland Golf
Välineet |
4.8.2017

Clevelandin uusi CBX-wedge yhdistyy luontevasti bägin muihin rautoihin

Yhtiön tutkimusten perusteella valtaosa harrastajista käyttää epäsopivia wedgejä. Tämä tieto toimi CBX:n suunnittelun pohjana.

Lähipelimailoistaan kuuluisa Cleveland tekee uuden CBX-sarjan wedgen myötä toistamiseen kahden vuoden sisällä perusteellisen muutoksen wedge-suunnittelussaan.

Esitellessään vuosi sitten RTX-3-wedgeä, yhtiö kertoi mailan painopisteeseen liittyvistä uusista näkemyksistään. Nyt CBX:ään viitaten Cleveland toteaa, että pelaajien pitäisi tarkkaan harkita minkälaista wedgeä he ovat hankkimassa.

Clevelandin tuotepäällikön Brian Schielken mukaan suurin osa harrastajista ostaa wedgen, joka ei istu yhteen bägin muiden rautojen kanssa.

”84 prosenttia golfareista pelaa cavity back -raudoilla (aukko lavan takana), koska ne ovat anteeksiantavampia, hieman helpompia lyödä ja yleensä kevyempiä kuin tour-raudat”, hän sanoi.

”Ja kun katsot näiden pelaajien wedgejä, heiltä löytyy blade-versioita, joissa on 130-grammainen teräsvarsi. Sellaiset wedget on suunniteltu tour-pelaajille. Se merkitsee totaalista katkosta tuntumaan. Nämä (CBX-) wegdet valmistettiin sopimaan cavity back -rautojen kanssa, unohtamatta premium-wedgen teknologiaa.”

CBX on niin sanottu undercut cavity back -tyyppinen wedge, joka on valmistettu 431 ruostumattomasta teräksestä. Yhtiön mukaan leveämpi pohja sallii 76-grammaisen painon asettamisen alas ja kehän ympärille.

Nimenomaan leveä pohja tekee CBX-wedgestä käyttäjäystävällisemmän. Pohja on keskeltä 25 prosenttia ja kärjestä lähes 50 prosenttia leveämpi kuin RTX-3:ssa. Se muodostaa v-muotoisen kuvion, bouncen kasvaessa kohti etureunaa ja vastaavasti pienentyessä kohti takareunaa.

”V-kuvion etuosa ylläpitää nopeutta läpi nurmen ja vastaavasti leveämpi kärki vakauttaa mailaa bunkkerilyönneissä ja sellaisissa lyönneissä, joissa lapa pidetään suorassa. Kapeampi kanta on yhtä leveä kuin RTX-3-wedgessä, joten lavan voi huoletta avata.”

Leveämpi kärki vakauttaa mailaa hiekkaesteessä. Kuva: Cleveland Golf

CBX-wedgen lavan koko kasvaa progessiivisesti, joten pienemmällä nostokulmalla varustetut mailat yhdistyvät luontevasti markkinoiden tunnetuimpiin pelinparannusrautoihin. Korkeamman loftin versiot puolestaan edustavat perinteisempää wedge-muotoilua.

Koska suurin osa keskivertoharrastajista pelaa nykyään kevyemmillä teräsvarsilla, myös CBX-wedgessä 115 grammaa painava True Temperin Dynamic Gold -wedge-varsi.

Uutuuden painopiste ja lapa-ura-teknologia ovat tuttuja RTX-3-wedgestä. Painopistettä on siirretty enemmän samaan linjaan lavan keskikohdan kanssa vaihtelemalla pohjan leveyttä ja ylälinjan paksuutta kannasta kärkeen. Se tuottaa yhtiön mukaan paremman tunteen ja edistää johdonmukaisuutta.

Clevelandin ”Rotex”-lapakuvioinnin mukaisesti syvemmät ja kapeammat urat tuottavat enemmän johdonmukaista spinniä karheikosta. Urien väliset alueet on mikro-jyrsitty ja pintakarheus vaihtelee pienemmillä (täydet lyönnit) ja isommilla nostokulmilla (lapa auki).

”Jos kaikki pelaisivat cavity back -raudoilla ja wedgeä ei olisi vielä keksitty, tuskin kukaan alkaisi suunnitella puhdasta blade-wedgeä, joka on painavampi kuin setin kaikki muut raudat. Siinä voisi olla Rotex-lapakuviointi ja V-muotoinen pohja, mutta muotoilu ja painotus olisivat lähinnä CBX:n kaltaisia”, Schielke sanoi.

Cleveland perustaa CBX:n yksinkertaiseen fitting-lähestymistapaan. Tarjolla on yksi lapamuoto ja yksi tehokas bounce jokaiselle nostokulmalle. Lofteja löytyy kahdeksan 46 ja 60 asteen välillä. Yhtiö valmisti myös naisille oman CBX-wedgen, jossa on kevyempi svingipaino ja grafiittivarsi.

CBX-wedget saapuvat syksymmällä merkin jälleenmyyjille. Mailan suositushinta on 149,90 euroa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.