25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callaway rakensi titaanista ja volframista pitkälyöntiset raudat, mutta niiden hankinta vaatii syviä taskuja

Callawayn uutuusrautojen lavan painosta puolet koostuu volframista. Kuva: Callaway Golf

Great Big Bertha -malliston mailat tarjoavat apua lyöntipituutta kaipaaville pelaajille.

Big Bertha on ikoninen brändi. Callaway lanseerasi sen vuonna 1991. Kun merkki nyt tuo markkinoille uuden, Great Big Bertha -malliston, on kyseessä tutustumisen arvoinen uutuus. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin hintaan.

Great Big Berthat ovat helpot ja kevyet mailat, joilla palloa on helppo lyödä pitkälle. Valmistuksessa on käytetty arvokkaita materiaaleja – ja se näkyy hintalapussa. Esimerkiksi draiverista joutuu pulittamaan yli 900 euroa ja kuuden raudan setistä saa kustantaa hulppeat 3100 euroa.

Draiveri toimii lähes poikkeuksetta isojen välinevalmistajien uutuusmalliston houkutuslintuna. Great Big Berthan kohdalla keskiössä ovat kuitenkin raudat.

Callaway on naputellut rautojen osumapinnat titaanista, terästä kevyemmästä ja vahvemmasta materiaalista. Titaanisesta osumapinnasta on saatu ohuempi, minkä vuoksi se joustaa osumassa enemmän. Tämä puolestaan edistää pallonnopeutta ja tuottaa mittaa kaipaaville pidempiä lyöntejä. Tästä syystä materiaali on jo pitkään ollut keskeisessä roolissa draivereiden valmistuksessa. Nyt Callaway tuo titaanin siis myös rautoihin.

Myös rautojen runko on tehty titaanista, jonka avulla painoa on säästynyt 96 grammaa. Säästyneen painon ansiosta Callawayn insinöörit lisäsivät reilusti raskasta volframia lavan taakse. Volframia löytyy lavasta yli 50 prosenttia kokonaispainosta.

Runsas volframin käyttö pudottaa painopisteen alas ja poispäin osumapinnasta tuottaen pallolle korkeamman nousukulman. Kyseessä on arvokas ominaisuus pelaajille, joilla on hankaluuksia saada pallo kunnolla ilmaan.

Draiverissa on käytetty titaania kevyempää hiilikuitua sekä lavan päällä että pohjassa. Keveys auttaa svingaamaan mailalla nopeammin, jolla on positiivinen vaikutus lyöntipituuksiin.

Rautojen ja draiverin ohella uuteen Great Big Bertha -mallistoon kuuluvat väyläpuu ja hybridi.

Kun valtamerkkien mallistot asetetaan hintajärjestykseen, ponnistaa Callaway Great Big Berthallaan listan ylivoimaiseksi ykköseksi. Hieman marginaalisempi PXG on tyypillisesti jyrännyt hintalistojen kärjessä, mutta on sittemmin maltillistanut hinnoitteluaan. Yhtiö lanseerasi hiljattain linjastaan poiketen edulliset raudat. PXG ja Callaway näyttävätkin kulkevan hinnoittelupolitiikassaan eri suuntiin.

Suositushinnat

Draiveri: 919,00 euroa
Väyläpuu: 645,00 euroa
Hybridi: 525,00 euroa
Raudat: 3129,00 euroa (6 kpl)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje