26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callaway Paradym on odotettu uutuus ja yhtiön menestysmallien manttelinperijä

Callaway Paradym.

Callawayn asema draiverimarkkinoilla on vahva. Uutuudesta odotetaan Epicin ja Roguen maineen jatkajaa.

Callaway ponnisti draiverimarkkinoiden kuumimmaksi nimeksi Epic-mallillaan tammikuussa 2017. Vuotta myöhemmin lanseerattiin Rogue-malli, joka niin ikään nousi myyntilistoilla kärjen tuntumaan ja alleviivasi entisestään Callawayn järkkymätöntä asemaa draivereiden huippumerkkinä.

Kun Callawaylla on hyppysissään kaksi loistavaksi osoittautunutta mallia, joiden brändi on vahva ja myynti vetää, tuntuu kokonaan uuden mallin lanseeraaminen erikoiselta.

Mutta juuri niin Callaway teki. Ja paitsi, että se toi markkinoille kokonaan uuden draiverin, syntyi sen vanavedessä koko mailasarja draiverista väyläpuihin, hybrideihin ja rautoihin. Tässä jutussa keskitytään kuitenkin vain draivereihin, sillä sen menestyksen mukana uutuussarja elää tai kuolee.

Uutuus kantaa nimeä Paradym.

Nimi juontaa juurensa sanasta paradigma, eli ajatusmalli. Sen Callaway vakuuttaa keksineensä uudestaan; enää ei tarvitse tehdä kompromissia pituuden ja anteeksiantavuuden välillä, vaan Paradym tarjoaa molemmat. Tässä lupauksessa ei sentään ole mitään erityisen mullistavaa, mutta valmistustavassa ja teknologiassa on.

Paradym Triple Diamond -mallin lapa on hieman perusmallin lapaa pienempi.

Lapa nimittäin on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Ainoastaan osumapinta on titaania, säätöpainot terästä sekä volframia. Ratkaisu säästää painoa ja ennen kaikkea mahdollistaa sen sijoittamisen juuri sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Optimaalisella painonjakaumalla pystytään lisäämään mailan tasapainoa ja anteeksiantavuutta.

Ja hiilikuitu on kevyttä. Lavan kokonaispaino on peräti 33% matalampi kuin edeltävien mallien. Keveys taas auttaa lisäämään mailanpään nopeutta.

Osumapinnan suunnittelussa on jo totuttuun tapaan hyödynnetty tekoälyä. Myös yhtiön tuttu ja toimiva Jailbreak-teknologia on mukana paketissa.

Nykytyylin mukaisesti tarjolla on heti kolme erilaista mallia. Paradym on eräänlainen yleismalli, joka sopii laajasti eritasoisille pelaajille. Pallon lähtökulma on korkeahko ja alakierre vähäinen. Lavan takaosassa on liikuteltava paino.

Paradym X -mallin lapa on silminnähden pidempi kuin perusmallin. Lapa onkin MOI-arvoltaan todella korkea, eli anteeksiantavuus on viety tappiinsa. Lavassa on myös hento draw-painotus ja pallon lähtökulma on korkeampi kuin perusmallissa.

Paradym Triple Diamond on suunniteltu niin sanotusti pelimiehille. Sen lapa on hieman pienempi (450 kuutiosenttimetriä), ja suunnittelussa on huomioitu parempien pelaajien viehtymys kykyyn muokata lyöntiä ja lyödä erilaisia kierteitä. Lapa tuottaa erittäin vähän alakierrettä, mutta sen määrää ja lyönnin työstettävyyttä voi lisätä entisestään siirtämällä lavan pohjassa olevan painon takaa eteen.

Varsivaihtoehdot ovat perusmallissa Aldila Ascent PL Blue 40g, Project X Hzrdus Silver 50g ja 60g ja Project X Hzrdus Black 60g. Varsissakin vannotaan siis keveyden nimeen. Paradym Triple Diamondiin tarjolla on Mitsubishi Chimical Ka’Li White 60 tai 70-grammaisena.

Nostokulmia on kolme, 9°, 10,5° ja 12°, mutta Triple Diamond -mallissa 12-asteisen tilalla on 8-asteinen versio.

Kuten alussa tuli maalailtua, on Callaway laittanut rutosti paukkuja ja toiveita kokonaan uuteen mailamallistoon. Tietäen lanseerauksen merkittävyyden ja yhtiön kyvyn valmistaa laadukkaita draivereita on helppo luottaa siihen, että uutuus on suorituskyvyltään huippuluokkaa.

Testaamaan emme kuitenkaan vielä ole päässeet, ja odottelua jatkuu vielä puolisentoista kuukautta; jälleenmyyjillä tuotteet ovat helmikuun viimeisellä viikolla.

Draivereiden hintalappu on 649 euroa, väyläpuiden 399 euroa ja hybridien 349 euroa. Rautasarja teräsvarrella irtoaa 1599 eurolla ja grafiittivartisina niistä saa pulittaa satasen enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje