Uusien Epic-rautojen Pro-versio on hieman sirorakenteisempi tavalliseen malliin verrattuna. Kuva: Callaway Golf
Välineet |
26.5.2017

Callaway esitteli Epic-rautamalliston ja hybridin

Epic-draiveri nousi nopeasti maailmanmaineeseen. Saavatko raudat yhtä hehkeän vastaanoton?

Callawayn suositun Epic-draiverin ”jailbreak”-teknologia edistää mailan rungon jäykistymistä, mahdollistaen samalla lyöntipinnan suuremman jouston. Yhtiö suunnitteli rautoihin oman version jailbreak-designista. Vahvasta teräksestä valmistetu lavan häkkimäisessä rungossa on kaksi paksua palkkia, joilla on yhteys kruunuun ja pohjaan.

Yhtiö havaitsi, että rautamailan rungon jäykistäminen auttaa lyöntipintaa aktivoitumaan osumassa, mikä tuottaa suuremman pallonnopeuden. Rautojen 3–7 tuottamat hitausmomenttilukemat hipovat USGA:n ja R&A:n sallimia rajoja, minkä johdosta pelaaja pystyy lyömään näillä pelinparannusraudoilla pidemmälle kuin nykyisillä versioillaan.

Lisäksi lyöntipinnan ja pohjan välinen siirtymäalue on ohuempi, mikä edistää joustoa matalissa lyönneissä. Jos tämä kuulostaa tutulta, useat yhtiöt, Callaway mukaan lukien, hyödyntävät samaa ideaa puumailoissaan parantaakseen nopeutta ohuissa osumissa.

Callawayn suunnitteluosasto onteloi lavan holkin, ja säästynyt paino siirrettiin rungon takaosaan. Exo-Cage-designin ylimääräinen massa on puolestaan siirretty Internal Standing Wave -painosysteemiin.

Jokaisen lavan sisälle on asetettu painopisteen säätöä varten tarkka määrä teräs-volframi-seosta. Tämä prosessi vetää painopistettä alas ja kärjen suuntaan pitkissä raudoissa, mikä lisää laukaisukulmaa ja anteeksiantavuutta. Lyhyiden raudoissa painopiste on ylempänä edistäen spinniä ja työstettävyyttä.

Epic Pro -mallissa on vähemmän offsetia, ohuempi ylälinja ja pohja, pienemmät nostokulmat. Se on kohdistettu paremmille pelaajille, jotka ovat valmiita tinkimään mailan anteeksiantavuudesta. Pro-versiossa on samanlainen alusta kuin tavallisessa Epicissä. Sisäinen painotussysteemi ja uudenlainen face cup kertovat myös yhtäläisyydestä.

Hiilikomposiitti antoi Epic-hybrideille pelivaraa lisäpainojen käyttöön. Kuva: Callaway Golf

Yhtä aikaa lanseerattujen Epic-hybridien kruunu on valmistettu kolmiaksiaalisesta hiilikomposiitista. Titaania 65 prosenttia kevyempi materiaali antoi suunnitteluosastolle pelivaraa asettaa kruunuun viiden gramman painon sekä lisäksi 35 grammaa metalliruiskuvalua (volframi) syvälle lavan sisälle.

Lavan painopisteen sijainti edistää korkeamman lähtökulman saavuttavia lyöntejä, jotka spinnaavat vähemmän ja kantavat pidemmälle. Kehäalueelle keskitetty paino tehostaa hitausmomenttia ja teräksestä taottu, päivitetyn face cupin käsittävä lyöntipinta puolestaan vie trampoliiniefektin (COR) R&A:n ja USGA:n sallimille äärirajoille.

Pohjassa esiintyy vähemmän kitkaa, koska kaksoiskiskot saavat mailan pikemminkin liukumaan kuin kaivautumaan osumassa.

Nostokulman säädettävyystoleranssi on -1 – +2 astetta, ja saatavana olevat vaihtoehdot ovat 2H (18 astetta), 3H (20 astetta), 4H (23 astetta) ja 5H (26 astetta).

Epic ja Epic Pro -suositushinnat (kuusi rautaa):

1899 euroa, Project X LZ -teräsvarret (myös muita varsivaihtoehtoja saatavana ilman ylimääräistä kustannusta)
1899 euroa, UST Mamiya Recoil -grafiittivarret

Epic-hybridi-suositushinta:

329 euroa, UST Recoil 760 -grafiittivarsi

Mailat saapuvat merkin jälleenmyyjille 16. kesäkuuta.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti