26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Viestigolfin suomenennätysyritys ja muita erikoiskisoja Tampereen Messukylässä

Messukylässä pelataan maanantai-iltana useita erilaisia kisoja, joista saadut tuotot menevät seuran junioritoiminnan hyväksi. Kuva: Pirkanmaan Golf

Pirkanmaan Golf laittoi 24h-junnugolfille-tapahtumansa ohjelman uusiksi.

Pirkanmaan Golf järjestää Tampereella maanantai-iltana 24.6. useita harvinaisempia erikoiskilpailuita. Kilpailut ovat osa valtakunnallista 24h-junnugolfille-tapahtumaa, jolloin golfia pelataan keskikesän valon turvin ympäri vuorokauden.

Tapahtuma käynnistyy shoot-out-kilpailulla puoli yhdeksältä illalla. Shoot-outissa jokaisella reiällä huonoimman tuloksen tehnyt pelaaja putoaa pelistä pois, kunnes vain voittaja on jäljellä.

Shoot-outin jälkeen Messukylässä alkaa ”viestigolfin” epävirallinen suomenennätysyritys, jossa isompi joukkue pelaa Messukylän 9-reikäisen kentän yhdellä pallolla mahdollisimman nopeasti läpi.

Viestigolfin sääntöjen mukaisesti pelaajat voivat lyödä uudestaan samalla väylällä vasta kun kaikki muut joukkueesta ovat lyöneet. Avauslyönnin hetkellä muut pelaajat ovat sijoittuneet väylän reunoille eri paikkoihin odottamaan omaa lyöntivuoroaan.

”Tarkoituksena että pallon pysähtyessä, se lyödään mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Näin pallo pysyy lähes koko ajan liikkeessä. Pallon etenemistä seurataan videokameroin golfautoista. Viihdeohjelma Ennätystehtaassa on pelattu vuonna 2012 golfkierros joukkueella aikaan 29 minuuttia 58 sekuntia. Tätä ennätystä lähdemme rikkomaan”, seuran tiedotteessa kerrotaan.

Erikoiskilpailut jatkuvat puolilta öin valopallokisalla, jossa pelaajat käyttävät pimeässä hehkuvaa golfpalloa. Messukylän 24h-junnugolfille-tapahtumassa järjestetään vuorokauden aikana myös tarkkuuslyöntikilpailuita sekä lähipelirasteja.

”Olemme osallistuneet 24h-junnugolfille-tapahtumaan useamman vuoden yhdellä tai useammalla pelaajalla. Tällä kertaa halusimme kokeilla jotain erilaista. Se on mahdollista, koska kentällä ei ole tuollaiseen aikaan muita pelaajia”, Pirkanmaan Golfin puheenjohtaja Janne Riitakorpi sanoo.

Itsekin jokaiseen kilpailuun osallistuva Riitakorpi pitää maanantain tapahtumakokonaisuutta ohjelmaltaan mielenkiintoisena.

”Kaikki on sopivasti erilaisia kisoja. Valopallokilpailussa on oma tunnelmansa ja viestigolf on sukua speedgolfille. Viestiin on lähdössä kymmenisen pelaajaa ja valopallokisaan on ilmoittautunut tähän asti vajaat 20 pelaajaa. Valopalloja on hankittuna 30 kappaletta, joten vielä mahtuu mukaan.”

Kisojen osallistumismaksut ja muu tuotto käytetään seuran junioritoiminnan hyväksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje