21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Vierumäellä pelataan vuorokausi golfia Lastenklinikan Kummien hyväksi – Anna-Liisa Tiluksella edessään elämänsä kovin golftesti

Golfmarathonin tavoitteena on kerätä sosiaalisen median kautta 10 000 euroa lastentautien tutkimustyöhön

Lähes kaikilla kotimaisilla golfkentillä järjestetään juhannusviikolla yöttömän yön kisa. Vierumäellä perinteinen 18 reiän kisa pelataan Classicilla.

Tämän lisäksi Cooke Coursella käynnistyy torstaina klo 13:00 vuorokauden mittainen golfmaraton, jossa 17 pelaajaa kiertää vuorotellen kolmessa kolmen hengen ryhmässä läpi vuorokauden. Tapahtuman konsepti on vastaavan kaltainen kuin Golfliiton vuotuisessa 24h Junnugolfille -tempauksessa, mutta kummien maratonissa on kyse eri hyväntekeväisyystapahtumasta.

Idean isä on Lastenklinikan Kummit ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Repe Harmanen, innokas golfari itsekin.

Repe Harmanen haastaa suomalaisgolfarit ja yritykset juhannuksena mukaan tukemaan tärkeää asiaa.

”Ajatus syntyi ja jalostui istuessani Vierumäellä iltaa muutaman ystäväni kanssa. Se sai heti kannatusta ja pistimme tuulemaan. Mukaan ilmoittautui nopeasti 17 pelaajaa, joille extreme-tyylinen vuorokauden mittainen golfseikkailu hyvän asian puolesta tuntui oikealta tavalta aloittaa juhannuksen vietto”, Repe Harmanen taustoittaa.

Harrastajien lisäksi mukana on huipputason pelaajia, kuten Joonas Granberg sekä Ronja Taipale.

Ratkaisevan tärkeän tuen projektille antaa Vierumäki Golf, joka järjesti ryhmälle vapaat pelit ja ruokailut.

Harmanen haluaa ryhmänsä kanssa haastaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä tukemaan #kummitgolf24h tapahtumaa mukaan jo ennen kisaa ja sen aikana.

Vierumäen tapahtumaan yritykset ja yksityishenkilöt voivat osallistua rahalahjoituksin joko pelaajien kierrosmääriin ja tuloksiin pohjautuen, tai kertasummina.

Tavoitteeksi on asetettu 10 000 euroa, josta jo tiistaina oli kasassa lähes 3 000 euroa.

Monilla pelaajilla on jo projektiin liittyviä henkilökohtaisia lahjoittajia, ja sellaiseksi voi ilmoittautua vielä ennen tapahtuman alkua, sen aikanakin.

Vierumäen ykköstiillä on vilkasta liikennettä myös torstain ja perjantain välisenä yöttömänä yönä. Kuva: Tomi Natri.

”Osallistujat jakavat someen kokemuksiaan ja kuvia läpi vuorokauden. Tavoite on, että somessa on jatkuvasti tuoreita päivityksiä, tuloksia ja tunnelmakuvia, fiiliksiä kentältä ”, Harmanen jatkaa.

Kaikki lahjoitukset menevät suoraan lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta lastentautien tutkimustyöhön.

Maajoukkueissa jalkapalloilevat pojat kannustavat Anna-Liisa Tilusta

Televisiokuuluttaja, juontaja sekä vuoden 1984 Miss Suomi Anna-Liisa Tilus kuuluu Harmasen tavoin Lastenklinikoiden Kummien hallitukseen. Hän viettää paljon vapaa-aikaansa Vierumäellä, jossa hän aloitti golfin kymmenisen vuotta sitten.

Anna-Liisa Tilus harjoittelee ja pelaa Vierumäellä, jossa hän vastaa myös myös Challenge Tourin kilpailun vip-vieraiden viihtymisestä.

Kummien toiminnassa hän on ollut mukana jo 90-luvulta, hyväntekeväisyyteen liittyvissä golfkisoissakin heti golfin aloitettuaan.

”Minut oli hyvin helppo puhua tähän tapahtumaan mukaan. Olen aina ollut luonteeltani nopeasti innostuva heittäytyjä”, Tilus kertoo.

Golfia hän on pelannut kuluvalla kaudella vain neljä kierrosta. Torstain ja perjantain aikana tuo määrä luultavasti ainakin kaksinkertaistuu. Harmanen uskoo ryhmänsä pelaavan 6–7 kierrosta. Vaikka lepovuorojakin on vuorokauden aikana tarjolla, urakka on huumorilla golfiin suhtautuvalle Tilukselle varsin kova.

”Lyönti kerrallaan mennään. Valvominen läpi vuorokauden tuntuu suuremmalta haasteelta kuin itse pelaaminen.”

”Golfkentällä ajatukseni on laulun sanoin: ’ei tää oo niin haudanvakavaa.’ Golf kehittää keskittymiskykyä ja auttaa rauhoittumaan. Uskon ja toivon, että saan pelata lajia hamaan vanhuuteen asti. Tämä vuorokausi golfkentällä tuntuu ajatuksena kiehtovalta. Kauniissa luonnossa, hyvien tyyppien seurassa ja tärkeän asian puolesta”, Tilus fiilistelee ennen h-hetkeä.

Lahjoittajiksi hän on jo nyt saanut muun muassa poikansa Sauli ja Leo Väisäsen. Italian Serie A:ssa (Spal) pelaava Sauli Väisänen on noussut myös miesten maajoukkueeseen, Leo on tekemässä kovaa läpimurtoa Rovaniemen Palloseuran topparina.

”Leolla on golfissa green card. Hän lyö pitkälle ja hyvin, mutta pelaaminen on jäänyt vähiin. Sauli ei ole ehtinyt vielä edes aloittaa.”

”Tuntuu todella kivalta, kun he ovat lähteneet kannustamaan minua ja tukemaan tapahtumaa”, Anna-Liisa Tilus kiittelee.

Lisätietoja projektista sekä keräyksen digilipas: http://oma.kummit.fi/yleinen/16-823

Kummit keränneet golftapahtumilla jo yli 500 000 euroa

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden.

Koko toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia noin 35 miljoonan euron edestä. Lastenklinikan kummien golftapahtumilla on kerätty rahaa hyvään tarkoitukseen runsaat puoli miljoonaa euroa. Seuraava Kummit Golf -kilpailu pelataan Hirsalassa 9. elokuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje