27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Speedgolfista Jari Isometsän uusi laji? – lähtee SM-kisoihin

Jari Isometsä toi ankkuriosuudellaan Suomen viestijoukkueen pronssille Albertvillen olympialaisissa vuonna 1992. Ensi viikolla hän yrittää selviytyä speedgolfin SM-sprintissä mahdollisimman vähillä lyönneillä ja nopeasti neljästä väylästä. Kuva: Getty Images

Isometsä iloitsi pallon lentämisestä suoraan hengästymisestä huolimatta.

Jari Isometsä on osallistunut hiihtourallaan lukuisiin SM-kilpailuihin, joissa on saalistanut pitkälti yli 30 mitalia. Heinäkuun alussa tämä moninkertainen MM- ja olympiamitalisti tekee uuden aluevaltauksen osallistuessaan speedgolfin sprintin SM-kisoihin.

Isometsä, 50, ei kenties tällä kertaa kuulu mitalisuosikkien joukkoon, mutta lähtee hyvän testikierroksen innoittamana kokeilemaan juoksu- ja lyöntikuntoaan Vantaalle.

”Kiersin neljä väylää, joista tuli yhteismatkaa noin 1,6 kilometriä, yhdeksään minuuttiin ja tulokseni oli kolme yli parin”, Isometsä kertoi mtvuutiset.fi-sivustolla.

”Olen epäillyt aiemmin, että osunko palloon, kun en ole enää niin hyvässä kunnossa ja yritän lyödä hengästyneenä, mutta lyönnit lähtivätkin aivan suoraan. Ehkä juokseminen rentoutti suoritusta.”

Mukana testikierroksella Isometsällä oli mukana oma poika Eetu, joka on golfin parin vuoden takainen alle 21-vuotiaiden suomenmestari ja tuttu eri ikäluokkien maajoukkueista.

”Eetun aika oli hiukkasen parempi ja tulos +1.”

Ekovilla Oy:n aluejohtajana nykyään työskentelevä Isometsä saa speedgolfin sprintin SM-kisoihin mahdollisimman hyvät kirittäjät, sillä kultamitalijahtiin on lähdössä lajin hallitsevan maailmanmestarin Mikko Rantasen ohella lajin kotimainen kärkikaarti.

Aiemmin kesäkuussa osallistumisensa tapahtumaan vahvisti Challenge Tourilla pelaava Oliver Lindell.

Keimola Golfissa pelattava speedgolfin SM-sprintti on osana torstaina 4. heinäkuuta käynnistyvää SM-viikkoa, jossa taistellaan neljän päivän aikana 23 lajin suomenmestaruuksista. Jaossa on kaikkiaan 600 SM-mitalia.

Perjantaina 5.7. kello 10 alkava speedgolfin sprintin SM-kilpailu televisioidaan suorana lähetyksenä YLE Areenassa. Kilpailussa pelataan Kirkka-kentän reiät 1–4, järjestyksessä 2, 3, 4 ja 1. Juoksumatkaa pelaajille kertyy noin 1,7 kilometriä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje