28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Senioreiden nokkamies Hallaranta: "Täysi luottamus kisakoneistoon"

Suomessa kansainväliset kisat järjestetään poikkeuksetta hyvin. Korvaamattoman tärkeässä roolissa ovat vapaaehtoiset, joita Hämeenlinnaankin on löytynyt ilahduttavan paljon.

Suomen Golfseniorit ry:n puheenjohtaja Heikki Hallaranta kertoo, että sopimus senioreiden EM-joukkueturnauksen järjestämisestä Hämeenlinnassa tehtiin Tawast Golfissa reilut kolme vuotta sitten.

”Silloin varmistettiin ensimmäisenä kisakentät ja majoitukset. Monet asiat tapaavat kulminoituvat tällaisia tapahtumia organisoitaessa lähempänä kisaviikkoa. Pienen paineen alla lienee helpompi toimia, kun ei ole aikaa odottaa.”

Hallaranta sanoo luottavansa täysin turnauksen kisakoneistoon.

”Ei epäilystäkään. Molemmilla seuroilla on kokemusta aiemmista arvokisoista, ja koulutettuja vapaaehtoisia on ilahduttavan paljon. Suomessa on tapana hoitaa tapahtumat mallikkaasti, se on täällä kunnia-asia. Kun olimme viime vuonna tutustumassa puolalaisten kisajärjestelyihin, en ollut kaikilta osin vakuuttunut. Eräänä kisapäivänä startteri unohti jakaa viheriökartat, ja kaikille vapaaehtoisille ei tuntunut olevan aina selvää, missä heidän pitäisi olla.”

”Huojentunut olen myös Tawastin kentän kunnosta. Kun vuosi sitten kesäkuussa kävin pelaamassa kentän ESGA:n puheenjohtajan Georges Geversin kanssa, on myönnettävä, että vähän hirvitti.”

Paikalliset hotellit hierovat käsiään yhteen

Senioreiden nokkamies otti vielä loppuviikosta joiltakin ”uudemmilta golfmailta” vastaan kuljetusvarauksia ja muuta vastaavaa.

”Hieman viime tipalle meni. Voi olla, että siinä on kyse kansallisista eroista hoitaa asioita, ja luulyavasti rutiinin puute on yksi. Varsinkin tällaiseen kisareissuun lähtiessä pitää ottaa huomioon monenlaisia juttuja.”

Aulangon kylpylähotelli ja lähempänä Hämeenlinnan keskustaa oleva hotelli Vaakuna majoittaa kisaviikolla joukkueet ja lisäksi joidenkin pelaajien puolisot, kaikkiaan reilut 350 henkilöä. Majoituskapasiteetti on hyvin käytössä, mikä on luonnollisesti hotelleille ja koko kaupungille merkittävä asia.

Vauhkonen pelaa aina tasaisen varmasti ja Selin on näihin kuvioihin tultuaan ollut selvä vahvistus.

Hallaranta kertoo, että Suomen Championship-joukkueen virallinen tavoite on parantaa viimevuotista Puolassa saavutettua kolmatta sijaa.

”Cup-sarjassa emme ole menestyneet yhtä hyvin. Sijoitukset ovat pyörineet siellä kuudennen ja seitsemännen tilan paikkeilla, mutta luonnollisesti haluamme nyt nostaa tasoa myös tasoituksellisessa kilpailussa.”

Vauhkosesta ja Selinistä syömähampaat?

Suomen joukkueet ovat odotelleet turnausta positiivisin mielin, ja pari päivää ennen avauskierrosta molemmissa leireissä vallitsi innostunut fiilis.

Ari Vauhkoselta odotetaan vahvaa panosta Hämeenlinnan EM-turnauksessa. Kuva: Kai Kilappa

”Joukkueet kokoontuivat eilen, ja kävivät nuotittamassa kentän yhdessä. Alkuillasta oli kapteenien kokous ja sen jälkeen turnauksen avajaiset pidettiin Hämeenlinnan kauppatorilla.”

Championship-ryhmän tukipilareina Hallaranta pitää Suur-Helsingin Golfin Ari Vauhkosta ja Tawast Golfin Juha Seliniä.

”Vauhkonen pelaa aina tasaisen varmasti ja Selin on näihin kuvioihin tultuaan ollut selvä vahvistus. Juhalle hämeenlinnalaisena nämä ovat vielä kotikisat, mistä hän saanee mukavasti lisälatausta.”

Selin on Suomen joukkueessa varsin mielenkiintoinen pelaaja. Miesten lyöntipelin suomenmestaruuden 90-luvun alussa voittanut Aulangon Golfklubin kasvatti pelasi vuosikaudet ammattilaisena, mutta anoi sittemmin amatöörioikeudet takaisin. Hänellä on myös erilaisista maajoukkuetehtävistä runsaasti kokemusta MM-kisoja myöden.

Osa Suomen joukkueen pelaajista osallistui viime viikonvaihteessa Hartolassa käytyyn M60-ikäluokan lyöntipelin SM-kilpailuun. Menestys oli odotetunlaista, sillä Kari Nyman (Cup-sarja) vei mestaruuden ja Ari Vauhkonen (Championship-sarja) sekä Peter Kaske (Championship-sarja) ottivat himmeimmät mitalit.

Hallaranta on seurannut näinä päivinä tiukasti Kanta-Hämeeseen annettavia sääennusteita.

”Viikon edetessä mennää ilmeisesti takaisin helteitä kohti. Nestetankkaus on lämpimällä ilmalla äärimmäisen tärkeässä asemassa. Olin kesäkuussa Portugalissa kapteenina 70-vuotiaiden EM-kisoissa, ja siellä oli todella kuumaa. Nämä ovat kuitenkin nuorempia kavereita, kyllä he pärjäävät helteen kanssa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje