28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Santa Claus Golfin ennätyskokeessa kerätään rahaa junioreille

Kaksi japanilaista tavoittelee yli 300 birdien tekemistä vuorokauden aikana.

Heinäkuun 11. päivänä klo 12.00 Santa Claus Golf Clubilla käynnistyvä ennätyskoe on teettänyt valtavasti töitä golfyhtiön ja seuran henkilökunnalle sekä jäsenistölle.

Päävastuun kantaa toimitusjohtaja Pia Lillberg.

”Valmistelujen tahti vain tiivistyy loppua kohden. Japanilaiset ovat hyvin perusteellisia, kentän ja puitteiden osalta valmisteltavia asioita on valtavasti. Rovaniemen kaupunki ja joulupukki ovat mukana projektissa, jäsenistö on mukana järjestelyissä. Tästä tapahtumasta tulee varmasti ikimuistoinen kappale Santa Claus Golf Clubin historiaan”, Pia Lillberg ennakoi.

Pia Lillberg saa japanilaisten emännöintiin ja kestitsemiseen apua Korvatunturin päälliköltä joulupukilta.

Japanin Golf Digest Online ilmoitti keskiviikkona halustaan lahjoittaa jokaista tehtyä birkkua kohden 10 dollaria suomalaisen juniorigolfin hyväksi. Mikäli parivaljakko Mina Nakayama &Yoshinobu Tsukada tekee tavoittelemansa 304 birkkua , summa on reilut 3 012 dollaria, (2 591 euroa)

Alustavan suunnitelman mukaan summa tullaan jakamaan Santa Claus Golf Clubin ja Golfliiton välillä puoliksi.

”Juniorityön tukeminen on japanilaisilta hieno ele jota arvostamme kovasti”, Lillberg kiittelee.

Santa Claus Golf tutkii Golfpisteen ja Golfliiton avustuksella  japanilaisten pelinavauksen jälkeen oman, yrityksille ja yksityishenkilöille suunnattavan keräyksen avaamista samoilla kriteereillä 24h Junnugolfin hengissä.

Santa Claus Golf sai omalla 24h Junnugolf keräyksellään kesäkuussa kasaan yli 4 000 euroa.

”Japanilaisilla on melkoisesti väkeä ja kalustoa Ounasvaaran rinteillä dokumentoimassa tapahtumaa. Voi olla hyvinkin koukuttavaa seurata internetistä heidän matkantekoaan ja birkkujen määrää”, Lillberg arvioi.

Santa Claus Golf Clubin kentän alueelle asennettiin 290 linnunpönttöä, joista tulleet sponsoritulot tilitettiin juniorityöhön.

Talkoohengen voimasta Rovaniemellä kertoo sekin,  järvipallojen myynnistä, tyhjistä pulloista ja linnunpönttö- kampanjoiden avulla kerätyt varat menevät kokonaisuudessaan juniorityöhön.

”Meillä on sata juniorijäsentä, joilla on kaksi valmennusryhmää. Lisäksi pyöritämme läpi kesän kahta aloittelevien junnujen ryhmää, joista pyrimme saamaan uusia jäseniä”, Lillberg kertoo.

Hideki Matsuyaman kukistaja tavoittelee ennätystä

Yoshinobu Tsukada lukeutuu siihen pieneen joukkoon japanilaisammattilaisia, joka on kyennyt voittamaan  Japanin Tourin kisan, jossa Hideki Matsuyama on ollut mukana.

Tämä tapahtui kaudella 2013 Token Homemate Cupissa, jossa nykyinen maailmantähti jäi viiden lyönnin päähän Tsukadasta.

Yashinobu Tsukada aloitti golfin vasta 14-vuotiaana. Opiskelujen päätyttyä hän suuntasi ensin USA:han ja sieltä Australiaan, jossa siirtyi ammattilaiseksi 30 vuoden iässä. Ennen paluutaan kotimaahan Tsukada pelasi Asian Tourilla asuen enimmäkseen Thaimaassa.

Tsukada on pelannut uransa aikana kolmasti Open Championshipissa ja kerran US Openissa, paras sijoitus maailmanlistalla on 278:s

Vuonna 2016 hän teki historiaa voittamalla Japanin Tourin haastajakiertueen rahalistan 47-vuotiaana.

”Se on uskoakseni ennätys, jota tuskin kukaan rikkoo. Kiertueella ei ole minun ikäisiäni pelaajia”; Tsukada kertoo.

Matka Suomeen on luonnollista jatkoa seikkailijan elämään

Mutta mikä sai elokuussa 49 vuotta täyttävän konkarin hyväksymään tarjouksen ennätyskokeeseen osallistumisesta Suomen Lapissa?

Mina Nakayaman (vas.) pelattava kenttä piteni 182 metrillä ja on ennätyskokeessa noin 5070 metrin mittainen.

”Tässä täyty olla jokin johdatus, joka minua heittelee ympäri maailman. Mietin kyllä asiaa monelta kantilta, sillä haaste on kova ja hyvin erilainen johon olen tottunut. Ehkä juuri se sai minut innostumaan. Katselin Suomea Google mapin kautta ja ennakko-odotukseni saivat vahvistusta. Maassanne on paljon järviä ja metsää”.

Lyhyen matkansa aikana Tsukada kohtaa kentällä suurella todennäköisyydellä poroja.

”Minulla on sellainen käsitys, että suomalainen ruokakulttuuri voisi sopia minulle. En ole varma porosta, mutta paikallinen lohi on uskoakseni herkullista.”

Ennätys jota kukaan ei ole vielä yrittänyt Guinnessin ennätysten kirjaan tehdä

Tsukada  ei ole koskaan pelannut päivän aikana enempää kuin 2,5 kierrosta. Oma birdie-ennätys on kymmenen.

”Tavoite lähes seitsemän birkun keskiarvosta on käsittämättömän kova. Olin aivan ymmällä kuultuani, että joku on tehnyt 12 tunnin aikana 93 birkkua.”

Vuorokauden aikana 24 kierroksen kiertäminen autolla kuskin kanssa on rankka urakka. Ensimmäisellä testikierroksella Tsukada käytti kotimaassaan aikaa tunti 13 minuuttia. Siitä pitäisi pyyhkiä viidesosa pois ja pitää tämä vauhti 24 tunnin ajan.

Guinness World Records on asettanut 24 tunnin birdie-ennätykselle jostain syystä hurjat minimivaatimukset.

Miesten sarjassa 160 birkkua, naisten ennätystä tavoittelevalle Mina Nakayamalle 144 birdietä.

Rovaniemen kentän ensimmäisen yhdeksikön on suunnitellut Pekka Sivula, toisen puoliskon Lassi Pekka Tilander.

Tarvittavat 160 birkkua vaatisivat 6,66 upotusta kierrosta kohden….

”Olen valmistautunut myös siihen mahdollisuuteen, että vuorokauden aikana saamme kokea kaikki neljä vuodenaikaa keleineen. Otan riittävästi vaatteita mukaan ja teen parhaani mahdollisimman kovan ennätyksen tekemiseksi. En voi stressata sillä, mitä Guinness meiltä odottaa”, Yoshinobu Tsukada viestitti Japanista muutamaa päivää ennen matkalle lähtöään.

Aiemmin vastaavaa ennätystä ei Guinnessin kautta ole yritetty tehdä.

Rovaniemellä järjestettävää ennätyskoetta voi 11.-12.7. seurata videopätkinä ja ainakin osittain livestreamina Japanin Golf Digest Onlinen Facebook- sivuilta.

Syyskuussa Fuji TV-yhtiö esittää avoimella kanavallaan kahden tunnin ohjelman ennätyskokeesta, Santa Claus Golf Clubista sekä Suomesta golfkohteena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje