21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Santa Claus Golf Club isännöi – japanilaisammattilaisen tavoitteena 160 birdietä vuorokaudessa

Guinness World Records vaatii uuden maailmanennätyksen tekijältä hurjaa suoritusta.

Heinäkuun 11:na kello 12 Rovaniemen Santa Claus Golf Clubilla starttaavat golfautojensa kyydissä kentälle 24 tunnin ajaksi japanilaisammattilaiset Yoshinobu Tsukada sekä Mina Nakayama tavoitteenaan kirjoituttaa Guinnessin maailmanennätysten kirjaan uudet ennätykset.

Santa Claus Golf Clubilla ennätyskokeeseen on valmistauduttu huolella kenttää virittäen ja mitaten.
Pelkästään golfautoja japanilaiset kuvaryhmineen ja tarkkailijoineen tarvitsevat jopa 18 tiiviin tahdin johdosta.

”Olemme luonnollisesti iloisia siitä, että ennätyskoe tapahtuu Rovaniemellä. Järjestelyissä ja yhteydenpidossa on tullut haastetta ja toivetta eteen. Uskon kuitenkin, että pystymme tarjoamaan mainiot puitteet vierailijoille ja viestimään kuvaa yöttömän yön golfaamisen mahdollisuuksista Suomen ulkopuolelle”, kertoo toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Paikallisina isäntinä myös joulupukki ja Rovaniemen kaupunginjohtaja ovat kannustamassa japanilaisia vuorokauden aikana.

Ennätyksen aihe: Eniten birdejä 24 tunnin aikana

Tsukadalle minimiksi on asetettu Guinness World Recordsin toimesta 160 birkkua.

Naisten ennätystä mielivä Mina Nakayama saa nimensä kirjoihin, jos birkkuja kertyy vähintään 144.

Santa Claus Golf Clubilla pelattava kenttä Guinnessin sääntöjen mukaan on Tsukadalle viritetty minimimittaan,  6000 jaardin ( 5 466 m) pituiseksi, Nakayamalle kenttä on 600 jaardia lyhyempi (4 919 m).

Elävää kuva yöttömän yön golfista japanilaisille

Hankkeen taustalla on Japanin Golf Digestin Onlinen toimittaja Ryota Imaokan edellisvuoden matka Suomeen. Imaoka pelasi pääkaupunkiseudulla kolmella kentällä ja ideoi Japanin suurimman golfsivuston lukijoita varten esittelyn yöttömän yön golfista.

Lihaa luiden ympärille rakennettin japanilaisammattilaisen pelaamisesta Suomen suvessa läpi vuorokauden tavoitteenaan mahdollisimman monen birdien tekeminen.

Yhden pelaajan lisäksi japanilaiset toivat palapeliinsä mukaan myös naisen, Mina Nakayaman joka kiitää kenttää omaa vauhtiaan Tsukadan perässä.

Poroilla on heinäkuun 11:s päivä ihmettelemistä Santa Clausin viheriöillä kiitävissä japanilaisissa. Kuva: Arctic Golf Oy

Golf Digest Online tuottaa ja tarjoaa facebook-sivuillaan Rovaniemen tapahtumasta suoraa lähetystä, sekä muilla somekanavillaan myös tuloksia, tunnelmia ja kuvia.

Suomeen on tulossa myös TV-kanavan kuvausryhmä, joka tekee ennätyskokeesta, Rovaniemestä ja Helsingistä japanilaisille kahden tunnin mittaisen ohjelman

Guinness World Records oli oman alansa käsitteenä luonnollinen kumppani japanilaisille ennätyksen virallistamiseksi.

GWR:n listoilla on jo 12 tunnin ennätys (93 birkkua), mutta ei vuorokauden mittaista.

Guinness lähettää Rovaniemelle oman tarkkailijansa. Vaatimuslista järjestelyille on pitkä. Paikalla on oltava luonnollisesti jatkuvasti tuomari ja kaksi todistajaa. 24 tunnin mittainen ennätyskoe on molempien osallistujien suoritusten osalta dokumentoitava leikkaamattomalla videomateriaalilla.

Guinness vaatii lähes yliluonnollista venymistä

Guinnessin asettama minimivaatimus  birkkujen määrälle on kuitenkin käsittämätön.

24 tunnin aikana golfautolla ehtii autolla kiiruhtaen  ja vain parin minuutin  tauoilla pelata japanilaisten ja rovaniemeläisten isäntien kokeiden mukaan 24 kierrosta.

Guinness vaati ensimmäisessä vaiheessa 180 birdien minimiä. Sitkeiden neuvottelujen jälkeen tämä putosi lukuun 160. Kun tämän jakaa tavoitellulla kierrosmäärällä (24), Tsukadan pitää takoa birkkuja kierrosta kohden keskimmäärin 6,66.

Mina Nakayaman rimaksi tuli 144 birkkua, kuusi birdietä 18 reikää kohden.

Vaikka kentän mitat ovat harrastajapelaajien käyttämiä, ennätyslukuihin pääseminen vaatisi lähes yliluonnollista venymistä.

Japanilaisammattilaisten yhteistavoite on hurja. Minimissään 304 birkkua vuorokauden aikana.

Syytä sille, miksi Guinness ei suostunut neuvotteluissa japanilaisten kanssa määrää kohtuullistamaan uudelle ennätyksellä, on vaikeaa ymmärtää.

Golfpiste on Golf Digest yhteyksien johdosta konsultoinut ja auttanut japanilaisia ennätyskokeen järjestelyissä.

Aiheesta lisää sivuillamme vielä ennen tapahtumaa sekä sen aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje