5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Phil Mickelson vei The Matchin uusinnassa – ”tulen sinua ikuisesti muistuttamaan tästä”

Voitto uran katkerimmasta kalkinjuottajasta, Tiger Woodsista, vaikutti kuitanneen Mickelsonin monet pettymykset.

Phil Mickelson päihitti Tiger Woodsin varhain lauantaiaamuna etukäteen runsaasti kohua aiheuttaneen The Match -haasteottelun neljännellä uusintareiällä.

Ratkaisu syntyi kamppailua varten Shadow Creek Golf Clubin kentälle ”pystytetyllä” 85-metrisellä par 3 -reiällä, missä Mickelson upotti iltahämärässä hieman yli metrin pituisen birdie-putin kuppiin.

Mickelson oli ottelussa niukasti niskan päällä, kunnes Woods nousi ensimmäisen ja ainoan kerran johtoon 12. reiällä. Vasuri otti ohjat uudelleen haltuunsa 15:llä, mutta Tiger löi pelin tasoihin iskemällä ”tahto-chipin” reikään toiseksi viimeisellä. Näistä asetelmista siirryttiin uusintaan.

Ratkaisua haettiin ensimmäisen kerran kentän päätösreiältä (par 5), missä molemmille kirjattiin par-tulos. Tämän jälkeen kaksikko siirtyi lyhyelle erikoisreiällä, missä Mickelson iski lopullisen niitin kamppailulle kolmannella yrittämällä.

Vaikka haasteottelun yhdeksän miljoonan dollarin palkinto taatusti lämmitti Mickelsonin mieltä, vaikutti juuri Woodsin päänahan ottaminen Las Vegasissa olleen hänelle vielä tärkeämpi uroteko.

”Tulen sinua ikuisesti muistuttamaan voitostani. Tämä ei ollut Masters tai U.S. Open, mutta on hienoa ottaa sinulta jotain pysyvästi”, Mickelson sanoi ikään kuin vitsaillen, mutta totisella ilmeellä.

Paineet olivat kovat.

Tasoltaan The Match ei yltänyt elämää suurempien otteluiden joukkoon, mutta tarjosi kuitenkin juuri sellaista draamaa, mitä suuri yleisö golfkilpailuilta odottaa.

”Ottelu oli viihdyttävä. Minulla oli paljon paikkoja laittaa painetta Philille, ja voittaa koko kamppailu, mutta tuhlasin tilaisuuteni”, Woods sanoi.

Phil Mickelson sai kotiin vietäväksi muutaman kottikärryllisen taaloja. Kuva: Getty Images

Pelillisestä näkökulmasta Woods ei ollut parhaimmillaan, ja Mickelson olisikin rahtusen paremmalla puttipelillä karannut matsissa hyvissä ajoin omille teilleen.

Matsin kriittisillä hetkillä – ottelun luonteesta huolimatta – pelaajien ilmeistä välittyi iso halu voittaa. Sillä ei tuntunut olevan merkitystä, minkälaisen omaisuuden kyseinen kaksikko on koonnut pitkän uransa aikana, kun ratkaisua haettiin. Yhdeksän miljoonaa dollaria on paljon rahaa, ja se vakavoittaa tulisimmissakin liemissä keitetyt pelaajat.

”Paineet olivat kovat”, Mickelson myönsi.

Yksi keskeisistä mielenkiinnon kohteista oli, minkälaisia keskusteluita mikrofoneilla varustetut pelaajat ja caddiet käyvät keskenään. Loppujen lopuksi katselijat eivät saaneet kuulla mitään ikimuistoisia letkautuksia, pikimminkin kohteliasta peruskeskustelua.

Vaikka ottelun alla pidetty lehdistötilaisuus lupasi kenties molemminpuolista vinoilua tai vitsailua kentällä, tätä jostain syystä välteltiin.

Jos on Woodsin ja Mickelsonin ystävyys aivan toisella tasolla kuin vuosia sitten, yksi näyttäisi pysyneen. He haluavat edelleen voittaa toisensa yhtä palavasti kuin ennen.

Ottelun oheisvedot menivät pääasiallisesti Mickelsonin laariin. ”Leftyn” vetosarake karttui 600 000 dollarilla Woodsin jäätyä 200 000 dollariin. Koko oheisvedoissa käytetyn summan, 0,8 miljoonaa taalaa, molemmat ilmoittivat menevän lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)