28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

NHL:n paras maalivahti Pekka Rinne innosti junioreita ja yhteistyökumppaneita Virpiniemessä – ”Golf on upean sosiaalinen laji”

Jokinen & Rinne Charity Golf tuotti 61 400 euroa vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan kehittämiseen.

Lauantaina pidettiin jo kolmantena vuonna peräkkäin Pelaa & Pelasta ry:n organisoima golfpäivä Virpiniemen kentällä. Parikilpailu oli loppuunmyyty, mukana oli 84 pelaajaa, isäntinä häärivät Oulun Kärpissä toisiinsa 2000-luvun alussa tutustuneet Jussi Jokinen ja Pekka Rinne.

Osallistujalistalla oli yhteistyökumppanien edustajien lisäksi suuri joukko nykyisiä ja entisiä kiekkoilijoita, sekä oululaisia urheiluvaikuttajia.

Jesse Puljujärvi oli yksi Virpiniemen kisan kuvatuimmista tähdistä. Kuva: Salla Jokinen

Tämänkertaiseen hyväntekeväisyyyskisaan he olivat saaneet mukaan mm. Sebastian Ahon, Markus Nutivaaaran, Jesse Puljujärven, Teuvo Teräväisen, Eeli Tolvasen sekä juniorina golfissa maajoukkueessa pelanneen NHL-konkari Jussi Markkasen.

Jokinen ja Rinne eivät itse osallistuneet kisaan, vaan olivat huolehtimassa osallistujien hyvinvoinnista haastaen näitä erikoiskisoihin ja huolehtien energiatankkausten toimivuudesta.

”Tällainen rooli on minulle ja ”Jusa” Jokiselle tähän päivään liittyen oikein sopiva. Tärkeintä on luoda hyvää tunnelmaa inspiroivassa ympäristössä luonnon keskellä”, Rinne kertoo roolistaan.

Päivä käynnistyi aamulla ennen golfosuutta yhdessä Ideaparkin kanssa toteutetulla Skidipark-perhetapahtumalla, jossa lapset vanhempineen pääsivät aktiviteettien lisäksi tapaamaan NHL-tähtiä.

NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2017-2018 valitun Rinteen nimmari on kovaa valuuttaa. Kuva:Salla Jokinen.

Golfkisan palkintojenjako, illallinen ja huutokauppa järjestettiin 130 hengen voimin Oulun keskustassa Vanhalla Paloasemalla.

”Itselle parhaan mielen tuottaa se, että saa olla mukana auttamassa tärkeässä asiassa. Olemme Jusan kanssa varsin otettuja siitä, että tämä tapahtumakokonaisuus on kolmena vuonna peräkkäin saavuttanut näin hyvän suosion ja osallistujilla on selvästi hauskaa keskenään. Iltajuhlakin oli mielestäni hyvin tyylikäs ja rento ilman turhaa pönötyksen tuntua.”

Kiira Riihijärvi näytti pelaamisen mallia

Jokinen & Rinne Charity Golfissa oli paljon erikoiskilpailuja ja palkinnonpokkaajia. Pääkisan voittoon pelasivat Virpiniemessä uransa aloittanut ja seuraa edustava maajoukkuepelaaja Kiira Riihijärvi sekä hänen isänsä, SM-liigassa menestyksekkään uran pelannut Heikki Riihijärvi.

Heikki Riihijärvi (toinen vas.) ja Floridassa opiskeleva tyttärensä Kiira olivat parikilpailun ykköset. Kuva: Salla Jokinen

Virpiniemen kenttä on ollut mainiossa kunnossa jo keväästä ja kierrosmäärät ovat elokuun alkupuolelta reilut pari tuhatta edellisvuotta edellä.

”Virpiniemi on antanut tälle tapahtumalle oman valtavan panoksensa ja mahdollistanut sen pitämisen, siitä syvä kiitoksemme, kuten kaikille muillekin yrityksille, jotka ovat toiminnassa mukana”, Pekka Rinne jakoi tunnustusta asianosaisille.

Lauri Markkasen paita vaihtoi omistajaa 3 700 euron hintaan. Esittelemässä isä Pekka Markkanen yhdessä Ari Wallinin sekä Iiro Harjulan kanssa. Kuva: Salla Jokinen.

Huutokaupassa kauppaa tehtiin paitsi jääkiekkoiluun liittyvistä tuotteista, myös koripalloilija Lauri Markkasen pelipaidasta. Markkasen isä Pekka oli kertomassa poikansa kuulumisista.

NHL-tähden nimeä kantava golfkoulu vetää junnuja

Pekka Rinteen nimeä kantava golfkoulu junioreille järjestettiin kolmen päivän mittaisena Virpiniemessä keskiviikosta perjantaihin. Mukana oli peräti 44 junioria, joiden ikähaarukka oli kuuden ja 17 vuoden välissä.

Hyväntekeväisyystapatuman jälkeen sunnuntaina Pekka Rinne oli seuraamassa ryhmän kilpailua Virpiniemessä.

Oulussa jääkiekkoilijat vetävät tavanomaistakin enemmän junioreita tapahtumiin. Kuva hyväntekeväisyyspäivään liittyvästä Skidiparkista. Kuva Salla Jokinen.

”Tästä golfkoulusta on tullut jo perinne ja aina tuosta lasten innokkuudesta saa hyvää mieltä ja innokkuutta omaan peliinsä.”

Pekka Rinteellä on meneillään golfin parissa kuudes kausi. Suomessa kierroksia kertyy kesän aikana kymmenkunta, talvikaudella USA:ssa saman verran.

”Nautin todella paljon pelin sosiaalisesta puolesta. Kaverien kanssa iltakierros Virpiniemessä on aina upea kokemus, vaikka peli ei niin sujuisikaan”, tasoituksella 18 pelaava Rinne kuvailee

Kysymykseen, millä pelin osa-alueella Pekka Rinne mieluiten haastaisi itseään hieman paremman pelaajan yhden lyönnin otteluun vastaus tulee pienen harkinnan jälkeen varman oloisesti.

”Lähipelissä sössin liikaa, varmuutta ei ole näin vähillä kierroksilla kertynyt peliin. Kyllä minä lähtisin draiverilla taistoon. Avauslyöntini voi lähteä moneen suuntaan, mutta silloin kun onnistun, pallo lentää ja pomppii pitkälle”, hän määrittää.

Pekka Rinne määrittää oikein onnistuneen avauksensa lentävä draiverilla parhaimmillaan 300 metrin päähän.

Jokinen & Rinne Charity Golfin 61 400 euron tuotosta 95 prosenttia ohjautui vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen HOPE Yhdessä & Yhteisesti ry:n kautta. Loput viisi prosenttia tuloutettiin Virpiniemen junioritoiminnan tukemiseen.

Sebastian Aho, Markus Nutivaara ja Joonas Donskoi liittyvät rinkiin

Kauden 2019 hyväntekeväisyyskisa järjestetään Virpiniemessä vahvistetulla kokoonpanolla. Muskeleita tulee lisää kolmen nuoren NHL pelaajan myötä melkoisesti.

Virpiniemessä on putattu erinomaisessa kunnossa olevalla kentällä jo alkukaudesta. Kuva: Salla Jokinen

”Sebastian Aho, Markus Nutivaara ja Joonas Donskoi ovat kyselleet, miten he voisivat golfin kautta omalta osaltaan olla nykyistä enemmän avuksi. Rakennamme tulevalle kaudelle mallin, jossa isäntiä kisassa on kahden sijasta peräti viisi. On hienoa, että nuorempi sukupolvi haluaa olla mukana kehittämässä tätä tapahtumaa kanssamme”, Pekka Rinne kertoo lopuksi tulevaisuuden suunnitelmista

Kolmen ensimmäisen vuoden aikana Jussi Jokisen, Pekka Rinteen sekä varainkeruusta ja käytönnön järjestelyistä pitkälti vastanneen Sakari Soukan johdolla hyväntekeväisyyteen on kerätty yli 170 000 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje