21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Mikko Ilonen järjesti 20 000 euroa vähävaraisille lapsille ja pelipaikat pro-amiin kehitysvammaisille

Vuoden 2019 Special Olympics kisoihin tähtäävät Samu Alander, Ville Lipsanen ja Oskari Rantanen kisaavat Ilosen rinnnalla Nordea Mastersin pro-amissa.

Hyväntekeväisyysjärjestö Brother Christmasin ja Mikko Ilosen huhtikuussa käynnistynyt yhteistyö kantaa hedelmää.

Nordea Mastersiin (1.–4.6.) liittyvien aktiviteettien avulla he ovat keränneet lahjoituksina 20 000 euroa vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Ilonen on voittanut kahdesti (2007, 2013) European Tourin Ruotsin osakilpailun ja sijoittunut vuonna 2012 kolmanneksi.

Mikko Ilonen pelaa kauden aikana bägeillä, joiden avulla on tarkoitus kerätä varoja Brother Christmasin jaettavaksi. Kuva Getty Images

Tapahtuman yhteydessä Brother Christmas tulee toimimaan Mikko Ilosen caddienä 31.5.2017 pelattavassa pro-amissa.

”Kaikki keräämämme varat lahjoitetaan lyhentämättömänä eteenpäin erilaisten vaikeiden elämäntilanteiden kanssa painivien lapsiperheiden kesäloman viettoon. Seuraavat aktiviteetit on vahvistettu ja tulemme ne varoilla mahdollistamaan”, kertoo Brother Christmasin edustaja Alexandra Procope.

  • Takaamme 85 lapselle ja nuorelle pääsyn heidän toivomalleen kesäleirille, jonne heidän ei olisi taloudellisten syiden takia mahdollista päästä.
  • Järjestämme päivän Muumimaailmassa kymmenelle vähävaraiselle perheelle tai perheille, joissa on sairas lapsi.
  • Lahjoitamme 75 Linnanmäki-ranneketta perheille, joilla ei olisi muuten varaa käydä Linnanmäellä.
  • Järjestämme kymmenelle yhden vanhemman perheelle risteilyt Ruotsiin. Matka sisältää kaikki ateriat laivalla.

Pro-amissa tehdään historiaa

20 000 euron arvoisen lahjoituksen lisäksi Ilonen ja Brother Christmas kustantavat yhteistyökumppaniensa avulla Nordea Mastersin pro-amiin kolme Special Olympics -golfaria, jotka pääsevät pelaamaan pro–am-kisan yhdessä Mikko Ilosen kanssa.

”Kun Mikko Ilonen soitti kertoakseen tästä mahdollisuudesta, oletin alkuun, että kyseessä on pilapuhelu. Vaan eipä ollut. Tämä on fantastinen kädenojennus hienolta urheilijalta, ja kertoo paljon hänen arvomaailmastaan”, poikansa Ville Lipsasen caddieksi Barsebäckin kentälle lähtevä Arto Lipsanen luonnehtii.

Eturivin Oskari Rantanen (vas.), Samu Alander ja Ville Lipsanen edustusasuissaan. Takarivissä caddeinä ja huoltajina Nordea Mastersiin lähtevät isät.

Ville Lipsanen on osallistunut Special Olympics -kisoihin kolme kertaa (2007, 2011, 2015), Samu Alander kahdesti (2011, 2015). Ryhmän kolmas jäsen Oskari Rantanen tähtää ensimmäisiin Special Olympics -kisoihinsa, jotka käydään vuonna 2019.

Keskiviikkona iltapäivällä pelattavan pro-amin lisäksi Ilonen on kutsunut pelaajat ja heidän caddeinään toimivat isänsä illalliselle ja seuraamaan ensimmäistä kisapäivää.

”Tosi hienolta tuntuu. Ja jännittää. Ei tällaisesta mahdollisuudesta osannut edes uneksia”, ryhmän konkari, 45-vuotias Samu Alander, myönsi.

Mikko Ilonen on tutustunut Special Olympics -urheilijoihin seuratessaan näiden harjoittelua omien treeniensa osuessa samoihin paikkoihin.

Samu Alanderin päälaji ennen golfia oli lentopallo.

Toimituksen tietojen mukaan European Tourin pro-amissa ei koskaan aiemmin ole ollut mukana kehitysvammaisia pelaajia. Ville Lipsasen, Samu Alanderin ja Oskari Rantasen tasoitukset ovat 10:n ja 11:n välillä. Kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa heillä on caddiet apunaan kierroksilla.

Edellisviikolla he osallistuivat Tanskassa pidettyyn kansainväliseen kilpailuun. Keskiviikkona kolmikko kilpaili E-Tourin kisassa Nevaksessa. Samu Alanderin haastattelu löytyy Suomen HCP Golfin sivuilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje