[14][27]
Tapahtumat

Mikaela Ingberg, Heli Rantanen, Mika Poutala ja Petri Keskitalo palkintorohmuina Mestareiden Golfissa

Vierumäellä pelattiin perjantaina Mestareiden golfin lisäksi myös Ilmavoimien mestaruudesta.

Vierumäellä pelattiin perjantaina perättäisisä yhteislähdöissä SM-kultaa eri lajeissa voittaneiden urheilijoiden kisa, Mestareiden golf, sekä Ilmavoimien golfmestaruus.

Urheilijoiden kisa herätettiin henkiin 12 vuoden tauon jälkeen miekkailija Mikko Salmisen ja juoksija Ville Hautalan toimesta. Ensimmäinen kisa järjestettiin 2006 Tammer-Golfissa.

Vierumäellä mukana oli 44 urheilijaa, joilla oli mestaruuksia 21:sta eri urheilulajista.

Miesten tasoituksettomassa kisassa ykköspalkinnon pokkasi Tero Hovila (79,+7). Kymmenottelija, Vanajanlinnan Golfn ex-toimitusjohtaja Petri Keskitalo jäi lyönnin päähän kakkoseksi.

Naisten kisassa ykkönen oli Saila Miettinen-Lähde  (83,+11). Keihäänheiton olympiavoittaja Heli Rantanen (85,+13) jakoi toista sijaa.

Keihäänheitossa MM-kisoissa ja EM-kisoissa pronssia saanut Mikaela Ingberg lähti Vierumäeltä kotiin naisten tasoituksellisen sarjan ja pisin draivi-kisan voittajana.

Heli Rantanen ja Mikaela Ingberg olivat palkintorohmuja Vierumäellä pelatussa Mestareiden golfissa yhdessä Mika Poutalan ja Petri Keskitalon kanssa.Golfkenttien ilopillereillä on yhteinen toive, johon kisoja järjestävien kannattaa tarttua

Julkaissut Golfpiste Perjantai 17. elokuu 2018

”Todella mukava päivä. Oli antoisaa tavata muiden lajien edustajia ja pelata Vierumäen hyväkuntoisella kentällä. Oma pelaaminen on ollut kuluvalla kaudella aiempaa epäsäännöllisempää työkiireiden takia”, Hill Side Golfia edustava Ingberg kertoi kisan jälkeen.

Mika Poutala panostaa kovalla intensiteetillä golftaitojensa kehittämiseen pikaluistelun päätyttyä. Tasoitus on 12,9.

Joukkuekisan voittaneessa ryhmässä pelasivat Saila Miettinen-Lähde, Heimo Hakkarainen, Taneli Pahkala ja pikaluistelija Mika Poutala.

Kilpailun isännistä Mikko Salminen (79,+7) olisi voittanut tasoituksettoman sarjan, Ville Hautala tasoituksettoman sarjan. He siirsivät kuitenkin palkintonsa seuraaville.

Golfin kautta on mahdollistaa yhdistää urheilijoita myös yli lajirajojen, tietävät Ville Hautala (vas.) ja Mikko Salminen (oik.)

”Meidän tehtävämme oli nyt polkaista tämä hieno kisa taas käyntiin. Päivä oli saamamme palautteen mukaan onnistunut ja urheilijat erityisen mielissään mahdollisuudesta vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia keskenään. Kaudella 2019 uskon jo saavamme Vierumäen Cooke Coursen kentän täyteen. Tavoite on silloin järjestää kisan yhteyteen myös muuta ohjelmaa”, lupaili 3 000 metrin esteitä aktiiviaikoinaan ylitellyt Ville Hautala.

Ilmavoimien mestaruuskilpailussa hole in one

Ennen Mestareiden kisaa Cooke Coursea kiersi noin 80 Ilmavoimien mestaruuskilpailun osallistujaa.

Kisa järjestettiin jo 17:n kerran. Tapahtuman alullepanija Petri ”Pete” Mikkola lahjoitti jo ensimmäiseen kilpailuun ikuisesti kiertävän pokaalin, Peten Pytyn.

Eniten tasoituksettoman kisan voitosta kaiverruksia pytyn kyljessä on Vierumäen Golfseuran kapteenilla  Juuso Ilkalla, joka tällä kerralla jäi kauas kärjestä.

”Pelaamme henkilökohtaisten sarjojen voittojen lisäksi joukko-osastojen mestaruudesta. Tärkeintä tässä kisassa on tietysti saada jengi kerran vuodessa samalle kentälle. Perinne käynnistyi Lappajärven kentällä, Vierumäki on vakiintunut sittemmin kisakentäksi, majoitustilat ja muut palvelut ovat kohdillaan”, Mikkola taustoittaa.

Kilpailun historian ensimmäisen hole in onen teki Majuri Pekka Huttunen Cooken 17:lla.

Ilmavoimien mestaruuskisan palkintojenako:
Kilpailujen johtaja eversti JP Keränen, B-sarjan voittaja everstiluutnantti Mikko Sarantola Satakunnan lennosto, A-sarjan voittaja kapteeni Harry-Pekka Bäckström Satakunnan lennosto, sekä Ilmavoimien esikuntapäällikkö prikaatikenraali Jari Mikkonen.

Joukkuekisan voiton vei Satakunnan lennosto joukkueella Mikko Sarantola, Harry-Pekka Bäckström, Mikko Ritola, Joni Rasku ja Pete Mikkola.