5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Ladies & Gentlemen Tour – ”hyväntuulisten aikuisten kiertue jossa ei turhia pingoteta”

Hirsalan osakilpailuun kokoontui 48 paria tavoittelemaan paikkaa Espanjan Kataloniassa, Peralada Golfissa pelattavaan finaaliin.

Sunnuntain työrastikseni oli jo muutama viikko aiemmin sovittu raportin tekeminen Hirsalassa järjestetystä Ladies & Gentlemen Tourin kisasta.

Iän puolesta kuulun kohderyhmään, tuttuja 50+-vuotiaiden kisassa olikin melkoinen määrä.

Ilmoittautumisten, aamukahvin ja rangen jälkeen kokoonnuttiin kuulemaan perinteinen kisainfo. Lämpimän sään johdosta värikkäitä asukokonaisuuksia , tyylikkäitä shortseja, hameita ja paitoja oli ilahduttavan paljon.

Jollei kisan ikärajaa olisi tiennyt, olisi ulkopuolinen arvioinut muutaman reilusti alle viisikymppiseksi ja keski-iänkin alakanttiin. Fressejä ja innokkaita golfareita oli Hirsalan piha-alueella täysi kentällinen.

Pelin säännöt, pelimuoto ja henki tulivat liturgiassa nopeasti selviksi. Best-ball pistebogeynä ¾ tasoituksin, parhaan tuloksen omaava parivaljakko matkaa lokakuussa Peralada Golfiin. Erikoiskilpailuja oli luvassa usealla reiällä, 14:n tiiauspaikalla kilpailunjohtaja Markku Takanen oli tarjoamassa osallistujille kuohuvaa.

Golfista uuden elämän löytäneet pariskunnat samassa ryhmässä

Ryhmätyönä olimme yhdessä Golfpisteen tiimin kanssa valinneet seurattaviksi pareiksi kotikentällään pelaavat Jouko& Minna Laitisen, sekä Naantalin Kultarannassa asuvat ja sitä edustavat Kai & Anne Salon.

”Annen kanssa olemme tuttuja Anna Golfin tapahtumista, mutta miehet eivät ole pelanneet keskenään”, ehätti Minna Laitinen kertomaan ennen avausreiän (15.) ensimmäisiä lyöntejä.

Savolaissyntyisiltä golftaiteilijoilta luonnistui kuvaelma yhteisestä onnen hetkestä golfkentällä hyvin luontevasti.

Laitiset lukeutuvat lajin suurkuluttajiin, kierroksia on tullut parhaina vuosina jopa toistasataa. Kuopiosta kotoisin oleva pariskunta aloitti harrastamisen heti vuosituhannen vaihtumisen jälkeen

”Nykyään kierrosmäärä on kyllä pienempi. Lomat menevät kiertäessä kisoja ympäri Suomea, talvella pari viikkoa kuljettelemme mailoja lämpimissä maissa. Käyn myös treenaamassa ja Heini Haapalan hyvässä opissa talvisin”, Minna Laitinen jatkaa.

Laitiset asuvat vain kilometrin päässä toisesta kotikentästään Ringsidesta.

” Sielläkin tulee pelattua, mutta starttiaikojen varaamisessa pitää olla ripeä. Hirsalassa on lähes aina tilaa ja kenttä on taas ihan huippukunnossa. Sen johdosta halusimme tämän kisan pelata edellisvuoden malliin”, kertoo Jouko Laitinen.

Neljä ulkomaan komennusta golfkentiltä

Vaatimattomuuttaan hän jättää mainitsematta sen, että Laitiset voittivat kaudella 2017 L&G:n Hirsalan osakilpailun.

Vaimon kanssa pelaaminen on Jouko Laitiselle varsin luonnollinen asia.
”Se, että jompikumpi ei pelaisi, olisi parisuhteen kannalta kivinen polku. Olemme saman henkisiä ja ilokseni Minna on välillä jopa innokkaampi pelaaja kuin minä.”

Kauden 2017 voitto toi finaalimatkan Puolan Sand Valleyyn.

”Oli ihan fantastinen paikka. Voin lämpimästi suositella, vaikka meille osuivat vähän heikommat kelit syksyllä.”

Kaksi matkaa Espanjaan, Puola ja Ruotsi. Jouko Laitisen menestykset Suomessa poikivat finaalireissuja ulkomaille.

Kausi 2017 oli Jouko Laitiselle ikimuistoinen muillakin kiertueilla. Hän selvisi Golfpisteen järjestämän Audi Center Businessaamun finaaliin Peraladaan, voitti Golf Jenni Travelsin kisassa Tahkolla arvonnassa matkan Costa Blancalle, sekä nappasi ensimmäisenä varamiehenä (4.) finaalimatkan Visbyhyn Scandic Hotelsin kisassa.
Harvalle amatöörille kolahtaa samalla kaudella tasoituksellisista kisoista neljää ulkomaan komennusta

”Pitää valita parit ja kilpailut jotka pelaa fiksusti”, sanavalmis savolainen perusteli menestystään.

Audi Center Businessaamun voitto koukutti tour-elämään

Konepajaryrittäjänä Varsinais-Suomessa toimiva Kai Salo matkasi vaimonsa Annen kanssa Hirsalaan Helsingin kautta.

”Yrittäjänä lomat kesällä ovat normaalia lyhyempiä. Yhdistimme Hirsalan kisaan yöpymisen Helsingissä. Pieni irtiotto arjesta piristää aina vaikka lauantaina emme poikkeuksellisesti ehtineetkään illastamaan”

Anne ja Kai Salo asuvat vain kivenheiton päässä golfkentältä Kultarannan kallioilla

Salot aloittivat golfin Uudessakaupungissa 2004. Perheen kolmannen lapsen syntymä siirsi Anne Salon pelien käynnistymistä kauteen 2011.

”Golf on tärkeä osa elämäämme. Viihdymme kentällä yhdessä, pelaamme paljon myös tuttavaperheiden kanssa. Erittäin antoisia ovat myös ”poikien” ja ”tyttöjen” omat pelipäivät. Minä olin vastikään kaverien kanssa Nordcenterissa, jossa ehdimme kiertää molemmat kentän päivän aikana. Anne puolestaan tekee ystävättäriensä kanssa reissun Ahvenanmaalle”, Kai Salo kuvailee perheen golfharrastuksia.

Kai Salo onnistui voittamaan ensimmäisellä yrittämällään Audi Center Businessaamun parinsa kanssa.

”Sillä tiellä ollaan, aina mukana. Golfpisteen kiertueilla leimallista ja turvallista on se, että järjestelyt toimivat. Palvelut ovat valmiina ja järjestelyistä vastaavat ovat huipputyyppejä. Näistä tekijöistä pelaajille rakentuu hyvä fiilis, jota edes oma vaisu peli ei kaada”, hän jatkaa.

”Hyvin onnistuneita retkiä ovat olleet myös Businessaamun kauden startit Tallinnaan. Hyviä päiviä ja luennoitsijoita. Erityisesti on jäänyt mieleen Patrick ”Pata” Degerman, jonka esityksen kuultuani kävin paiskaamassa kättä ja otin hänet puhumaan oman firmani tilaisuuteen.”

Pariskuntana Salot eivät toistaiseksi ole menestyneet golfkentillä.

”Ei ole vaan vielä osunut kohdalleen. Pariskuntapelit ovat monella tavalla muuten suhdetta rakentavia yhteisiä kokemuksia. Tällaisissa kisoissa tapaa usein mukavia ihmisiä, joiden kanssa viihtyy  ja tulee sovittua lisää pelejä”, Anne Salo muistuttaa.

Hirsalan viheriöt ja niiden ympäristöt ovat vaativampia kuin miltä ne ensisilmäykseltä vaikuttavat.

Hirsalan kierros sujuu Laitisten ja Salojen kesken erinomaisesti, vaikka haaveet kärkisijoituksista karisivat jo ennen päätösreikiä.

Salon pariskunnalle kertyy pisteitä 32, edellisvuoden voittajille 30.

Ykköstilan ja Espanjan matkan kuitanneille Mirja Vuorelle ja Seppo Pöyrylle riitti 40 pisteen potti.

”Mirja oli joukkueen tähti, hän toi pistepussiimme etenkin kierroksen alkuvaiheilla lähes kaikki pisteet”, Seppo Pöyry

jakoi tunnustusta parilleen.

Mirja Vuori ja Seppo Pöyry matkustavat lokakuussa Espanjan Kataloniassa pidettävään finaaliin.

Tulostason pitävät odotetustikin kohtuullisena muodokkaat ja monin paikoin nostetut viheriöt sekä niiden ympäristöt.

”Kenttä oli kyllä hienossa kunnossa, kuten Jouko etukäteen julisti. Tästä päivästä jäi järjestelyjen, kentän ja seuran ansiosta oikein hyvä olo”, Anne Salo ynnäili.

”Kun jossain vaiheessa suunnittelette reissua Turun seudulle, olette lämpimästi tervetulleita vieraiksemme Kultarannan kentälle”, Kai Salo huikkasi Laitisille vielä toistamiseen yhteisen lounaan ja palkintojenjaon päättäessä pitkälti yli kuusituntiseksi venyneen yhteisen taipaleen.

Vaikka peli tuntui etenevän hyvään tahtiin, 96 hengen pyörittäminen läpi kentän yhteislähdöllä otti viisi tuntia.

Vierumäellä, Lakeside Golfissa ja Kulloossa seuraavat osakilpailut

Kilpailun johtaja ja tuomari Markku Takanen määritteli Ladies & Gentlemen Tourin osakilpailut ennen ja jälkeen päivän yksinkertaisesti..

”Näissä on poikkeuksetta kiva fiilis. Ihmiset tulevat hyväntuulisina ja avoimina viettämään hauskaa päivää. Vaikka kisataan, pingottaminen tai ryppyotsaisuus ei nouse pintaan, kuten varmaan itsekin huomasit”, hän totesi kantaessaan kisarekvisiittaa klubitalolta parkkipaikalle.

Seitsemästä kilpailusta on pelattu neljä. Seuraava, Vierumäen osakilpailu, myytiin lyhyessä ajassa loppuun. Lakeside Golfin ja Kulloon tapahtumissa ratkaistaan viimeiset voiton kautta matkaan lähtevät finalistit. Paikkoja finaalimatkalle voi ostaa vaikka karsintakisoissa ei tulisikaan menestystä

Laitisille ja Saloille kuohujuomat Markku Takasen (kesk.) tarjoileamana osuivat vasta viimeiselle tiiauspaikalle.

Ladies &Gentlemen Tour pyörii yhdeksättä vuotta hyvin elinvoimaisen oloisena. Konsepti on hyvin yksinkertaisen oloinen ja toimiva. Sosiaalisuus kisatapahtumassa toimii hunajan tavoin. Samoin se, että tällä kiertueella suuri osa on harrastajia, joita scratch-kilpailut ja pisimmät draivit eivät puraise.

50 vuoden rajapaalun ylittäneiden golfareiden määrä kasvaa ennusteiden mukaan myös tulevina vuosina, joten hyvin pyöritettynä Ladies & Gentlemen Tour on vasta elinkaarensa alkupäässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje