Pickalassa kenttien avaaminen menee huhtikuun puolelle, sillä lumen alla odottaa sulamistaan puolen metrin verran routaa.
Tapahtumat |
14.3.2017

Kotimaisilla kentillä vahvoja tarjouksia golfmessuilla

Pickala Golf Club markkinoi juhlavuotensa kunniaksi 30 euron hintaista green feetä, Himos Golf tavoittelee Messukeskuksessa tunnettavuutensa nostamista. GolfTailors julkistaa viikonloppuna ison uutisen golfmatkailun saralla.

Golfmessuilla on mukana lähes parikymmentä kotimaista kenttäyhteisöä esittelemässä toimintaansa sekä tuotteitaan.

Pickalassa pelattiin kaudella 2015 reilut 79 000 kierrosta kolmella kentällä, päättyneen vuoden aikana määrä huonompien säiden johdosta hieman pienempi.

”Pelikierrosten määrä on tärkeä mittari, kyllä sitä kelien ollessa suotuisia noista luvuista kykenee ongelmitta vielä nostamaan. Omat pelaajamme ovat ahkeria pelaajia. Markkinoimme messuilla pelioikeuksia erikoistarjouksin nuorille aikuisille, opiskelijoille ja junioreille. Seuran 30-vuotissynttärien kunniaksi green feet maksavat vain ja ainoastaan messuilta ostettuna 30 euroa”, kertoo toimitusjohtaja Jari Hakkarainen paljastamatta muiden tarjoustuotteiden hintoja

Pickala Golf Club palkittiin kuudennen kerran peräkkäin vuoden parhaana seurana kilpamenestyksellä mitattuna.

Himos Golfin kenttä uudistuu

Neljännen täyden kautensa käynnistävä Himos Golf on jatkanut kenttänsä kehittämistä. Alkuperäismuodossaan vaikeaksi ja kapeaksi arvioitua 18-reikäistä kenttää on lyhennetty 200 metriä viiden uuden tiiauspaikan myötä. Myös kenttään rajoittuvia rämeiköjä  on karsittu.

”Viheriöt ovat saaneet ansaitusti kehuja. Tavoitteemme on saada etenkin pääkaupunkiseudun pelaajia vierailulle ja majoittumaan Himokselle”, määrittää toiminnanjohtaja Markus Lahtinen.

Himos Golfin kenttää on trimmattu entistä pelajaystävällisempään kuntoon.

Kasvattamisen varaa on etenkin kierrosten määrässä, joka oli edellisvuonna reilut 10 000. Jäsenistä (630) noin puolet on omalta talousalueelta.

Himoksen kulta-aika käynnistyy gofin osalta juhannuksesta. Kentän tuntumassa järjestetään sesongin aikaan neljät isot festivaalit. Majoittujia ja golfareita on liikkeellä runsain mitoin myös Jyväskylän Suurajojen aikaan.

Estonian Golf & Country ja Otepää samassa paketissa

Touko-ja syyskuu ovat Viroon suutautuvan golfturismin parhaita sesonkeja. Yhden päivän matkojen vaihtoehtona kentät markkinoivat yhdistelmäpaketteja, johon majoituksen lisäksi sisältyy kaksi tai useampia kierroksia.

Estonian kentän muodot ja väriloisto pääsevät parhaiten oikeuksiinsa rantaväylillä. Vasemmalla kolmosen viheriö, oikealla 15.

Maan parhaaksi kentäksi useasti arvioitu Estonian Golf & Country Club Tallinnassa ja hiihtokeskuksena tunnettu Otepää myyvät mm. pakettia, jossa molempien kenttien green fee ja majoitus kylpylähotellissa maksaa 119 euroa.

Pärnu Bay Golf Linksin aukeaminen syksyllä 2015 nosti myös kaupungin ensimmäisenä valmistuneen kentän, White Beach Golf Clubin kiinnostavuutta suomalaisten matkakohteena.

Pärnu Bay sai alkuvuodesta uuden toimitusjohtajan Marko Kaldojan siirryttyä Viron Golfliiton puheenjohtajaksi.  Peter Nyberg on syntynyt Hangossa ja tehnyt pitkän uran golfkenttien johtotehtävissä Ruotsissa. Hän on ollut toimitusjohtajana mm. Kungsängenissä, sekä Bro Hof Slottin kentällä.

Kevään matkoja tarjolla

Lämpimiin kohteisiin suuntautuvia matkoja löytyy messuilla esillä olevilta alan toimijoilta.

”Alicanten seudulle ja Mallorcalle meillä on hyviä paketteja jäljellä, samoin Lissabonin ympäristöön.  Seuraavalle talvikaudelle lisäämme valikoimaamme kaukokohteiden osalta”, kertoo Orimattilassa vaikuttavan GolfTailorsin Susanna Särkinen.

Lissabonista tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Bom Sucesso on yksi Golfmessujen näytteilleasettajista.

”Golfmessut ovat meille tärkeä ja miellyttävä tapa kohdata nykyisiä ja tulevia asiakkaita fyysisesti. Suurin osa tilauksista ja kanssakäymisestä kun nykyään tehdään tietokoneen välityksellä”, Särkinen perustelee osallistumista perjantaista sunnuntaihin kestävään tapahtumaan.

GolfTailors julkaisee messuilla tekemänsä yhteistyösopimuksen, joka tuo talvikaudelle 2017-2018 erittäin merkittävän ja tasokkaan golfkohteen suomalaisturistien vaihtoehdoksi.

Teksti: Teemu Tyry

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti