18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Kahdeksan joukkuetta selvitti tiensä Businessaamun finaalin PGA Catalunyaan

Hämeenlinnan alkulohkosta välierissä olivat Linna Golfin ja Mehiläisen joukkueet. Kisa ratkesi jatkoreiällä Linna Golfin hyväksi.

Vuoden 2012 Audi Center Businessaamun välieräpelit pelattiin Estonian Golf & Country Clubilla keskiviikkona 5. syyskuuta. Välieriin oli selvinnyt 16 joukkuetta, puolet pääkaupunkiseudulta ja puolet Oulussa, Turussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa pelatuista alkulohkoista, kaksi joukkuetta kustakin alkulohkosta.

Panos päivän välierissä oli kova, olihan parikilpailun voittajapareille tiedossa paikka Businessaamun finaalimatkalle, joka järjestetään tänä vuonna upeassa PGA Catalunyan Resortissa Espanjassa 26.-30. lokakuuta.

Pelimuotona oli alkulohkoista tuttu best ball parikilpailu leikatuin tasoituksin. Ennakko-odotusten mukaisesti otteluparit olivat pääosin erittäin tasaisia ja jännittäviä. Peräti kolme voittajajoukkuetta haettiin jatkorei’iltä.

Kuten liput osoittavat, kova tuuli toi lisää pohdittavaa mailavalinnoissa.

Kuten liput osoittavat, kova tuuli toi lisää pohdittavaa mailavalinnoissa.

Tasaiset ottelut ja kovat panokset asettivat päivän pelikunnon lisäksi myös korvien välin koetukselle. Tilannetta ei helpottanut myöskään kova tuuli, joka pisti pohtimaan mailavalintoja. Businessaamun pelaajille on tuttua tehdä päätöksiä työelämässä, mutta on eri asia avata varmasti keskelle väylää tai upottaa ratkaisevia putteja viheriöillä.

Päivän aikana nähtiin useita finaalipaikan arvoisia suorituksia ja pelaajien ilmeistä ja eleistä päätellen nyt oli myös paikka ja hyvä syy nauttia onnistumisista täysin rinnoin. Pelin taso oli korkea, olihan mukana useita ns. single-pelaajia.

EGCC:n rangella viriteltiin peliä kuntoon tosissaan.

EGCC:n rangella viriteltiin peliä kuntoon tosissaan.

Yksi päivän onnellisimmista oli Linna Golfin joukkueessa pelannut Antti Jantunen, joka upotti jatkoreiällä puttinsa ja se ratkaisi finaaliin pääsyn.

”Tämä oli toistaiseksi golfurani merkittävin lyönti”, mies riemuitsi.

Kaksi finaalipaikkaa auki

Tie PGA Catalunyan finaaleihin ei ole kuitenkaan vielä kuljettu loppuun. Torstaina 13.9. järjestetään Vierumäellä Lucky Loser –turnaus, jossa on jaossa vielä kahdelle joukkueelle finaalimatka. Vierumäellä pelataan molemmilla kentillä (Classic ja Cooke) ja kisa on taatusti Suomen suurin yksittäinen yritysgolftapahtuma tänä vuonna. Mukaan on ilmoittautunut jo nyt 80 joukkuetta.

Lucky Loser tulee olemaan tapahtumana erittäin monipuolinen, mielenkiintoinen ja myös jännittävä kilpailu. Pelimuotona on four-ball (best-ball) lyöntipeli ¾ tasoituksin. Ja kilpailussa on reaaliaikainen tulosseuranta, kun käytössä ovat Samsungin puhelimet GameBook-tulospalveluineen. Lucky Loserin reaaliaikainen tulospalvelu on nähtävissä golfpiste.comin etusivulla Samsung Leaderboardilla.

Businessaamu sopii yrityspäättäjille

”Välierien voittajien kiitospuheista oli helppo vetää yhteen ne tärkeimmät asiat, jotka tekevät Businessaamun kilpailuista vuodesta toiseen erittäin suositun ja halutun yritystapahtumasarjan”, toteaa Golfpisteen Henry Lahtonen.

”Ensinnäkin pelimuotona reikäpeli on loistava ja sitä pelataan normaaleissa klubipeleissä liian harvoin. Se on jännittävä ja usein myös tasainen viimeisille rei’ille asti.”

Välierien jälkeen osalla pelaajista oli hymy herkässä, jos taskussa oli finaalipaikka PGA Catalunyan kentillä pelattavaan finaaliin.

Välierien jälkeen osalla pelaajista oli hymy herkässä, jos taskussa oli finaalipaikka PGA Catalunyan kentillä pelattavaan finaaliin.

Pelien aikataulu on saatu ”synkronoitua” nykypäivän tiukkaan työrytmiin jouhevasti. Siitäkin huolimatta, että tapahtumia on useita, kokonaisvaikutus työssä käyvän arkeen aikaisine aamupeleineen on vähäinen.

”Tapahtumat tarjoavat pelaajille mahdollisuuden tavata yritysmaailman muita vaikuttajia ja verkostoituminen koetaan arvokkaaksi. Kun siihen lisätään vielä onnistuneet järjestelyt, jotka nekin saivat paljon kiitosta, niin tälle erittäin toimivalle konseptille on helppo ennustaa valoisaa tulevaisuutta”, jatkaa Lahtonen.

Tulokset:

DMP Diesel – Chilit 3/2

Sininen Meteoriitti – Asuntoturva 7/5

Audi Center Espoo – Assure 3/2

AC Mainos – Cassidian Finland – ensimmäinen jatkoreikä AC Mainos

River Golf – ST Koneistus – toinen jatkoreikä River Golf

Laitila Coating – Pappila Penkkala Group 1/0

Linna Golf – Mehiläinen – ensimmäinen jatkoreikä Linna Golf

Oulun Golf – Teknorakennus 4/3

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje