5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Japanilaiskonkari urakoi Santa Claus Golf Clubilla yli 50 birkkua ennen ensimmäistä taukoa

Yoshinobu Tsukada huilasi golfmaratonilla vasta 13 tunnin pelaamisen jälkeen.

Japanilaiskaksikko Yoshinobu Tsukada ja Mina Nakayama ovat jaksaneet pitää hurjaa vauhtia ja tulostahtia Rovaniemellä  pidettävässä vuorokauden mittaisessa golfmarathonissa.

Elokuussa 49-vuotta täyttävä Tsukada oli jo kymmenen pelaamansa kierroksen jälkeen yhteistuloksessa 34 alle parin, pelattuaan kaksi peräkkäistä kierrosta tuloksin 63-64, -15.

Ensimmäiset kierroksensa hän pelasi lyöntien välit autolla edeten 61-65 minuutin aikaan.

Kierrosajat venyivät yön edetessä tuntiin ja varttiin, mutta minuuttia pidemmän tauon hän piti vasta puolenyön jälkeen tehtyään tätä ennen yli 50 birkkua.

Yoshinobu Tsukada on ammentanut voimia kiertämiseen myös jatkuvalla huulenheitolla caddiensä kanssa. Japanin Tourin lisäksi hän on kilpaillut kolme kertaa Open Championshipissa ja kertaalleen US Openissa.

”Haastavinta on pystyä keskittymään huolella jokaiseen lyöntiin. Yleisön kannustus ja tämä yötön yö antavat voimia ”, Tsukada huikkasi lähtiessä jatkamaan matkaansa.

Hieronta pitää Mina Nakayaman vireessä

Tsukadaa yli 20 vuotta nuorempi Mina Nakayama on valinnut taukojen osalta toisen taktiikan. Kisan alussa hän kävi valmentajansa lyhyessä hieronnassa ja vartalon avaamisesa kahden kierroksen välein, myöhemmin illalla ja yöllä käytännössä jokaisen 18 reiän urakan välein.

MIna Nakayamalla on Suomen matkallaan fysiikkavalmentaja, joka huolehtii myös hieronnasta ja kropan avaamisesta.

157-senttinen ja 50-kiloinen Nakayama sai hoidoista vetreyttä ja voimia, jaksaen useaan otteeseen jopa juosta lyhyet siirtymät autosta pallolle ja takaisin.

Hänen kierrosaikansa ovat hoitojen avulla olleet nopeampia kuin Tsukadalla ja Nakayma on pysynyt 15 minuuttia ensimmäiselle kierrokselleen lähteneen kantapäillä.

”Kovan luokan ammattilaisia”

Rovaniemellä Ounasvaaran rinteille rakennetulla kentällä on riittänyt ilahduttavan hyvin katselijoita tapahtumaan vapaaehtoisina osallistuvien seuran jäsenten lisäksi.

”Hyvin vakuuttavan oloista lyömistä on tarjolla. Yoshinoru Tsukada ei käytännössä väyliä missaa, viheriöosumiakin tulee korkealla prosentilla. Puttaaminen ei ole kuitenkaan riittävän tehokasta. Siihen vaikuttaa osaltaan viheriöidemme keskenkuntoisuus lumihomeen vietyä niiltä keväällä ruohon”, harmitteli yksi toimitsijoista, joka jäi työparinsa tavoin neljän  tunnin taukonsa ajaksi keskellä yötä seuraamaan tapahtumaa.

”Ei täältä malta lähteä pois, niin hienoa golfia ja tunnelmaa on tarjolla”, hän totesi.

Vasta juhannusviikolla golfin Santa Claus Golf Clubin kentällä peruskurssin kautta aloittanut Risto Sainio sai toimittajalta autokyydin kilpailijoiden vanavedessä.

Kuusi tuntia myöhemmin illalla Sainio oli edelleen klubitalolla.

Melko lähellä ennätystä on Risto Sainion urakointi katsojana.
Yksi 18 reiän kierros golfautosta käsin, neljä seuraavaa polkupyörällä mäkisessä maastossa.

”Menin polkupyörällä karheikkoja pitkin neljä täyttä kierrosta Mina Nakayaman perässä. Oli hienoa ja helponnäköistä peliä, josta sain paljon oppia”, Sainio myhäili.

Sadan birdien rikkoontuminen mahdollisuuksien rajoissa

Aamulla kello 7.30,  19,5  tuntia startista Tsukada on tehnyt 85 birkkua, Mina Nakayama 64.

Yoshinobu Tsukada saattaa viimeisten tuntien aikana ylittää sadan birdien rajan.

Guinness Word Recordsin asettamia rajoja (miehet 160 birkkua, naiset 144) japanilaiset eivät tule saavuttamaan, mutta Rovaniemellä 24 tunnin aikana tehdyt birkkumäärät ovat varmuudella korkeimmat, jotka valvotuissa olosuhteissa on tehty.

MIna Nakayama on osoittautunut täysveriseksi ammattilaiseksi, joka on tehnyt hurjaa tahtia kenttää kiertäen noin neljä birkkua kierrosta kohden Santa Claus Golf Clubilla.

Ennätykset jäävät Guinnessin listojen ulkopuolelle, mutta suorituksena japanilaisten luvut ovat kivikovia epävirallisia maailmanennätyksiä.

Ennätyskoe päättyy Tsukadan osalta kello 12.00 torstaina, Nakayamalla 15 minuuttia myöhemmin.

Palkintoseremonioissa Rovaniemellä on mukana myös joulupukki.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje