21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Japanilaisammattilaiset Santa Claus Golf Clubille maailmanennätystä tekemään - "Edessä on suuri seikkailu josta ei voinut kieltäytyä"

Japanin Golf Digestin pestaamat ammattilaiset Yashinobu Tsukada ja Mina Nakayama tavoittelevat 24 tunnin aikana yhteensä 304 birkun tekemistä päästäkseen Guinnessin ennätysten luetteloon.

Rovaniemellä järjestetään 11.7 klo 12.00 alkaen 24 tunnin mittainen ennätyskoe, jollaista ei aiemmin ole Guinnessin ennätysten luetteloon tarjottu.

Kuinka monta birkkua pelaaja kykenee tekemään vuorokauden aikana normimittaisella kentällä? Miesten kentän minimimitaksi on määritelty reilut 5 400 metriä, naisten tiiauspaikat ovat yhteensä noin 5 00 metriä lähempänä.

Rovaniemellä läpi vuorokauden pelaaminen on käytännössä mahdollista toukokuun lopulta heinäkuun toiselle puoliskolle.

Matkaan lähtevät golfautoillaan 48-vuotias Yashinobu Tsukada sekä 27-vuotias Mina Nakayama.

Santa Claus Golf Clubilla kenttää ja puitteita on viritelty heti lumien sulettua toukokuun alkupuolella.

”Kenttä on väylien osalta huippukunnossa. Lumihomeen takia muutama viheriö on vielä keskenkuntoinen, mutta viimeisten päivien lämpö on taas tehnyt niille hyvää.  Mukavaa on sekin, että kentällä ja sen laitamilla majailee taas iso porotokka, joka varmasti on japanilaisille parasta mahdollista filmimateriaalia”, iloitsee toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Japanin Golf Digest Online tuo Rovaniemelle toistakymmentä henkilöä, jossa osana on Fuji TV-yhtiön kuvausryhmä. Golfmarathonia voi seurata Facebookin kautta  läpi vuorokauden, syksyllä Fujin kahden tunnin mittainen ohjelma Suomesta golfkohteena esitetään Japanissa avoimella kanavalla.

Golfpiste.com ja Golflehti seuraavat ainutlaatuista golfmarathonia paikanpäältä 11.7.–12.7.

Seuraavassa lyhyt esittely Mina Nakayamasta. Yashinobu Tsukadasta vastaava tiistaina.

Mina Nakayama
Syntynyt: 2.9.1990
Asuu: Kobe, Hyogo
Pituus:1 57cm
Paino: 50kg
-Aloitti pelaamisen kahdeksan vuotiaana
-Voitti Japanissa koululaisten mestaruuden (High School) 16-vuotiaana.
-Paras Japanin naisten Tourin karsinnoissa 2012
-Pääsi karsintojen kautta mukaan vuoden 2012 US Openiin
-Naisten maailmanlistalla sijaluvulla 617. Paras ranking 312:s. (2012)

Mina Nakayama selvitti vuonna 2012 tiensä US Openiin Hawaiilla pidettyjen karsintojen kautta. Santa Claus Golf Clubilla on luvassa vaihtelevampia kelejä.

Mahdollisuus jota ei voinut jättää käyttämättä

Mikä sai sinut innostumaan 24 tunnin golfmarathonista ja lähtemään Suomeen tavoittelemaan maailmanennätystä?

”Minulle syntyi heti tunne siitä, että tätä hienoa mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Uskon, että opin paljon matkan ja pelin aikana paljon itsestäni ja siitä, miten omia rajoja ylitetään. En ole koskaan ollut hereillä 24 tuntia, saati että koko ajan olisin vielä pelannut golfia.”

”On hyvin vaikea ennakoida mitä kaikkea vuorokauden aikana tapahtuu. Aion nauttia joka hetkestä ja yrittää tosissani ennätyksen tekemistä”

Millaisia haasteita uskot matkan aikana kohtaavasi?

“Tiedän, että suuria haasteita on tottua lämpötilan vaihteluihin, vaatteiden vaihtoon ja pienten taukojen rytmittämiseen. Tuon mukanani ainakin kädessä pidettäviä lämpötyynyjä. Syöminen ja juominen on syytä jaksottaa mahdollisimman huolellisesti.”

Mitä tiedät Suomesta ja Lapista?

”Käsitykseni mukaan luonto Suomessa on hyvin monipuolinen ja  japanilaisille melkoinen kokemus. Toivoisin näkeväni revontulia ja saavani lyhyessä ajassa mahdollisimman kattavan kuvan  Muumien kotimaasta.  Tämä on ensimmäinen vierailuni Eurooppaan, joten haluaisin tutustua paikalliseen elämäntapaan ja kaupunkikulttuuriin.”

Kuinka monta kierrosta olet aiemmin pelannut vuorokauden aikana?

Kaksi kierrosta, en siis koskaan mitään sellaista, jota nyt lähdemme hakemaan.

Miten haastavana pidät Guinnessin asettamaa minimiä birdien määrälle 24 tuntiin? (160 birkkua miehille/ 144 naisille)

Ne ovat hurjia tavoitteita, todella kovia. Siitäkin huolimatta, että pelaamme niiltä mitoilta, joilta tavalliset harrastajat lyövät.

Kuinka monta birkkua olet onnistunut tekemään yhden kierroksen aikana?

Seitsemän.

Kaudella 2017 Ounasvaaran rinteillä saatiin nauttia huippukuntoisista viheriöistä.

Miten kiteyttäisit tavoitteesi 24 h Golf Challengelle?

Tavoite on tietysti saavuttaa Guinnessin asettama raja maailmanennätykselle. Oleellista on myös selvitä hurjasta haasteesta loukkaantumatta. Totutellessani nopeaan peliin olen huomannut, kuinka haasteellista minun on arvioida pituuksia ilman kiikareita. Parhaan tuloksen saavutan kuitenkin niin, että pysyttäydyn rutiineissa, joihin olen koko golfurani luottanut. Odotan jo innolla Rovaniemeä ja Santa Claus Golfia. Edessä on varmasti unohtumaton seikkailu.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Heikki13 says:

    Pls at least give them enough ”mosquito=mäkärä” oil or preferably protecting cloths and a ”nethat”….even at Holiday Club golf at Rauha (Lappeenranta area) it was a terrible (and poor) round with millions of ”mäkäräs” – never again !…otherwise Japanese (golf) tourists will soon go elswhere…