Golfpisteen Skills Challenge lähipeliradalla oli lähes 700 kilpailusuoritusta. 100 päivää- 100 metriä ryhmän jäsen Ari Mustonen ja Fressin Jessica Reiman pitivät ytimekkäitä tietoiskuja alkulämmittelyn oikeaoppisesta suorittamisesta. Uutuuksien paikalta väistyvät vuoden 2016 mailat ja muut varusteet liikkuivat messuilla hyvillä alennuksilla. Lähes kaikkien suurimpien merkkien uutuustuotteita oli kokeiltavana rangella myös juniori-ikäisille. Kaikki Viron seitsemän 18-reikäistä kenttää markkinoivat tuotteitaan. Tallinnaa lähinnä oleva Suuresta uudistuu, Pekka Sivulan suunnitteleman kentä nimi on GolfXrae.
Tapahtumat |
20.3.2017

Golfmessuilta hyvä vauhti alkavaan kauteen

Artikkelissamme lyhyitä uutisia ja kuvakavalkaadia viikonlopun golfmessuilta.

GoExpo-messujen  kävijämäärä viikonloppuna oli yli 40 000, joka oli vähemmän kuin edellisvuonna. Golfosastoilla vipinää riitti etenkin lauantaina, sunnuntai oli odotuksia rauhallisempi.

Mikko Ilosen, Matias Honkalan ja Timo Rauhalan keskustelut suomalaisesta huippugolfista löytyvät Golfpisteen YouTubesta.

Golfpisteen osastolla väkeä oli erittäin hyvin.  Perjantain vetonaula oli Mikko Ilosen haastattelu ja lähipeliottelu Matias Honkalaa vastaan.

100 päivää- 100 metriä projektia tuotiin esiin Janos Uotilan tietoiskulla, kuntokeskus Fressin lämmittelyohjeilla, sekä Golf Centerin mailan räätälöintiin liittyvillä demonstraatioilla.

Viikonlopun näyttävimmät suoritukset Trackmaniin iski nouseva amatööritähti Santeri Lehesmaa.

Golfpiste Events lanseerasi messuilla kesän 2017 kiertueet ja kisakauden pääsi starttaamaan heti Tallinkin sponsoroimalla lähipeliradalla. Lähipelirata oli messujen kohokohtia ja viikonlopun aikana taitojaan radalla kokeili lähes 700 henkeä.

Anna Golf Loungessa vieraili  satoja Anna Golf Facebook-ryhmän jäseniä, jotka nauttivat kuohuvasta ja osallistuivat Anna Golf VIP Experience –kilpailuun, kilpailukuvat löytyvät Facebookista ja Instagramista hashtagilla #annagolfvip.

Golfpisteen Anna Golf loungen tarjoiluihin miehet pääsivät tutustumaan vain aidan ulkopuolelta.

Anna Golf Lounge tarjosi naisgolfareille mielekkään tilan hengähtää kuohuvalla messujen lomassa ja tavata muita Anna Golfareita. Anna Golf Facebook ryhmä on avoin kaikille naisgolfareille ja ryhmän jäsenille on tarjolla erilaisia etuja ja aktiviteetteja. Anna Golfista löytää lisätietoja osoitteesta www.annagolf.fi

Messujen parhaimmat palat striimattiin Golfpisteen Facebook-sivuilla livevideona ja koko messujen ohjelma oli katsottavissa Golfpisteen Youtube-kanavalta. Lähetykset keräsivät tuhansia katseluita ja videota ovat katsottavissa myös jälkikäteen Golfpisteen kanavilta.

Kotimaiset kentät hyvin esillä

Pelikauden alla messut oli mainio tilaisuus markkinoida suomalaisten kenttien palveluita. Tarjoukset olivat toinen toistaan houkuttelevampia. Tarjonta on entistä monipuolisempaa ja hinnoittelultaan joustavaa.

 

Nordcenter avaa Fream-kenttänsä ensimmäisten joukossa, välittömästi kun kelit sen sallivat.

Nordcenter on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Riku Soravuon. Brasiliassa  lapsuusvuosiaan viettänyt Soravuo on viimeinen pelaaja, joka on voittanut SM-lyöntipelin kolmasti peräkkäin (1986-88).

Hän on toiminut valmentajana vuodesta 1993 St.Laurencessa, Pickalassa, Hill Side Golfissa sekä viimeksi yhdeksän vuotta Sarfvikissa.

”Aivan mahtavalta tuntuu lähteä rakentamaan entistä parempia valmennuspalveluita Nordcenteriin, joka on aina lukeutunut rakastamiini golfkeskuksiin”, Soravuo fiilisteli messuilla markkinoidessaan omia  ja pian kenttänsä avaavan Nordcenterin  palveluita.

Golf Sky avaa jättimyymälän Tammistoon

Golfvälinepuolella neljän ison jälleenmyyjän osastoilla oltiin kohtuullisen tyytyväisiä myynteihin. Parhaiten liikkuivat odotetusti asusteet, kengät, GPS-kellot, matkasuojat sekä työntökärryt.

Markkinoilla on tapahtunut kauden alla paljon. Peltomäki Golf lopettaa vähittäismyynnin.

Golfkauppa.fi oli  ensimmäistä kertaa uudella nimellä kilpailemassa golfaajien euroista.

Clevelandin ja Srixonin maahantuonti siirtyy Golfkauppa.fi:n suuren omistajan Reijo Riihimäen pojan Antti Riihimäen hoitoon.

Kilpailu etenkin pääkaupunkiseudulla kiristyy entisestään, sillä Tampereen kupeessa, Nokian puolella syksyllä 2014  suuren myymälän sekä harjoitushallin toiminnan aloittanut Golf Sky  avaa  huhtikuun lopulla 1400 neliön kokoisen jättimyymälän Vantaan Tammistoon.

Mikko Asosen Tammistossa avattava myymälä on pinta-alaltaan yksi maamme suurimmista.

”Asiakaskannastamme merkittävä osa tulee Tampereen talousalueen ulkopuolelta, joten on luonnollista hakea kasvua pääkaupunkiseudulta”, perusteli yrittäjä Mikko Asonen sunnuntaina jättimäistä investointia.

Nykyisen trendin mukaisesti myymälän yhteydessä on myös kymmenen lyöntipaikkaa, sekä etenkin räätälöintiä varten Trackman-lyöntitutkat palvelujen tasoa nostamassa.

Pekka Laasonen matkaa Dominikaaniseen Tasavaltaan

Matkailu oli jälleen vahvasti esillä, ulkomaisia kohteita oli mukana 15:sta eri maasta. Dominikaanisen Tasavallan osastolla pidetyn tietovisan oikein vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen matka täyshoitoitoineen golfarin paratiisisaarelle.

Golfmessujen järjestämisestä vastuun kantava Markku Nord (vas.) arpoi Dominikaanisen Tasavallan matkailutoimiston Patricia Polancon kanssa kahden hengen luksusmatkan lentoineen, peleineen ja täyshoitoineen maahan, joka on kahminut runsaasti palkintoja golftarjontansa johdosta.

Pekka Laasonen  Kuopiosta oli onnekas voittaja arvonnassa.

Teksti: Teemu Tyry

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti