9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Ensikertalainen teki historiaa Hickory Tourilla

Hikkorigolfarit kävivät kilpasilla Yyterissä. Kuva: Antti Paatola

Viime viikonloppuna tehtiin suomalaisen hikkorigolfin historiaa, sillä Porissa pelatussa turnauksessa voiton vei ensimmäistä kertaa naispelaaja. Minna Jäppinen oli sekä tasoituksettoman (89 lyöntiä) että tasoituksellisen (31 pistettä) kisan ykkönen. Tuloksen erinomaisuutta korostaa vielä se, että Jäppinen oli pelannut ennen DoCo Hickory Openia vain muutaman harjoituskierroksen hikkorimailoilla.

Mielenkiintoinen kausi Pääkilpailuna pelatussa tasoituksellisessa sarjassa Antti Paatola hävisi Jäppiselle lyönnillä. Seuraavina tulivat kotikentällään pelanneet Jussi Karttunen 28 pisteellä ja Pirkko Yrjälä 26 pisteellä. Jäppinen oli jo neljäs eri voittaja kauden neljässä pelatussa kisassa, joten tasoituksellinen sarja on ollut mielenkiintoinen koko kuluneen kauden ajan. Tämä lupaa hyvää loppukauden kisoja ajatellen. Kiertueen mestaruudet ratkotaan kahdessa jäljellä olevassa kisassa.

Kiertueen kokonaispisteissä Paatola (47 pistettä) vankisti johtoaan muiden kärjessä olleiden pelaajien jäätyä pois Porin kisasta. Mika Hjorth on toisena (27 pistettä) ja Jussi Markkanen (26 pistettä) kolmantena. Paatolan johto on hieman näennäinen, sillä hänellä on pisteissään mukana sääntöjen sallimat neljä osakilpailua. Muut pistenikkarit ovat pelanneet vain kaksi tai kolme kisaa.

Scratch-sarjassa samaan lyöntimäärään ylsi Jäppisen lisäksi Karttunen. Jäppinen kuitenkin voitti sarjan paremmalla sisääntulollaan. Seuraavina tasoituksettomassa sarjassa olivat Jorma Karlstedt (91) ja Esa Mäkipää (92).

Kokonaispisteissä ei suuria muutoksia tapahtunut. Kärjessä jatkaa Markkanen 32 pisteellä. Hjorth (30) on toisena ja Karlstedt (25) kolmantena. Yhdelläkään heistä ei vielä ole neljää kisaa pelattuna, joten peli on sarjassa vielä täysin auki.

Jussi

Jussi Holmalahden tyylinäyte. Kuva: Antti Paatola

Seuraavaksi Golfpiste Hickory Open

Seuraavan kerran hikkorigolfarit kokoontuvat Vuosaaressa elokuun 27. päivänä, jolloin vuorossa on Golfpiste Hickory Open. Vuosaaressa pelataan muiden Hickory Tourin kisojen tapaan sekä tasoituksellinen (pistebogey) että tasoitukseton (lyöntipeli) sarja.

Kenttänä Vuosaari soveltuu hikkorigolfiin mainiosti. Kentän ”linksmäinen” olemus, puuttomuus ja usein mukana oleva tuuli ovat vuosi toisensa jälkeen tehneet Vuosaaren kisasta yhden parhaista Hickory Tourilla.

Yhteystiedot ja ilmoittautumiset: www.vuosaarigolf.fi tai www.golfantiikki.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje