27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Anna Golf pelaajat shoppailivat Golf Centerissa – kilpailukausi huipentuu Espanjassa pelattavaan finaaliin

Vaatteet, kengät, mailojen fittaus sekä Pete Parkkonen saivat naiset innostumaan Tapiola Golfissa.

Anna Golf Facebook –ryhmän suosio on kovassa kasvussa, siihen kuuluu jo yli 3 000 aktiivista jäsentä.

Torstai-iltana 150 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsi Tapiolan Golfkeskuksessa Golf Centerin private shopping tilaisuuteen.

Kuohujuoman lisäksi tarjolla oli tuote-esittelyjä ja tarjouksia mailojen ja pallojen lisäksi etenkin asusteista ja kengistä, arvontoja sekä artisti Pete Parkkosen esiintyminen.

Pete Parkkonen pääsi illan aikana mukaan moniin kuviin.

”Private shopping tapahtuman tavoite meidän kannaltamme on tuottaa kävijöille hyvää mieltä, nähdä iloisia kasvoja kauden alkuvaiheilla ja tietysti tehdä kauppaakin. Onnistuimme mielestäni tässä yhdessä oikein hyvin”, iloitsi Golf Centerin puolesta tapahtuman isäntänä toiminut Panu Parviainen.

Mailojen räätälöinti on edelleen kovassa kasvussa. Golf Centerin asiantuntijat perehdyttivät vieraita tähän aiheeseen, joka on suurella osalla naisista vielä hyödyntämättä. Tilaisuudessa tehtiin runsaasti varauksia varsinaiseen ”fittingiin”, joka kestää tapauskohtaisesti 45-90 minuuttia.

Golf Centerissa räätälöidään myös puttereita.

Golf Centerilla on räätälöintiin liittyen tarjolla avoimia Experience Day -päiviä, joissa on esillä 2-4 tuotemerkkiä tilaisuutta kohden.

”Suomessa on vielä valtavan suuret markkinat saada nimenomaan naiset hankkimaan räätälöinnin kautta heille sopivat mailat”, Parviainen ennakoi.

Pietarista Pickalan kautta Peraladaan

Anna Golf Tourilla on yhdeksän virallista kilpailua. Näistä ensimmäinen, Pickalassa pelattava myytiin loppuun ensimmäisen ilmoittaumispäivän aikana kahdessa tunnissa.

Viimeinen kotimainen koitos käydään syyskuun alussa Lakeside Golfissa. Finaalikisa on ohjelmassa Espanjassa, Kataloniassa sijaitsevassa Peraladan golfkeskuksessa. Finalistien seuraan otetaan myös muita golfareita, matka tulee myyntiin toukokuussa.

J.Lindebergin kevään vaatemallisto oli näkyvästi esillä Tapiolassa.

Toukokuun alussa Anna Golf tekee uuden aluevaltauksen järjestämällä pienemmälle ryhmälle varmasti ikimuistoisen Anna Golf Season Start –matkan Pietariin Gorki Golfin kentälle.

Rento tunnelma ja hyvät järjestelyt vetävät Anna Golf Tourille

Hyvät ystävykset Lea Aarinen-Koski ja Kirsi Erofejeff-Engman tulivat Anna Golf private shoppingiin lähinnä fiilistelemään ja tutustumaan kauden asustemallistoihin.

Kirsi Erofejeff-Engmanilla ja Lea Aarinen-Koskella on edessään vilkas golfkausi Suomessa ja ulkomailla.

”Me olemme ihan intomielisiä golfin harrastajia. Minä tulin tuosta Tapiolan rangelta, Kirsi suoraan töistä. Pari viikkoa sitten olimme miestemme kanssa Espanjassa yhteisellä golfmatkalla. Kaikki lomamatkat rakennetaan golfin kautta. Minä pelaan noin 60 kierrosta vuodessa ja kilpailen säännöllisesti. Anna Golf Tourin kisat on ympyröity kalenteriin ”, kertoo Aarinen-Koski.

Kirsi Erofejeff-Engman on ystävänsä tavoin aloittanut golfin miehensä innoittamana. Pikkuveli Peter ”Patu” Erofejeff ja isä pelasivat jo aiemmin.

”Patu ei ole ehtinyt minua vielä opettaa. Pariskunnille golf on mitä parhain yhdistävä harrastus. Siitä annan miehelleni tunnustusta, että hän ilmoitti minut kurssille samanaikaisesti kuin itse aloitti pelaamisen”, Erofejeff-Engman taustoittaa oman uransa alkua.

Tapiolassa alkavalla kaudella pelaava Erofejeff-Engman on aiemmin golfannut Tuusulassa, jossa toimi myös lady-kapteenina.

”Asuin seitsemän vuotta Sveitsissä, jossa pelaaminen jäi hyvin vähille. Nyt on tarkoitukseni päästä taas säännölliseen rytmiin ja pudottaa händäriä 18:sta takaisin niihin lukuihin, joissa se parhaimmillaan oli. Tässä pelissä on hyvä haastaa itsensä ja tasoitus on siinä harrastelijalle paras mittari.”

Lea Aarinen-Koski löysi golfillisen kodin pian aloittamisen jälkeen Hill Sidesta.

”Meitä oli muutama pariskunta, jotka päädyimme yhteistuumin sinne. Hyvin olemme viihtyneet ja Hill Sidesta olen löytänyt itselleni erittäin hyvän valmentajan, Nino de Lucan. Hänen avullaan olen treenannut tavoitteenani tasoituksen (12,1) pudottaminen alkavalla kaudella.”

Anna Golf Tourin ensimmäiseen kisaan ilmoittautuessa Aarinen-Koski jäi toistaiseksi varasijalle (26.).

Viimevuotisella finaalimatkalla Islantilla Golf Resortissa pelaajat saivat nauttia auringosta ja lämmöstä.

”En ihmettele yhtään, että kisat vetävät. Ne on järjestetty hyvin, tapahtumiin on saatu luotua ihanan rento ilmapiiri. Mukavaa on myös se, että päivän mittaan on monia eri kisoja ja sarjoja. Seuraavissa Anna Golfin tapahtumissa toivottavasti pääsen näyttämään taitojani.”

Ystävykset tunnustautuvat yhteen ääneen golfin osalta vaatefriikeiksi,  jotka ovat valmiina tekemään heräteostoksia.

”Harrastukseen liittyvään asustukseen tulee satsattua. Toivoisin kotimaisiin alan liikkeisiin nykyistä rohkeampia ja värikylläisempiä valikoimia. Kun tarjonta monipuolistuu ja laatu paranee, naiset ovat kyllä valmiita panostamaan pukeutumiseensa ”, Kirsi ja Lea muistuttavat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  golftintti says:

  Ja missä on miesten vastaava tour ja tapahtuma? Onko tarjolla kaljanjuontia, miesten mieleistä ohjelmaa ja julkkis kuvia varten jne… vai miten nämä sukupuolten stereotypiat pidetään mukana golfissa? Ei ihme, että monet miehet eivät halua naisia flaittiinsa – ja päinvastoin.
  3000 jäsentä – tämän ulkopuolella on paljon naisia, jotka nauttivat golfinpeluusta ilman naisverkostoja ja naisille järjestettyjä tapahtumia, perheen tai kavereiden kesken. Toimintaa tarvitaan, on paljon harrastajia joilla pelikavereita ei ole – mutta miksi sen olisi oltava sukupuolia erottavaa?
  Golfliiton strategia 2020 on saada naiset ymmärtämään, että golf on koko perheen laji.

  Loitontaja says:

  Kyllä kun tuon jutun taas luki ei ole mikään ihme, että golfin yllä leijuu vieläkin hieman elitistinen kuva.
  Kun se nyt vaan on niin, että murto-osalla naisgolfareista on vara ja halu pyöriä tuolla ladyjen pikku piireissä vaatteita sovittelemassa ja seuraavan vuoden matkaa suunnittelemassa.
  Hyvä kun vuoden vastikken saa maksettua.