11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Voimaa ja kontrollia draiviin

175-senttinen ja alle 70 kiloa painava Fowler on hyvä esimerkki siitä, ettei pitkiin draiveihin tarvita massaa.

Taidan olla hyvä todiste siitä, että ei tarvitse olla suurikokoinen lyödäkseen palloa pitkälle. Olen vain 175 senttiä pitkä ja painan alle 70 kiloa, mutta viime vuonna draivieni keskipituus oli yli 265 metriä. Lyöntiin saa pituutta kun lähtee oikeasta asennosta liikkeelle ja antaa vartalolle mahdollisuuden liikkua. En silti lyö holtittomasti. Väyläosumaprosenttini on 64, sen ansiosta olin 25. sijalla yleisessä draivitilastossa.

Salaisuuteni on kaksi eri svingiä: yksi voimaa ja toinen kontrollia varten. Jälkimmäistä tarvitaan kapeilla väylillä ja joskus, kun ajoituksen kanssa on ongelmia. Kahden erilaisen draivisvingin käyttämiseen ei kuitenkaan tarvita paljon teknistä muistamista: näytän muutaman hienosäätökikan, joilla on helppo vaihdella kahden svingin välillä. Harjoittele niitä, ja löydät luottamuksen valita tilanteen mukaisen lyönnin.

Alkuasento

Alkuasento voimadraiviin

Voima

Kun tarvitaan todella pitkää draivia, kuten par-vitosella tai päälle lyötävällä par-nelosella, tiiaan pallon korkealle ja normaalia edemmäksi, juuri vasemman jalan varpaiden kohdalle (1). Pallon normaalia edempänä oleva paikka auttaa minua asettumaan luonnollisesti voimalyönnin alkuasentoon.

Se tarkoittaa sitä, että pääni on selvästi pallon takana (2), oikea olkapääni vasenta alempana ja että mailanvarsi on taaksepäin kallistunut. Paino on jakautunut molemmille jaloille leveässä stanssissani (3). Ylävartaloni on alkuasennossa rento ja rentoutunut, valmiina lyömään palloa ylöspäin suuntautuvalla svingillä.

Kontrollidraivin

Kontrollidraivin alkuasento

Kontrolli

Kun avauslyönnin täytyy olla hallitumpi, otan aina gripin viittä senttiä alempaa kiinni (1) ja kavennan stanssiani niin, että se on vain hieman leveämpi kuin hartiani (2). Tiiaan pallon alemmaksi ja taaemmaksi, noin seitsemän senttiä vasemman jalan sisäreunasta taaksepäin. Hartiani ovat samalla tasolla ja tunnen olevani pallon päällä (3), aivan kuten rautalyönneissä. Tarkistan vielä, että mailan varsi osoittaa kutakuinkin suoraan ylöspäin.

Voimadraivin

Voimadraivin taaksevienti

Voima

Vien mailan taakse hitaasti, mutta en kuitenkaan niin hitaasti, etteikö käsivarsiini syntyisi jännitettä. Yläasennossa painoni on siirtynyt oikealle puolelle 70-80 –prosenttisesti (1). Kunnon hartiakäännön ansiosta pääni on siirtynyt selvästi pallon taakse (2). Tämä asento on hyvä lähtökohta paina kaasua. Oikein kunnolla!

Se kuinka kauas pallon taakse päätäni siirrän, riippuu siitä kuinka hyvällä mallilla ajoitukseni on. Jos oloni on todella varma, vien sen todella kauas.

Kontrollidraivin

Kontrollidraivin taaksevienti

Kontrolli

Koska olen pilkuntarkka alkuasentoni suhteen, voin luottaa siihen, että maila liikkuu taakse juuri siihen asentoon, johon haluan. On hyvä, ettei mielessä liiku liikaa asioita tässä kohdassa svingiä, joten annan sinulle vain pari neuvoa. Aivan kuten alkuasennossakin, pidä kehosi melko lailla pallon päällä (1). Huomaa kuinka pääni on liikkunut vain hieman taaksepäin alkuasentoon verrattuna. Vain noin 60 prosenttia painostani on oikealla jalalla.

Downsvingissä

Downsvingissä toimii samat asiat, jos/kun haluat lyödä pitkälle tai hallitusti.

Voima+kontrolli

Tähän mennessä olen antanut sinulle vinkkejä joko voiman tai kontrollin saamiseksi. Downsvingi on helppo, koska kummankin ominaisuuden osalta sinun tulee tehdä samat asiat. Jopa kontrolloidussa draivissa, johon et lataa kaikkia paukkujasi, sinun tulee svingata alas aggressiivisesti. Jos jarruttelet ja pysyt takana, kätesi saattavat lähteä liikaa edelle ja lyönti lähtee vinoon. Minun ainoa ajatukseni alastulossa on, Anna vartalon liikkua eteenpäin (1). Jos luotat siihen ja annat kaiken painosi siirtyä vasemmalle puolelle (2), lyöt suoran ja pitkän draivin. Ainakin melkein joka kerta.

Teksti Rickie Fowler ja Max Adler / Kuvat Dom Furore

#Digest#

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje