27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Testasimme Rory McIlroynkin käyttämän harjoitusvälineen – ja se toimi

Prosendr kiinnitetään ranteeseen tarranauhan avulla. Oikeaan käteen tuleva laite auttaa saamaan kädet oikeaan asentoon svingissä.

Prosendr on digitaalisten apuvälineiden aikakaudella miellyttävä poikkeus, joka auttaa käyttäjäänsä kohti parempaa lyöntiä.

Yksinkertainen on monesti kaunista. Vaikka elämme teknologian vallankumousta golfopetuksenkin puolella, yksinkertaiset ja ennen kaikkea toimivat harjoitusapuvälineet eivät mene koskaan pois muodista.

Näin on myös ranteeseen laitettavan Prosendr-nimisen apuvälineenkin kanssa.

Tigerin Woodsin svingivalmentajana suuren yleisön tietoisuuteen nousseen Sean Foleyn ja Amerikan sadan parhaan golfvalmentajan joukkoon arvostetun David Woodsin ideoima Prosendr on hiilikuidusta valmistettu oikealta lyöviltä pelaajilla oikeaan käteen laitettava apuväline. Sen tavoitteena on opettaa pelaajalle käsien oikeanlaista liikettä svingin aikana.

Monet apuvälineet laittavat pelaajan johonkin tiettyyn asentoon, mutta Prosendrin tavoitteena on saada pelaaja kääntämään backsvinginsä aikana oikea ranne oikeaan asentoon, jotta kämmenselkä osuu Prosendrin sisäpintaan ja pysyy siellä lähes osumaan asti. Hyvin yksinkertaista.

Prosendr toimii pelaajan apuna, kun hän yrittää hakea oikeaa tunnetta. Tunnetta on golfsvingissä mahdotonta mitata, mutta Prosendristä saatava tuntopalaute kämmenselkään auttaa pelaajaa löytämään oikean käsien asennon svingissä.

Apuväline tuli markkinoille tämän vuoden alkupuolella, ja se on siitä lähtien ollut melkoinen hitti muun muassa PGA Tourilla. Nimekkäimpiin laitteen käyttäjiin kuuluu Rory McIlroy, jonka mietteet siitä olivat kesällä todella positiivisia.

”Olen yrittänyt saada oikeaa tunnetta kyynärpään kautta, mutta tämä saa minut tekemään sen”, McIlroy kertoo videolla ja näyttää, kuinka maila asettuu nätisti backsvingin yläasentoon.

Apuvälineen käyttäjiä on myös Suomessa, vaikka sitä ei Euroopassa myydäkään. Amatöörien MM-joukkueeseen kuulunut Jesse Saareks tilasi sen itselleen Yhdysvalloista, ja ensitestien perusteella ostos oli napakymppi.

”On kyllä hyvä laite. Uskon, että tulee maksamaan itsensä takaisin”, nuori mies kertoi.

Tilasin Prosendrin myös itselleni, ja olen päässyt käyttämään sitä muutamien pelaajien kanssa. Kolmesta pelaajasta kaksi on saanut välittömästi hyvän tunteen siitä, mihin apuvälineen kanssa pyritään. Kolmaskin pääsi sinuiksi sen kanssa pienen harjoittelun jälkeen.

Pelaajat käyttivät Prosendriä noin parinkymmenen lyönnin ajan, ja sen jälkeen he ottivat sen pois kädestään. Laitteen luoma tunne oli vielä läsnä, ja kädet toimivat videokuvan ja TrackManin tuottaman datan perusteella paremmin. Mailanlapa tuli paremmin osumaan, ja hajonta lyönneissä oli pienentynyt.

Prosendrin mukana tulee myös pallo, jota voi käyttää laitteen kanssa yhdessä tai sitten molempia voi käyttää erikseen. Pallo asetetaan käsivarsien väliin, ja sen tavoitteena on pitää käsivarret riittävän lähellä toisiaan svingin aikana. Pallo on varsin hyvä lisä muutenkin erittäin toimivaan apuvälineeseen.

Pelkkä apuväline ei kuitenkaan tee kenestäkään huippupelaajaa, mutta sen tuottaman tunteen avulla on helpompi harjoitella muuten hieman hankalaa asiaa svingissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)