11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Rytmiä lantiosta

Lantiolla on suuri merkitys tehokkaassa svingaamisessa. © Getty Images

Usein testeissä näkee pelaajia, joiden hartiat ja lantio liikkuvat yhdessä, siis samaan aikaan. Tällöin pelaaja ei voi saada hyvää rytmiä svingiin. Rytmi lähtee lantion liikkeestä: lantion pitäisi liikkua ennen kuin lähdetään suunnanvaihdon jälkeen tulemaan kohti palloa.

Pelaajan pitäisi pystyä erottamaan lantion liike ylävartalon liikkeestä. Lantiossa pitää olla tarvittava liikkuvuus ja ylävartalossa riittävä stabiliteetti. Kun teet harjoitusta, hartiat eivät liiku lantion mukana. Lantio pyörii suoraan akselinsa ympäri, ei sivuttain.

Liikkuvuuden lisäksi lantion stabiliteetti on tärkeää. Viimeksi kävimme läpi lantion liikettä (notko/pyöristys ja pakaralihaksen voimaa). Pakaralihas toimii samalla tavalla tukilihaksena myös lantionkierrossa. Hyvän lantion liikkuvuuden takaavat liikkuva rintaranka ja lonkkanivelet (ei alaselkä) ja niiden harjoittelemiseen tutustutaan myöhemmin.

src=Harjoitus 1: Alkuasento Harjoite lantion liikkeen oppimiseen. Ojenna kädet suoraksi kepin päälle. Pidä ylävartalo paikoillaan ja pyöritä lantiota puolelta toiselle. Pidä paino tasaisesti molemmilla jaloilla liikkeen aikana. Ajattele lantiota liikuttaessasi, että suurin kierto tulee rintarangasta eli kylkiluiden alueelta. Älä yritä kiertää lantiota alaselästä. Kun löydät oikean lantion kierron, saat svingiisi paremman rytmin ja lyönteihin pituutta.

src=Harjoitus 2: Toinen polvi ylhäällä Tämä liike auttaa sinua löytämään puhtaan lantion kierron ilman sivuttaisia liikkeitä. Seiso yhdellä jalalla toinen jalka asetettuna suoran jalan polvitaipeeseen. Kierrä alavartaloa lantiosta puolelta toiselle.

src=Harjoitus 3: Pelaaja seinää vasten Pidä paino tasaisesti molemmilla jaloilla. Nojaa seinään ja pidä hartiat paikoillaan liikkeen aikana. Kierrä lantiota puolelta toiselle. Kun teet näitä harjoitteita myös pelikauden aikana muutaman viikon ajan, huomaat kuinka kehotuntosi paranee ja luot itsellesi mahdollisuuksia entistä menestyksekkäämpään ja helpompaan svingaamiseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje