Riikka Hakkarainen tuomassa valmennusosaamistaan Suomeen - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Riikka Hakkarainen tuomassa valmennusosaamistaan Suomeen

Riikka Hakkaraisen kehittämässä Golf Performance -analyysissä tutkitaan mm. golfarin ryhtiä.

Naisten ammattilaisgolfin suomalaispioneeri Riikka Hakkarainen on viime aikoina keskittynyt pelaamista enemmän valmennukseen. Vuonna 2008 CHEK Golf BioMecanic -tutkinnon suorittanut Hakkarainen työskentelee tällä hetkellä nykyisen kotikaupunkinsa Lontoon eri klubeilla golfopettajien asiantuntija-apurina fysiikka-asioissa. Lisäksi hän toimii personal trainerina pääasiassa urheilijoiden suorituskykyyn keskittyvällä Bowskill Clinicillä. Hakkarainen hyödyntää työssään itse kehittämäänsä Golf Performance -analyysiä. ”Peliurani rinnalla olen jo pitkään kehittänyt harjoitussysteemiä, joka on suunnattu erityisesti golfareille. Tässä analyysissä käydään läpi ryhdin vaikutuksia alkuasentoon ja svingin mekaniikkaan, lihastasapainoa, keskivartalon hallintaa ja mahdollisia energiavuotoja svingissä sekä elintapojen vaikutuksia pelisuorituksiin”, Hakkarainen luettelee. Golf Performance -analyysi perustuu maailmalla paljon puhutun Titleist Performance Instituten sekä CHEK Instituten luomiin harjoitus- ja testimenetelmiin. Analyysi syntyy peräti 55 eri testin perusteella, ja analyysin pohjalta pelaajalle tehdään yksilöllinen harjoitusohjelma ravintosuosituksineen.
Workshop-tapahtumia Suomeen Golf Performancen pohjalta Hakkarainen on luonut englantilaisen kollegansa Graeme Jonesin kanssa kokonaisvaltaisen ”workshopin”. Jones on useiden European Tour -pelaajien ravintoasioista vastaava valmentaja.

Riikka Hakkarainen tavoitteena on herättää kiinnostus kokonaisvaltaista valmennusta kohtaan.

Riikka Hakkarainen tavoitteena on herättää kiinnostus kokonaisvaltaista valmennusta kohtaan.

Workshopissa golfin fyysikkaharjoittelu sekä ravinto- ja elintapa-asiat yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi, noin puolentoista tunnin mittaiseksi aktiiviseksi tapahtumaksi, jota kaksikko on nyt tuomassa Suomeen. ”Haluamme tarjota Workshopia ilmaiseksi golfklubeille Suomessa ja muualla Euroopassa. Pyrkimyksenä on herättää kiinnostus kokonaisvaltaiseen valmennukseen ja auttaa ymmärtämään, miten pelaajan golfpalapelin palaset laitetaan kohdilleen”, Hakkarainen sanoo. Hakkarainen ja Jones saapuvat workshopinsa kanssa Suomeen 15.-18. kesäkuuta ja tapahtumien pitopaikoiksi on toistaiseksi varmistunut muutama klubi pääkaupunkiseudulta. ”Mukaan mahtuu vielä lisää klubeja, jos kiinnostusta on”, Hakkarainen huomauttaa. ”Kokonaistavoitteenamme on luoda suomalaisten golfopettajien ja valmentajien, heidän oppilaiden, klubien jäsenten ja muiden sidosryhmien kanssa yhteistyö, jonka lopputuloksena saadaan parempia golfareita ja tyytyväisempiä asiakkaita”, Hakkarainen markkinoi. Vaikutteita monelta huippuvalmentajalta LET-voittaja Riikka Hakkaraisen mielenkiinto golfin fyysiseen valmennukseen on herännyt oman pelaajauran aikana. ”14-vuotisen urani aikana olen saanut treenata monen kuuluisan urheilu- ja voimavalmentajan alaisuudessa. Olen saanut oppia esimerkiksi Al Vermeililtä (NBA-joukkue Chigago Bullsin fysiikkavalmentaja), Tapio Korjukselta ja Jarmo Ahoselta (Suomen olympiajoukkueen fysioterapeutti), muutamia mainitakseni”, Hakkarainen kertoo. ”Mielenkiinnon kasvettua suoritin CHEK Golf BioMecanic tutkinnon Ruotsissa. Sen lisäksi olen suorittanut muun muassa Personal Trainerin sekä VibroGymin ja Titleist Performance Instituten kurssit.” Kilpagolfin saralla Hakkarainen menetti heikon viime kauden ja karsintamenestyksen myötä LET-korttinsa, jota hän on pitänyt hallussaan kaudesta 1999 asti. Näin ollen Hakkaraisen ura on tällä hetkellä villien korttien varassa. Janne Knuuti

Riikka Hakkaraisen Golf Performance -sivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje