11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Opetusvideot - Piltzin parhaat 1

Piltzin parhaat: Chippi hybridillä

Jos pallo nojaa viheriön vieressä raffiin, niin hybridi on hyvä chippimaila.

Todd Hamilton teki hybridichipin kuuluisaksi voitettuaan British Openin vuonna 2004 Ernie Elsin nenän edestä. Hamilton chippasi Royal Troonin kentällä usein hybridillä ja varsin tehokkaasti.

Mikä tekee hybridistä hyvä chippimailan? Ensinnäkin paksu pohja ehkäisee tehokkaasti duffin ja toisekseen mahdolliset topit eivät karkaa pitkäksi. Lisäksi pieni nostokulma tuottaa matalan, rullaavan lyönnin lähes automaattisesti. Myös itse lyöntiliike on hyvin pieni ja siten helpommin hallittavissa. Hybridichippi on hyvin samankaltainen suoritus kuin puttiliike. Pidä kuitenkin paino enemmän etummaisella jalalla, tämä helpottaa mailan kulkua alaspäin osuma-alueella.

Erityisen hyvin hybridichippi toimii silloin, kun pallo päätyy viheriön viereen nojaamaan raffin reunaan. Putterilla tästä tilanteesta on vaikea lyödä, koska pallon ja mailan väliin jää paljon ruohoa, joka vaikuttaa pituuskontrolliin merkittävästi, lisäksi putteri takertuu helposti paksuun ruohoon. Hybridi sen sijaan liukuu paksumman ruohon läpi tehokkaasti tuottaen paremman osuman ja paremman pituuskontrollin.

Teksti Mika Piltz ja Sami Markkanen

Piltzin parhaat: Chippaamisen perusajatuksia

Piltzin parhaat: Osumaharjoite chipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje