28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Opetusvideot - Piltzin parhaat 1

Piltzin parhaat: Bunkkeri osumaharjoite

Kantapään nostaminen ehkäisee tehokkaasti painon jäämistä takajalalle.

Yleisin syy huonoon ja epätasaiseen bunkkeripeliin on se, että palloa yritetään nostaa ylös bunkkerista, jolloin paino jää takimmaiselle jalalle. Seurauksena on pääasiassa joko toppi yli viheriön tai duffi, jolloin pallo jää bunkkeriin.

Seuraava harjoite on yksi parhaista bunkkeriharjoitteista ja auttaa varmasti saamaan tunteen, miten paino siirtyy etummaisen jalan päälle. Samalla lyönti varmemmin kiihtyy kunnolla läpi osuman ja mailan tulokulma hiekkaan on alaspäin.

Ota ensin normaali bunkkerilyöntiasento, jossa mielestäni stanssin tulisi olla suunnattu lähes suoraan kohteeseen tai korkeintaan vain hieman kohteesta vasemmalle. Nosta sitten takimmaisen jalan kantapää ilmaan siten, että vain päkiä koskettaa hiekkaa. Polvi osoittaa palloon tai jopa hieman sen etupuolelle. Tee taaksevienti ja kiihdytä reilusti osuma-alueen läpi yrittäen osua hiekkaan muutama sentti ennen palloa. Lyönnin jälkeen painon pitäisi olla suurimmaksi osaksi etummaisella jalalla ja pallon tulisi löytyä kupista tai sen läheltä.

Kantapään nostaminen ehkäisee tehokkaasti painon jäämistä takajalalle. Sama harjoite toimii toki myös muissa lähilyönneissä, mutta bunkkerissa se on erityisen tehokas.

Katso oheiset harjoitusvideot:

Piltzin parhaat: Bunkkeripeli intro

Piltzin parhaat: Alkuasenton ja pallon paikka bunkkerissa

Piltzin parhaat: Osumahetken harjoite bunkkerissa

Piltzin parhaat: Korealainen keittiöveitsilyönti bunkkerissa

Piltzin parhaat: Treenaa pitkää lyöntiä väyläbunkkerista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje