10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Kiekkoleijona Mika Strömberg on Vuosaaren ahkerimpia golfareita

Kauden aikana 140 kierrosta pelaava Mika Strömberg ja Marko Lampinen ottivat Planmeca Golf Arenan viheriöllä tiukasti yhteen voitosta ja panoksena olevasta lounaasta.

Vuosaari on ympärivuotisia golfaamismahdollisuuksia arvostavalle maan paras lähiö. Vuosaari Golfin kentän kausi on yksi pisimmistä Suomessa, sen naapurissa sijaitsee maan suurin harjoitushalli, Planmeca Golf Areena.

Toista täyttä kautta avoinna olevan hallin varsinainen kausi käynnistyi keskiviikkona marrraskuun ensimmäisenä päivänä kello yhdeksän. Ensimmäisien tuntien aikana ovi käy vielä verkkaiseen tahtiin, muutaman varttuneemman pelaajan lisäksi lyöntipaikoilla ahkeroi EU:hun kuuluvan maan suurlähettiläs vaimoineen sekä Vuosaaressa asuvat Mika Strömberg ja Marko Lampinen.

”Pari tuntia täällä menee kepeästi. Treenataan ja kisataan ensin lyöntialueella, toisena osiona on lähipelialueella kisa, jossa pelataan lounaasta. Minä johdan 3–2”, antaa Marko Lampinen tilanneanalyysin.

Pääasiassa Jokereita edustanut  sekä maajoukkueessa upean uran myötä maailmanmestaruudenkin 1995 saavuttanut  Strömberg aloitti golfin urheilijalle hyvin yleisellä tavalla.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä Mika Strömbergilla ja Marko Lampisella oli koko lähipelialue käytössään paremmuuden ratkaisemiseksi.

”Oltiin jollain leirillä Vierumäellä. Päästiin rangelle lätkimään, siitä se innostus lähti 90-luvun alussa. Kun paikat olivat välillä rikki, golf jäi lähes 20 vuoden ajaksi. Peliuran loputtua vapaata aikaa jäi enemmän, olen taas pelannut muutaman vuoden ja into on piukassa. Kun vielä asun Vuosaaressa, pääsee ympäri vuoden helposti harrastamaan.”

”Meillä on Vuosaaressa paljon samanhenkisiä kaveruksia, joiden kanssa enimmäkseen tulee kierrettyä. Sosiaalisuus on tärkeää, läppä lentää ja pientä kisaa on aina menossa. Onnistuneet suoritukset lämmittää mieltä, vaikka kokonaisen kierroksen onnistumista ja holaria olen vielä saanut odotella”, tasoituksella 9,8 pelaava Strömberg jatkaa.

Jääkiekon parissa edelleen työskentelevä Strömberg on kotiseuransa ahkerimpia pelaajia.

”Kierroksia tulee vuoden mittaan noin 140. Mitään ihmeellisiä saavutuksia ei ole. Ikimuistoistoisin loma- ja golfmatka suuntautui Mauritiukselle. Täällä Planmeca Areenalla käymme myös varsin säännöllisesti, edellistalvena treeni- ja kisakertoja oli noin 50. Onko tämä  treenaamista tai ajanviettoa kaverien kanssa, rajanveto on sinällään jopa turhaa. Mukavaa touhua, joka aina vetää puoleensa.”

Puttiosioon päättyvä kisailu kääntyy  lopulta Lampisen eduksi.

”Meillä on Markon kanssa pitkä yhteinen kisailuhistoria jo kiekkoajoilta. Ekan kerran tuli katkerasti takkiin B-junnujen SM-finaalissa. Markon joukkue Karhu-Kissat tasoitti sekunti ennen loppua ja Jokerit hävisi jatkoajalla”, Strömberg muistelee.

Vuosaaren kentän kolmannelta viheriöltä on noin sadan metrin matka Planmeca Golf Areenan takaseinään.

Keskiviikon tappiota Kiekkoleijona numero 209:n ei tarvitse pitkään surra, sillä jo seuraavana päivänä hän saa revanssin.

”Aika on varattu Vuosaari Golfiin, joka avaa sään taas lämmetessä kentän”, Mika Strömberg näkee uuden mahdollisuuden kaverinsa kukistamiseen.

Planmeca Golf Arena hakee kasvua

Ulkomitoiltaan suurin ja harjoitusmahdollisuuksiltaan Suomen monipuolisin harjoitushalli aloitti marraskuun alussa toisen täyden kautensa.

Ensimmäinen talvikausi käynnistyi helmikuussa 2016 ja jäi vajaan kolmen kuukauden mittaiseksi, joten vertailukohtaa on vain yhden kauden osalta.

”Meillä oli edelliskaudella yhdet messut mukaan lukien hieman vajaat 30 00 kävijää, ja tässä määrässä 11 000 eri kävijää, joista 9 000 golfareita. Olemme pitäneet ovia avoinna iltaisin jo lokakuussa. Hyvä pöhinä on päällä, uskomme kasvuun”, vakuuttaa toimitusjohtaja Kari Anttila.

Toimitusjohtaja Kari Anttila on yhdessä markkinointipäällikkö Pekka Löfmanin kanssa usein tiskillä vastaanottamassa asiakkaita.

Käsityksensä hän perustaa seurojen ja yritysten vakiotuntien lisäksi valmentajien, sekä näiden oppilaiden ja ryhmien määrän kasvuun.

Audi Pego Golf School on tehnyt alusta alkaen hienoa työtä Planmeca Golf Areenan käyttäjien opettamisessa. Meillä oli jo edelliskaudella 15 valmentajaa listoillamme, alkavan talven aikana määrä kasvaa. Ja kyllä tässä edelleen on haasteena ja mahdollisuutena sekin, että vain osa pääkaupunkiseudun golfareista tiedostaa hallimme olemassaolon. Sen eteen on tehtävä töitä”, Anttila linjaa.

Haasteena yrittäjillä on tehdä liikevaihto käytännössä kuuden kuukauden aikana, marras-huhtikuussa. Kesän aikana ovet olivat yksiä messuja lukuunottamatta suljettuina.

Peltomäki  Golfin lopetettua välinemyymälänsä Planmeca Golf Areenalla tilalle tullut toinen yrittäjä nosti kädet pystyyn hyvin lyhyen ajan sisällä. Anttila kertoo neuvottelujen olevan käynnissä uusien kumppanien kanssa.

”Ajatuksemme on tarjota kokonaisvaltaista golfpalvelua, siihen lukeutuu strategiamme mukaisesti myös kattava välinemyynti.”

Planmeca Golf Areenalla lyödään kahdessa kerroksessa. Matkaa takaseinään on yli 40 metriä.

”Toiminta on jo nykyisillä volyymeillä kannattavaa, mutta kyllä me tietysti haemme kasvua. Pääkaupunkiseudulla talviharjoitteluhalleja on nähdäkseni sopiva määrä. Pelaajia ja aloittelevia aktivoimalla kaikille on riittävästi elintilaa”, Kari Anttila arvioi lopuksi.

Muita merkittäviä talviharjoituskeskuksia ovat Helsingin Malmilla sijaitseva Green Golf, sekä Espoon Suomenojalla lähes naapureina olevat  Season Golf ja Golf Areena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)