Heinin Golf App sai alkunsa korona-ajan haasteista – ”Olen miettinyt, onko se ihan huuhaata” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Heinin Golf App sai alkunsa korona-ajan haasteista – ”Olen miettinyt, onko se ihan huuhaata”

Heini Haapala lienee ensimmäinen suomalainen golfpro, joka kehitti applikaation tukemaan opettamista.

Heini Haapala mietti valmennustaan tapaamisrajoituksien täyttämässä maailmassa ja oivalsi applikaation mahdollisuudet.

Maailmanlaajuinen pandemia on saanut varmaan jokaisen työyhteisön pohtimaan käytäntöjään. Erilaisia haasteita on ollut riittämiin. Ajankuvassa on täytynyt opetella mukautumaan tilanteeseen ja kehittelemään mahdollisesti uusia ratkaisuja työn tekemiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Golfopettaja Heini Haapala ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan, kun korona tuli ja lähikontaktit vedettiin minimiin. Hän kehitti applikaation opettamiseen, tiettävästi ensimmäisenä prona Suomessa.

”Koronan aikaan aloin pohtia, miten pystyn tekemään tätä työtä, kun ei voinut tavata ihmisiä. Siitä se idea lähti”, Haapala kertoo.

Sormia napsauttamalla applikaation luominen ei käynyt. Haapala sanoo työn vieneen puoli vuotta.

”Aivan nollista en lähtenyt liikkeelle, sillä appille oli valmis pohja, jolle se tehtiin. Minun piti hakea app developer -titteli Applelle ja Googlelle. Varsinkin Applelle on todella tarkat proseduurit. Laitoimme appin varmaan 20 kertaa sinne ja aina se palautui takaisin. En muista milloin viimeksi olisin ollut näin paineessa, kun mietin meneekö kaikki oikein ja sujuvasti.”

Kovan työn takana ollut applikaatio mietitytti Haapalaa ennen sen lanseeraamista.

”Olen ollut tosi epävarma tuosta appista. Olen miettinyt onko se ihan huuhaata ja kiinnostaako se. Hyvä palaute on lämmittänyt mieltä ja ihmiset ovat kokeneet, että siitä on hyötyä heidän peliin. Se on kaikkein tärkeintä.”

Applikaatiossa on tällä hetkellä seitsemän kurssia, joista kuka tahansa voi valita itselleen mieluisan kokonaisuuden. Aloittelijoille on esimerkiksi Golfin perusteet ja kaikille tasosta riippumatta Löydä täydellinen svingisi -kurssi. Fysiikkaan ja kehonhallintaan on omat kurssinsa. Erikoiskursseista löytyy apuja monen kärsimään slaissiin tai sokettiin, jotka kulkevat käsi kädessä.

”Ajatus on, että tämä alusta on kokonaisvaltainen. Se on ehdottomasti juuri sen etu, ettei ole mitään pikatipsejä. Joka vuodenaikaan löytyy treenejä ja tekemistä. Syksyllä golfin vähentyessä lisään pilatesharjoituksia ja silloin on tulossa myös voimavalmennusohjelma.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Applikaation sisältöön käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa. Torstain livetreeneihin asiakkaat voivat kommentoida, mitä siinä haluttaisiin käydä läpi.

Haapala on toiminut golfopettajana vuosien ajan. Nyt hän on päässyt tilanteeseen, jossa oma opetusfilosofia on löytynyt, jos se aiemmin on sen koommin hukassa ollutkaan.

”Pedagogina olen haaveillut, että tässä jutussa on se punainen lanka ja nyt olen saanut sen tehtyä. Opettaminen golfissa on todella haasteellista. Nyt minulla on sellainen olo, että olen saanut jonkunlaisen ymmärryksen omasta opetusfilosofiastani paperille ja nyt videoiden muodossa julki”, Haapala sanoo ja viittaa myös viime vuonna julkaistuun Heinin Golfkirjaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje