23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Pariisin Ryder Cup-kenttä avoinna turisteille elokuun lopulle

Le Golf Nationalilla voi virittäytyä oman pelaamisen kautta Ryder Cup –tunnelmaan elokuun lopulle asti

Ryder Cup pelataan syyskuussa vasta toista kertaa  Manner-Euroopassa.

Eurooppa juhli 1997 Espanjan Aurinkorannikolla. Tuolloin Seve Ballesteros kipparoi eurooppalaisia  Valderraman kentällä, joka on pysyväisjäsen aina kun vanhan mantereen kenttiä rankataan.

21 vuotta myöhemmin on luvassa yleisömäärällä mitattuna huomattavasti suurempi show.

Vain 25 kilometrin päässä Eiffel-tornista sijaitsevalla Le Golf Nationalilla on mahdollisuudet ottaa vastaan ennätyksellisesti  jopa 80 000 katsojaa päivässä. Reikiä erottamaan on rakennettu jätemaasta valtavia kukkuloita, jotka toimivat ”luonnollisina katsomoina.”

Kenttä on avoinna turisteille

Oleellinen ero lähes kaikkiin aiempiin Ryder Cup-kenttiin on se, että aiheesta kiinnostuneella turistilla on mahdollisuus pelata Le Golf Nationalin Albatros-kentällä hyvin kohtuulliseen hintaan elokuun loppuun ja heti taistelun tauottua lokakuun alussa.

”Olemme täällä muistuttamassa ihmisiä siitä, että Pariisi isännöi Ryder Cupia ja Le Nationalille pääsee pelaamaan. Omien tarjoustemme lisäksi suomalaisilla matkanjärjestäjillä on golfkeskukseemme peli+ majoutuspaketteja tarjolla”, kuului Golfmessuilla ranskalaisten viesti heidän osastollaan.

Kentän ensimmäinen viheriö sen takaa kuvattuna kertoo, millaisia mahdollisuuksia kentän virityksiin avautuu lipun paikkaa muuttamalla.

Albatrosin lisäksi kokonaisuuteen kuuluu 18-reikäinen Aigle-kenttä (Eagle), sekä lähinnä par-kolmosista ja nelosista muodostuva yhdeksänreikäinen.

Harjoitusalueet Le Golf Nationalilla ovat ensiluokkaiset ja kokemisen arvoiset.

Kentän kotisivuilta löytyy huhtikuun loppuun asti kestävä tarjous. Green fee yhdistettynä vuorokauden majoitukseen kentän alueella sijaitsevassa Novotel- hotellissa maksaa 185 euroa. Toukokuun alusta elokuun loppuun sekä lokakuussa hinta pomppaa 210 euroon.

Albatrosin väylät kulkevat pääasiassa kukkuloiden välissä, links-tyyppinen maisemointi pistää etenkin kentän alkupäässä. Sisääntulossa vaikeutta ja draamaa peliin tuovat lukuisat vesiesteet, sekä avarilla alueilla usein puuskittaisena puhaltava tuuli.

Kentän kykenee tavallinen harrastajakin pelaamaan pienillä kolhuilla. Leveiltä väyliltä karkailevat pallot häviävät usein pitkään heinään. Suuremman ongelman muodostavat kuitenkin etenkin vesikammoisille hien pintaan nostavat väylät 15,16 ja 18.

Thomas Björn on ensimmäinen skandinaavi, joka johtaa Euroopan joukkuetta Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images.

Kauneus- ja maisema-arvoiltaan Le National jää heikoille pisteille. Pelimiehille se on kova testi, jota voidaan haluttaessa korostaa reikien paikkoja terävöittämällä.

Takatiiltä pelattaessa tarkkuus avauksissa ja pituuskontrolli lähestymisissä korostuvat tavanomaista enemmän. Open de France on pelattu viimeisen 18 vuoden aikana 16 kertaa. Voittajien listalla on uskomattoman paljon yllättäjiä, supertähdet ovat jääneet lähes poikkeuksetta statistin rooliin.

Pariisin ympäristössä 78 kenttää

Syyskuun lopulla (28.9-30.9) pelattavassa Ryder Cupissa on luvassa paljon tapahtumia ja käänteitä, etenkin jos keli menee tuuliseksi ja sateiseksi.

Kevät ja kesä ovat golfturistin etsikkoaikaa Pariisissa, jonka talousalueella on peräti 78 kenttää. Le Nationalilla mahdollisuuden pelata Ryder Cup-kenttää katkaisee reilun viikon ajaksi kesäkuun viimeisellä viikolla pelattava Manner-Euroopan vanhin Open, Open de France, joka on kuulunut ET:n ohjelmistoon sen perustamisesta (1972) alkaen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje