Belekin suosio kestää - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Belekin suosio kestää

Suenon kenttä upeassa ilta-auringossa.

OnGolfin volyymiltaan suurin kohde on Turkin Belek, joka on noussut suomalaisten suosikiksi viimeisten kymmenen vuoden aikana. 15 kilometrin pituisella rantakaistaleella on 16 korkeatasoista, harrastajapelaajien tarpeille toimivaa kenttiä sekä noin 30 hotellia.

”Monilla on ennakkoluuloja Turkkia kohtaan. Kun Belekissa käy, useimmat vakuuttuvat konseptin toimivuudesta. Hyvin yleinen kommentti ensikertalaisilta on ´wau, olipa uskomattoman korkeatasoinen kohde´. Hotellien taso on korkea, all inclusive -pöydät notkuvat herkkuja, kentät ovat joko aivan hotellin yhteydessä tai muutaman minuutin bussiyhteyden päässä. Kentät on rakennettu viimeisten 20 vuoden aikana, ne ovat ´tuoreita´ ja hyvässä kunnossa. Palvelun taso on pysynyt vuosien saatossa erinomaisena”, Tuomas Kiiskinen listaa.

Kahden kentän kohteita

Belekin kenttien luokittelussa voidaan käyttää kolmea kategoriaa: Erinomaiset, hyvät ja keskinkertaiset. Kahteen ensimmäiseen menee helposti toistakymmentä kenttää. Huonoja kenttiä alueella ei ole.

”Parasta on, että ne aivan oikeasti sopivat niin harrastajille kuin myös huippupelaajille, jotka löytävät Belekista monta helmeä”, Kiiskinen kommentoi.

Belekista noin 25 minuutin ajomatkan päässä oleva Lykia Links on useimpien käsityksen mukaan ykköskenttä. Komeat rantamaisemat ja lähipelitaitoa vaativat kaltevat viheriöt eivät jätä ketään kylmäksi. Antalaya Golf Clubin Sultan, Carya, Cornelia sekä Montgomerie ovat muita ykkösketjuun kuuluvia kenttiä.

Varsinkin sesonkiaikaan syksyisin sekä maalis-huhtikuussa kentät ovat ruuhkaisia.

”Hyvien starttiaikojen saaminen on joskus työläs prosessi, jossa meillä on Aurinkomatkojen historian kautta kuitenkin mainiot asetelmat. Suosin niitä hotelleja, joiden alueella on kaksi kenttää. Se antaa myös lomailijalle luonnollista vaihtelua viikkoon. Vierailu muillakin kentillä onnistuu ja on usein suositeltavaakin. Hyviä kenttiä kun Belekissa on useampaakin matkaa varten.”

Gloria Resort

”Perustelut ovat yksinkertaiset. Mielestäni Belekin paras ja toimivin hotelli, jossa on erinomaiset huoneet, monipuolinen keittiö, loistava palvelu ja peräti 45 reikää pelattavana. Kaiken lisäksi hotelli on ranta-alueella, jossa riittää aktiviteetteja ennen tai jälkeen pelien. Tämä on kohde, johon voi yhdistää rantalomaa haluamassaan määrin. Lokakuussa merivesi on 27 astetta, keväällä aurinko paistaa niin ikään lämpimästi. Gloria on ollut ohjelmistossa jo pitkään, mutta sen suosio säilyy vuodesta toiseen.”

Gloria Resort tarjoaa 45 reikää pelattavaksi. Kuva Glorian uudelta kentältä.

Gloria Resort tarjoaa 45 reikää pelattavaksi. Kuva Glorian uudelta kentältä.

Viikon matka Gloriaan sisältäen pelit ja puolihoidon maksaa 1350-1400 euroa.

”Sueno ja Sirene ovat hotellikohteina Glorian veroisia, joten tämä valinta oli vaikea. Sirenen kentät ovat monien mielestä parempia. Sultan isännöi miesten MM-kisoja ja ammattilaistähtien tapahtumaa. Pasha on harrastajien suosikki, Sultania lyhyempi täysipainoinen ja reilu puistokenttä.”

”Suenon hotelli-kenttä -yhdistelmä on kompaktein kaikista. Päätösreikien viheriöiden tapahtumia ja lähestymisiä kykenee seuraamaan parvekkeelta. Ykköstiit ovat nekin näköetäisyyden päässä”.

Maxx Royal

”Alueen uusi ja erittäin korkeatasoinen hotelli, josta huokuu ylellisyys ja palveluiden moninaisuus. Allasosasto on jo sinällään nähtävyys ja hotellin kenttä Montgomerie on kiistatta Belekin parhaita ja kauneimpia”, Kiiskinen ylistää.

Montgomerie on kiistatta Belekin parhaita ja kauneimpia kenttiä. Kuvassa 9. reiän viheriö.

Montgomerie on kiistatta Belekin parhaita ja kauneimpia kenttiä. Kuvassa 9. reiän viheriö.

Ryhmämatkoja sinivalkoisin siivin

Tuomas Kiiskinen pyöritti vajaan kymmenen vuoden ajan Aurinkomatkojen golftuotantoa. Marraskuussa käynnistyvät OnGolfin peli-ja opetusmatkat hyväksi todettua sapluunaa kiillottamalla.

Kun Finnmatkat irtaantui Finnairista, Aurinkomatkat nousi vahvaksi tekijäksi golfmatkailussa 2000-luvun alkuvaiheilla. Siihen asti konsernin strategiana oli, ettei kahta talon yksikköä laitettaisi kilpailutilanteeseen golfrintamalla.

Nyt molemmat ovat lopettaneet varsinaisten golfmatkojen tuotannon.Tuomas Kiiskinen perusti vanhan työnantajansa polkua jatkamaan yrityksen, joka toimii maan suurimman golfvälinemyymälän Golf Centerin kanssa samoissa tiloissa Helsingin Lauttasaaressa.

”Tavoite onluonnollisesti hyödyntää toinen toistemme bisneksiä. Välineitä hankkivat ihmiset kun tunnetusti ovat myös innokkaimpia matkaajia. Golf Centerin myyjät ovat erittäin potentiaalisia myös matkojen myyjinä, heillä on erinomainen ote varsinkin vakioasiakkaisiinsa”, Kiiskinen muistuttaa.

Lauttasaaren konttorissa vaikuttavat palkattuina henkilöinä toistaiseksi vain Kiiskinen sekä Aurinkomatkoilla pitkän uran myynnissä tehnyt Mari Jokinen.

OnGolf on perustettu tänä vuonna.

OnGolf on perustettu tänä vuonna.

”Olemme molemmat intomielisiä golfareita ja tunnemme matkailualan. Se luo pohjan asiakkaiden laadukkaalle palvelulle, joka on valteistamme tärkeimpiä. Vahva yhteistyö Suomen suurimman matkanjärjestäjän Aurinkomatkojen kanssa lentojen osalta jaheidän laajan lentoverkostonsa hyödyntäminen on myös meille tärkeä tukijalka”, Kiiskinen linjaa.

OnGolf ei ole sidottu pelkästään Finnairin lentoihin, vaan matkalaisia lennätetään mm. Norwegianin ja Lufthansan koneilla.

OnGolf jatkaa pitkälti Aurinkomatkojen luoman konseptin pohjalta. Päätuotteita ovat matkanjohtajien vetämät pelimatkat sekä Riku Aarnion ja Seppo Pekkarisen valmennusta sisältävät matkat.

”Kolmantena tulevat sellaiset ryhmämatkat, joille seura tai muu yhteisö – esimerkiksi valmentaja – tuo matkustajat. Me räätälöimme kaiken muun valmiiksi avaimet käteen periaatteella”.

Samaan hengenvetoon Kiiskinen listaa kohderyhmiä ja teemoja, joita hänen mielestäänvoisi aktivoida golfmatkoille entistä enemmän.

”Viini ja kulinarismi ovat varmasti tällaisia teemoja. Suomessa valmentajat järjestävät keskimääräistä vähemmän matkoja olemassa oleville asiakkailleen, siinä näen ison mahdollisuuden jatkossa.”

OnGolf pitäähengissä golfarien ryhmämatkailua Suomesta ulkomaille.

”Kyllä sillekin on tilauksensa myös tulevaisuudessa. Toisaalta golfmatkailun pirstaloituminen oli odotettua. Esimerkiksi Ruotsissaon selkeämmin pelkästään tiettyihin kohteisiin keskittyviä toimistoja. Suomalaiset golfarit hakevat yhä enemmän ainutlaatuisia elämyksiä ja hyvin järjestettyjä matkoja maailman mielenkiintoisimpiin golfkohteisiin.Tähänpiilevään kysyntäänon vastattava”, Kiiskinen muistuttaa

Muiden alalla toimijoiden tapaan OnGolfiin tulevista kyselyistä ja tilauksista valtaosa tulee netin kautta, puhelimitse vain pieni osa.

”Se yllätti alkuun. Jos netistä löytyy tarvittavat tiedot, niin se on osa toimivaa palvelukokonaisuutta. Mielellämme pidämme yhteyttä asiakkaisiin myös puhelimen välityksellä.”

Tuomas Kiiskisen ja OnGolfin volyymikohde ja tärppi on Belek. Tarjontaa on laajalti myös Espanjaan ja Portugaliin sekä Kanariansaarille.

”Hintojen laskettua Espanjaan ja Portugaliin on selkeästi kiinnostusta ns. paluumuuttajilla, jotka ovat käyneet kohteissa aiemmin, mutta suunnanneet sittemmin mm. Belekiin.”

Lähellä scratchin tasoitusta edelleen pelaavan Tuomas Kiiskisen golfsydän sykkii Skotlannille, jota hän haluaa markkinoida OnGolfinkautta matkansa tilaaville.

”Siellä on niin paljon hyviä kenttiä pelattavana ja golfia aistittavana, että suosittelen useimmille. British Openia usein isännöinyt Turnberry on noussut oman listani kärkeen”, Kiiskinen kertoo suosikistaan.

Eri matkanjärjestäjien Belekin paketteja löytyy mm. täältä.

Teemu Tyry

TravelOn Matkat Oy (apunimi OnGolf)

Työntekijät: Tuomas Kiiskinen ja MariJokinen.

Perustettu: 2012.

Matkustajatavoite: 2 500 henkeä.

Erityisosaamista: Keskittyy paketoituihin ja johdettuihinpeli- ja opetusmatkoihin sekä seurojen ja muiden valmiiden ryhmien räätälöityihin golfmatkoihin. Minimikoko ryhmälle on kahdeksan henkilöä.

www.ongolf.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)