27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2022 - MAINOS - Matkailu

Ahvenanmaa on kotimaan ehdoton golfkohde

Ahvenanmaalla tunnelma on kuin ulkomailla, ja saat nauttia pelistä Suomen parhaimpiin lukeutuvilla kentillä!

Uusi golfkausi lähestyy ja kevään ja kesän golfmatkat varataan nyt. Ahvenanmaa on kotimaan golfkohteiden ehdotonta kärkeä, ja se tarjoaa huippukenttien lisäksi historiaa, nähtävyyksiä ja makuelämyksiä kotimaan eksoottisimmassa saaristossa. Loppukesästä Ahvenanmaalla pelataan Ladies European Tourin Suomen osakilpailu.

Monipuolinen golfkohde

Ahvenanmaa on noussut nopeasti kotimaan suosituimpien golfkohteiden joukkoon. Se tarjoaa kolme kiehtovaa 18 reiän kenttää kotimaan laajimmassa saaristossa, jossa nautit pelihaasteiden lisäksi elämyksistä kentän ulkopuolella. Ahvenanmaalla tunnelma on kuin ulkomailla, ja täällä saat nauttia uusista pelihaasteista Suomen parhaimpiin lukeutuvilla kentillä.

Ota auto mukaan laivaan

Itse matka on tärkeä osa elämystä, ja se taittuu leppoisasti Viking Linen upouudella Viking Glorylla Turusta. Alus, joka aloitti liikennöinnin maaliskuussa, on Itämeren uusin tulokas ja yksi maailman ilmastoviisaimmista risteilyaluksista.

Viking Gloryn monet ravintolat ovat uusinta uutta Itämerellä. Niissä saat nauttia hyvän ruoan lisäksi yhtenään vaihtuvista merimaisemista, jotka avautuvat laivan suurista panoraamaikkunoista. Matka sujuu kuin siivillä laivan spa-osastolla tai ulkokannen viihtyisällä loungealueella.

Auto on helppo ottaa mukaan laivaan, ja golfvarusteet kulkevat kätevästi mukana autossa. Kentällä vietetyn päivän jälkeen omalla autolla pääsee kiertelemään saaria ja tutustumaan Ahvenanmaan nähtävyyksiin omassa tahdissa.

Golfkentältä toiselle siirtyminen käy myös helpoiten omalla autolla – matkan taittaa alle puolessa tunnissa, joten voit pelata molemmilla kentillä vaikka saman päivän aikana.

Slottsbanan – kotimaan ehdoton golfhelmi

Ahvenanmaan kentistä erityisen kiinnostava on Ålands Golfklubbin Slottsbanan, jonka sijainti veden äärellä Kastelholman keskiaikaisen linnan kupeessa on ainutlaatuinen. Slottsbanan avattiin täysin uudistettuna kesällä 2020.

Kun suomalaisgolfarit laittoivat vastikään Suomen golfkentät paremmuusjärjestykseen, Ålands Golfklubbin Slottsbanan-kenttä sijoittui kotimaan golfkenttien ehdottomaan kärkeen. Slottsbanan valittiin Suomen parhaiten suunnitelluksi ja toiseksi kauneimmaksi kentäksi. Kokonaisrankkauksessa Slottsbanan ylsi upeasti kolmannelle sijalle. Ålands Golfklubb osoitti samalla vakiinnuttaneen paikkansa Suomen suosituimpien golfkeskusten kärkipäässä.

Uudistunut Slottsbanan nousi lyhyessä ajassa median lempilapseksi. Harvasta kentästä on kirjoitettu yhtä paljon, vielä harvemmasta yhtä ylistävästi.

Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlavuonna Ålands Golfklubbilla on kunnia isännöidä kansainvälistä Ladies European Touria, jonka osakilpailu Åland 100 Ladies Open pelataan Ahvenanmaalla 1.–3. syyskuuta. Vietä loppukesän ensimmäinen viikonloppu Ahvenanmaalla ja koe kansainvälisen kilpailun tunnelma paikan päällä. Tarjolla on useita valmiita matkapaketteja, jotka tekevät matkaan lähdöstä helppoa

ÅLANDS GOLFKLUBB

  • 18-reikäiset kentät Slottsbanan ja Kungsbanan
  • 6 reiän par 3-kenttä Prinsessan
  • Slottsbanan valittiin Suomen 3. parhaaksi kentäksi 2021
  • Ladies European Tour -osakilpailu Åland 100 Ladies Open 1.–3.9.2022
  • www.agk.ax

Golfaa aurinkoisimmalla Ahvenanmaalla

Luonnonkaunis Eckerö Golf Länsi-Ahvenanmaalla sopii niin aloittelevalle pelaajalle kuin harjaantuneelle golfarille. Kenttä kulkee osittain keskellä aukeita viljelysmaita, osittain männikköisessä metsämaastossa.

Erityisesti viimeiset 9 reikää kentän metsäisellä osuudella tarjoavat haasteita myös eliittigolfarille. Kiinnostavimpia ja haasteellisimpia pelikokemuksia tulee eteen etenkin kentän tasaisilla viheriöillä ja niiden vaativilla reuna-alueilla.

Helpompaa pelikokemusta kaipaavalle kentällä on neljä eri tiipaikkaa. Siksi myös aloittelijoilla, junioreilla ja muilla lyhyiden lyöntien pelaajilla on mahdollisuus selvitä viheriölle oikealla määrällä lyöntejä.

Koko perheen golfmatka

Ahvenanmaa on erityisen hyvä kohde, kun haluat ottaa mukaan perheen ja ystäviä. Täällä riittää tekemistä kaikenikäisille, ja se joka ei halua mukaan golfkentälle, löytää helposti muita aktiviteetteja. Kaikki tarpeellinen – mukava majoitus, lapsiystävälliset uimarannat, lukuisat retkikohteet ja ruokapaikat – odottavat vain lyhyen matkan päässä golfkentistä.

Eckerö on kesäisin suosittu lomakohde, missä on mm. vierassatama, ravintoloita, hotelleja, mökkejä, paljon eri ulkoilumahdollisuuksia ja vauhdikkaita aktiviteetteja.

Vieraile Eckerön posti- ja tullitalossa ja Kalastus- ja metsästysmuseossa. Nauti rantaelämästä Ahvenanmaan kauneimmalla uimarannalla Degersandissa ja vietä iltaa Käringsundin vierassataman kansainvälisessä ilmapiirissä veneitä ja auringonlaskuja ihaillen.

ECKERÖ GOLF

  • 18-reikäinen kenttä ja laaja harjoitusalue
  • Eckerö on tunnettu hiekkarannoista, punagraniittikallioista ja Käringsundin alueesta. Eniten aurinkotunteja Ahvenanmaalla!

Nauti saariston herkuista

Tutustu kentällä vietetyn päivän jälkeen Ahvenanmaan monipuolisiin nähtävyyksiin ja hemmottele itseäsi saariston antimilla paikallisissa ravintoloissa, jotka suosivat puhtaita ja paikallisia raaka-aineita. Mieleen kannattaa painaa ainakin Michael Björklundin luotsaamat Smakbyn Kastelholmassa ja Golfrestaurangen Ålands Golfklubilla. Kastelholmasta on vain lyhyt matka Vårdön saaristokuntaan ja Kallas Skärgård -ravintolaan. Matkan varrella ohitat Bomarsundin linnoitukset ja lyhyt osa matkasta taittuu saaristolautalla. Pub Stallhagen tarjoilee reilua lähiruokaa Ahvenanmaan tunnetuimman panimon yhteydessä vain 10 minuutin päässä Ålands Golfklubbista.

Björnhofda Gård ja Gastropub Bodegan Eckerössä sijaitsevat idyllisessä ympäristössä ja hurmaavat tyylillään. Maarianhaminassa on paljon hyviä ruokapaikkoja, joista erityisen suosittuja ovat Nautical ja ÅSS Paviljongen Länsisatamassa ja Compagniet, Kvarter 5, Indigo ja Boquerian kaupungin keskustassa.

Varaa vaivaton golfpaketti

Varaa kevään ja kesän golfmatka nyt, niin varmistat itsellesi parhaat starttiajat ja mieluisimman majoituksen. Kätevintä on varata edullinen golfpaketti, joka sisältää golfin, laivamatkat ja majoituksen.

Lue lisää Ahvenanmaan golfkentistä ja varaa matkapaketti osoitteessa visitaland.com/fi/golf

Tilaa Golfpisteen uutiskirje