Wilson kuuluu maailman tunnetuimpiin mailapelien tuotemerkkeihin. Golfissa Wilson on tällä hetkellä enemmän harrastajien huulilla kuin aikoihin.
Wilson lanseerasi vuoden alkupuolella uuden Dynapower-tuoteperheen, joka käsittää draiverit, väyläpuut, hybridit ja rautamailat. Kahden eri kohderyhmälle suunnatun draiverin myötä Wilson on noussut golfharrastajien tietoisuuteen suuremmin kuin vuosiin.
Dynapower Carbon -draiverilla kosiskellaan edistyneempiä pelaajia, joiden osumatarkkuus palloon on hyvällä tasolla. Ulkomuodosta lähtien Wilson on onnistunut luomaan huippudraiverin, joka kilpailee muiden merkkien ykkösajureiden kanssa täysin rinnoin. Draiverin suositushinta, 479€, on onnistuttu pitämään maltillisena verrattuna reilusti yli 600€ kipuaviin kilpailijoihin.
Matalamman tasoituksen pelaajien mailanpäännopeudet draivereilla lähtevät karkeasti sanottuna 100 mph:sta ylöspäin. Pallossa on sen myötä vauhtia ja draiverin ominaisuuksilla pyritään hillitsemään liiallista alakierrettä. Carbon on suunniteltu juuri tämän tason pelaajille. Monet edistyneemmät pelaajat haluavat draiveriltaan myös työstettävyyttä, jota Carbon tarjoaa.
Carbonin rinnalle tuotu Titanium on yksinkertaisesti ilmaistuna sisarustaan anteeksiantavampi. Käytännössä se tarkoittaa, että huonommat osumat lavan keskikohdan ulkopuolelle lähettävät pallon edelleen lavasta mukavasti eteenpäin. Alhaisemmilla mailanpäännopeuksilla pelaavilla pallon saattaminen korkeaan lentokaareen tuottaa isossa kuvassa hankaluuksia. Titaniumin perusajatuksena onkin ollut, että pallo nousee ilmaan, vaikka mailanpäännopeus olisi maltillisempi.
“Draiverit on otettu vastaan ennennäkemättömän hyvin. Yhtäkkiä olemme vertailuissa isojen mailamerkkien kanssa. Draivereiden suorituskyky on sellainen, että fittaajat nostavat sen esiin golfareiden kanssa työskennellessä. Tämä on iso askel eteenpäin meidän draiveritarinassa”, sanoo Wilsonin myyntipäällikkö Tuomas Korpi.
Dynapower-mailojen tuotekehittelyssä on hyödynnetty tekoälyä, jonka tarkoituksena on ollut löytää lavan lyöntipintaan optimaalinen paksuus, korkea pallon lähtönopeus ja mahdollisimman suuri anteeksiantavuus. Monille pelaajille erinomaisesti sopivilla väyläpuilla ja hybrideillä on siten paremmat mahdollisuudet saada pallo haluttuun paikkaan. Ennen muuta se tekee pelaamisesta mukavampaa ja nautittavampaa.
Väyläpuista on saatavilla 3, 5 ja 7. Esimerkiksi harvemmin bägeissä nähtävä puuseiska on varsin toimiva työkalu monipuoliseen pelaamiseen. Jotkut huippupelaajatkin suosivat kyseistä mailaa huippukiertueilla.
“Väyläpuut on linkitetty Dynapower-tuoteperheeseen, mutta tavoitteena on ollut luoda myös yksittäinen huippuluokan väyläpuu”, Korpi tarkentaa.
Hybridit ovat monen pelaajan luottomailoja. Dynapower-hybridit ovat tarkoitettu toimimaan niin harrastajilla kuin ammattilaisillakin.
“Hybridien suunnittelussa, ulkomuodossa ja äänessä on otettu vaikutteita ammattilaiskiertueilta. Hyvä hybridi on kuin sveitsiläinen linkkuveitsi, jolla pystyy avaamaan tiiltä, mutta yhtä lailla lyömään raffista. Monipuolisuus on avaintekijä, mikä on ollut kantavana ajatuksena hybridin valmistuksessa.”
Dynapower-raudat ovat suunnattu perusharrastajille. Wilsonin tutkimusten perusteella yli kymmenen tasoituksella pelaavat osuvat sweetspotiin 15 %:lla lyönneistään. Karkeasti kahdeksan lyöntiä kymmenestä osuu lavan kärkeen tai kantaan. Kyseinen fakta mielessään Wilson valmisti rautamailat, jotka antavat anteeksi heikommatkin osumat.
”Ensimmäisessä Dynapower-raudassa noin 70 vuotta sitten mailan painoa siirrettiin hoselista lavan kärkeen. Sama idea elää edelleen. Nämä raudat ovat markkinoiden pitkälyöntisimpiä ja juuri pituuden kanssa moni perusharrastaja kamppailee”, Korpi kertoo.
Uuden Dynapower-perheen mailoja on saatavilla miehille ja naisille. Heti ensimmäisen vuoden perusteella mailoille odotetaan menestystä tulevaisuudessa.