11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Yllätysjohdossa

Keegan Bradleyn menestykseen PGA Championshipissä eivät ole monet uskoneet. © Getty Images

Jason Dufner, Keegan Bradley… hetkinen, mistä lajista on kyse? Kyllä, siinä on mainittuna kaksi parasta pelaajaa golfin major-turnauksen PGA Championshipin puolivälissä.

Vaikka Dufner selvitti viime viikolla ensimmäisen kerran cutin sitten toukokuun, ei kyseessä ole silti aivan puskista tullut pelaaja. Hänellä on koossa meneillään olevalla kaudella neljä top-10-sijoitusta, parhaimpana saavutuksenaan Phoenix Openin toinen sija. Voitollaan Johns Creekissä Dufner nousisi FedExCupin pisteissä jopa kymmenenneksi.

Keegan Bradley, LPGA Hall of Fameen kuuluvan Pat Bradleyn veljenpoika, pelaa tulokaskauttaan PGA Tourilla. Ensimmäistä kertaa major-turnauksessa mukana oleva Bradley on osoittanut tänä vuonna potentiaaliaan voittamalla Byron Nelson Championshipin. Plakkarissa on myös top-10-sijoitukset Bob Hope Classicista ja Valero Texas Openista. Sattumaa ei siis ole, että Bradley tappeli viime viikolla World Tourin kisassa kärkisijoituksista.

Johtopallossa lauantaina pelaavien Dufnerin ja Bradleyn niskaan hengittävät D.A. Points, JohnSenden, Jim Furyk sekä Scott Verplank. He ovat lyönnin päässä tilanteessa -5 olevasta kärkikaksikosta.

”Points ja Senden ovat loistavia pelaajia. Mutta lienee hieman rennompaa lähteä kolmannelle kierrokselle, kun Phil (Mickelson) tai Tiger (Woods) eivät ole tuossa joukossa”, Bradley sanoi.

Woodsin lama ei hellitä

Yllätykset ovat golfin suola, mutta Tiger Woodsin korpivaellus jatkui Georgiassa. Woodsilta olisi vaadittu jatkopaikkaan tulos 67, josta hän jäi kuitenkin kuuden lyönnin päähän. Pitkään maailman ylivoimaisemmaksi urheilijaksi mainittu pelaaja löi pallonsa kahdella kierroksella 22 kertaa bunkkeriin ja neljä kertaa veteen. Viisi tuplabogia ovat enemmän kuin Woods on tehnyt koskaan yhdessäkään turnauksessa.

Perjantaina tuloksen 73 pelannut Woods sijoittui ensimmäisen kerran major-turnauksessa sadan huonommalle puolelle. Hän on pelannut kaikkiaan 227 ammattilaiskilpailua, joista seitsemän on päättynyt karsiutumiseen. Major-turnauksissa karsiutuminen oli kolmas.

”Turhautuminen ja pettymys ovat päällimmäiset tunteet”, Woods sanoi. ”Taas on tiedossa vähän vapaa-aikaa.”

Vasta toista turnaustaan kolmen kuukauden sivussaolon jälkeen pelannut Woods ei saanut riittävästi kokoon FedExCupin pisteitä, jotta hän olisi päässyt mukaan PGA Tourin play off -turnauksiin. Woodsin ohjelmassa on seuraavaksi mainittu marraskuussa pelattava Australian Open, mutta nähtäväksi jää osallistuuko hän kiertueen syyssarjan turnauksiin. Niin tai näin, vapaaehtoinen pitkä kilpailutauko ei missään tapauksessa edistä hänen pyrkimyksiään palata takaisin turnausten voittajaehdokkaaksi.

Jim

Jim Furyk taistelee viikonloppuna PGA Championshipin voitosta. &copy Getty Images

Furyk nousussa

Kymmenen vuotta sitten Atlanta Athletic Clubilla lyönnillä PGA Championshipin voittajalle hävinnyt Phil Mickelson teki vahvaa nousua kohti kärkeä, kunnes löi viimeisellä reiällä pallonsa veteen. Tuplabogi pudotti ”Leftyn” kuuden lyönnin päähän kärjestä.

Uransa huonointa kautta sitten tulokasvuotensa pelaava Jim Furyk hinasi itsensä tv-kuviin hienolla 65 lyönnin kierroksellaan. Nähtäväksi jää, nouseeko vuoden 2003 US Openin voittaja pimennosta jopa voittoon.

Avauskierroksella PGA Championshipin kierrosennätystä sivunneen Steve Strickerin peli takkusi perjantaina. Strickerin esitys (74) oli kaikkien jatkoonpäässeiden joukossa yksi päivän vaisuimmista. Hän jakaa seitsemättä sijaa tilanteessa -3 yhdessä Brandt Joben, Brendan Steelen ja parhaan eurooppalaisen Anders Hansenin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje