18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Yllättäjien päivä Teksasissa

Lieneekö Charley Hoffman sunnuntaina riittävä pelote Teksasin turnauksen yllättäjille? © Getty Images

Vaikka PGA Tourin kuohkein kerma ei olekaan mukana Valero Texas Openissa, eivät Brendan Steele ja Cameron Tringale olleet ykkösehdokkaita viikonvaihteen kisan voittajaksi. Niin tai näin, Steele ja Tringale ottivat lauantaina San Antoniossa parhaat näköalapaikat finaalikierroksen ratkaisuja ajatellen.

Steele oli 36 reiän jälkeen yksi seitsemästä kärkipaikan jakaneista pelaajista, kunnes kolmannen kierroksen tulos 68 siirsi hänet yksin kisan johtoon tilanteessa -7.

”En ole aiemmin tuntenut niin suuria paineita kisoissa kuin nyt odotellessani finaalikierrosta”, 28-vuotias Steele sanoi.

Kiertuetulokkaan kanssa sunnuntain johtopallon muodostaa toinen yllätysnimi, Cameron Tringale. Hänkään ei voi liiemmin kokemuksellaan kerskailla, sillä Tringalella on meneillään toinen kausi PGA Tourilla. Tringale oli vielä ennen viimeistä reikää kiinni paalupaikasta, mutta pieni raffiseikkailu 18. griinin edustalla jätti hänet lyönnin päähän Steelestä.

Tringale, Steele ja kolmantena oleva Kevin Chappell (-5) ovat pelanneet yhteensä 62 turnausta Yhdysvaltain kiertueella. Chappellin kanssa kolmatta sijaa jakavalla Brandt Snedekerillä on sentään hieman enemmän kokemusta, vaikka hänenkin ainoa voittonsa PGA Tourilla on vuoden 2007 Wyndham Championshipistä.

Jos kokemattoman joukon kantti ei kestä finaalikierroksen puristuksissa, on taustalla väijymässä monta potentiaalista ”pelottelijaa”. Sellaisista käyvät ainakin viidettä sijaa jakavat Pat Perez, Charles Howell III sekä Adam Scott. Heistä voittoa puolustava Scott lienee suurin suosikki päätöspäivän sankariksi.

Kärkikymmenikköön mahtuvista myös Charley Hoffman (-4) ja pienin varauksin Fredrik Jacobson (-2) voivat vielä hämmentää kärjen asetelmia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje