16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Yllättäjä takoo eagleja kuin liukuhihnalta – teki jo PGA Tourin ennätyksen, vaikka kisa on vasta puolivälissä

Davis Thompson on ollut vakuuttavassa vedossa The American Express -turnauksessa. Kuva: Getty Images

Jon Rahm ei usko, että Davis Thompsonin tehtailu jatkuu samanlaisena Stadium Coursella.

Davis Thompson (-18) pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan PGA Tourilla, mutta hän on jo kiertueen ennätysten kirjoissa. Thompson on tehnyt Kalifornian La Quintassa meneillään olevassa kilpailussa viisi eaglea, joilla hän jakaa PGA Tourin 72 reiän ennätystä.

Thompsonilla, 23, on viikonvaihteessa hyvät mahdollisuudet ottaa ennätys yksin haltuunsa, sillä turnausta on vielä kaksi kierrosta pelaamatta.

The American Express -kilpailua alusta asti johtanut Thompson teki eagleistaan kaksi torstaina La Quinta Country Clubin kentällä ja kolme perjantaina PGA Westin Nicklaus Tournament Coursella. Kierrokset 62–64 pelanneella Thompsonilla on kärjessä kahden lyönnin etumatka Jon Rahmiin.

Viidellä eaglellaan Thompson jakaa PGA Tourin ennätystä. Edellisen kerran vastaavaan pystyi Justin Rose vuoden 2022 Canadian Openissa.

Rahm myönsi, että Thompsonin viisi eaglea kahdella ensimmäisellä kierroksella on vaikuttava suoritus. Hän kuitenkin arveli tehtailun laantuvan viikonloppuna, koska Thompson pelaa jälkimmäiset kierrokset turnauksen kolmesta kentästä vaativimmalla eli PGA Westin Stadium Coursella.

”En usko, että meno jatkuu samanlaisena, sillä Stadium Coursen par-viitoset ovat vaativia. Mutta hienoa peliä häneltä”, espanjalainen sanoi.

PGA Tourilla on tehty viimeksi viisi eaglea peräkkäisinä päivinä vuonna 1995. Tämä tapahtui niin ikään La Quintan turnauksessa Scott McCarronin toimesta.

Kyseessä on viime kaudella Korn Ferry Tourilla pelanneen Thompsonin 19. kilpailu PGA Tourilla, joista 12 on johtanut jatkokierroksille. Tilastoista löytyy yksi top 10 -sijoitus.

Rahmin ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuu yhdeksättä sijaa jakava Englannin Justin Rose (-11).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje