25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Yleisö löysi takaisin lehtereille Scottsdalessa

Rickie Fowler janoaa uran avausvoittoa Arizonassa. © Getty Images

Phoenix Open on niitä harvoja golfturnauksia, jossa tunnelma on kuin karnevaaleissa. Turnauksen kolmantena pelipäivänä meteli on yleensä suurimmillaan, joka huipentuu TPC Scottsdalen 16. reiän ympäristöön. Mikäli pelaaja onnistuu tekemään kyseisellä reiällä hole-in-onen, on tapaus sekä hänelle itselleen että yleisölle unohtumaton kokemus.

Lauantaina Jarrod Lyle (-5)toteutti yhden unelmansa, lyömällä ässän 16:nnella. Yleisö suorastaan räjähti hurraamaan aussille, joka teki makeassa paikassa uransa ensimmäisen hole-in-onen ammattilaisena. Myös kotiyleisön suursuosikki Phil Mickelson (-10) huudattti kansaa toisella kierroksella, upottamalla samaisella ”stadionväylällä” n. kymmenmetrisen birdieputin – vain hetki sen jälkeen kun joku oli karjaissut katsomosta: ”Tiger upottaisi tuosta!”

Vuosina 1996 ja 2005 Phoenix Openin voittanut Mickelson (T5) on tehnyt 11 viimeisellä reiällä kuusi birdietä, joten ”Lefty” on ehdottomasti yksi kuumimpia voittajakandidaatteja maanantaille venyvässä loppuratkaisussa.

Laadukkainta antia tarjoili lauantaina RickieFowler (62), jonka sisääntulon 29 lyöntiä sivuaa TPC Scottsdalen parasta takaysin tulosta. Nopeasti maailman eliittiin noussut Fowler tavoittelee edelleen ensimmäistä voittoaan ammattilaisena. Lauantain huippukierroksen myötä se on jälleen hänen ulottuvillaan, sillä Fowler (T5) on 36 reiän jälkeen tilanteessa -10 – neljä lyöntiä yllätysjohdossa olevaa Tommy Gaineytä jäljessä.

”Katsoin jossain vaiheessa tulostaulua ja huomasin olevani cut-rajalla. Sitten oli painettava kunnolla kaasua”, sanoi seitsemän birdietä ja yhden eaglen tehnyt Fowler.

Kahta

Kahta hanskaa käyttävä Tommy Gainey on paalupaikalla Scottsdalen kisan puolivälissä. &copy Getty Images

Sony Openin tammikuussa voittanut Mark Wilson (-13) on toisena. Hänen ja Gaineyn kanssa kolmantena pyöränä sunnuntain johtopallossa pelaa Bill Haas, josta on kehittymässä hiljalleen vakiokasvo turnausten kärkikahinoihin. Haas kärsi pari viikkoa sitten play off -tappion Bob Hope Classicissa ja oli myös viime sunnuntaina voittotaistelussa San Diegon kisassa.

Scottsdalen villi pelipäivä käsitti lähinnä toisen kierroksen kilpailutapahtumia, sillä torstaina ja perjantaina oli pakkasaamujen takia koossa seitsemisen tuntia keskeytyksiä. 74 cutin selvittäneestä pelaajasta vain 48 pääsi aloittamaan lauantaina kolmannen kierroksen, kunnes pimeys laskeutui Arizonan ylle.

Kahden kylmän päivän jälkeen yleisöä oli TPC Scottsdalen katsomoissa paikalla enemmän kuin vuosi sitten lauantaina. Viralliseksi määräksi ilmoitettiin 131 627, jossa oli lisäystä viime vuoteen verrattuna kymmenisentuhatta katsojaa. Äänekkäimmän päivän jäätyä taakse perinteisesti aina hieman hiljenee, vaikka tuskin varapäivän käyttöönottokaan tekee yleisöstä maanantaina aivan tuppisuita.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje