Eurooppa hengetön Ryder Cupin avauspäivänä − Yhdysvallat ennätyksellisessä johdossa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Eurooppa hengetön Ryder Cupin avauspäivänä − Yhdysvallat ennätyksellisessä johdossa

Tony Finau (oik.) houkutteli yleisöä riehakkaisiin huutoihin upotettuaan pitkän putin 15. reiällä. Vierellä joukkuekaveri Harris English. Kuva: Getty Images

Euroopan tähtiosaston Rory McIlroy koki ensimmäisen penkityksensä kuudennessa Ryder Cupissaan.

Bryson DeChambeau villitsi 40 000 päistä yleisöä hirmuavauksillaan päästyään irti Ryder Cupin ensimmäisen päivän toisessa sessiossa. Draivit saivat katsojien äänijänteet kunnolla auki, kun aamupäivän nelinpeleissä kannustus lehtereillä oli vielä huomattavasti maltillisempaa.

Tämä kohotti herkullisen alun saaneen USA:n itseluottamusta, tehokkaasti esiintyneiden pelaajien taisteltua iltapäivän jokaisessa fourball-ottelussa vähintään tasapelin. Numeroin 6–2 johtoon paenneella Yhdysvalloilla on kaikkien aikojen suurin etumatka Euroopasta ensimmäisen päivän jälkeen Ryder Cupin historiassa.

Jon Rahmin ja Sergio Garcian aamusessiossa tullut 3/1-voitto parista Jordan Spieth-Justin Thomas jäi perjantaina eurooppalaisten ainoaksi. Toinen piste koostui iltapäivän kahdesta tasapelistä otteluissa Jon Rahm-Tyrrell Hatton vs. Bryson DeChambeau-Scottie Scheffler sekä Tommy Fleetwood-Viktor Hovland vs. Justin Thomas-Patrick Cantlay.

Eurooppa otti ensimmäisen tasapelinsä näyttävästi, kun Hatton upotti Whistling Straitsin kentän viimeisellä viheriöllä kolmemetrisen birdieputin ja sinetöi reikävoitolla puolikkaan pisteen. Jälkimmäinen tasapeliin päättynyt ottelu sen sijaan maistui tappiolta, sillä Fleetwood ja Hovland olivat kamppailussa kahdeksan reiän jälkeen jo 3 up -tilanteessa.

Suurin ero joukkueiden edesottamuksissa näkyi viheriöillä, joihin Team Europe ei näyttänyt saaneen minkäänlaista tuntumaa. Tämän myönsi myös vieraiden kapteeni Padraig Harrington.

”Pallonlyöminen oli hyvää, mutta emme vain upottaneet putteja”, hän harmitteli.

”Se oli rankka päivä. Kaikkea muuta kuin toivomamme alku, mutta edelleen on 20 pistettä tarjolla”, Harrington totesi.

Vastapainoksi yhdysvaltalaiset tuntuivat saavan tärkeän putin reikään toisensa jälkeen. Tässä kunnostautuivat etenkin Dustin Johnson ja Tony Finau, jotka vaikuttivat pitelemättömiltä kulmarautoineen.

Isompien tähtien on pystyttävä haalimaan viikonloppuna roppakaupalla pisteitä ja konkareilta vaaditaan tiukassa paikassa enemmän tulitukea.

USA:n kapteeni Steve Stricker muistutti Ryder Cupin olevan vasta alussa ja varoitteli omiaan liiallisesta innostumisesta.

”Minun viestini pelaajille oli, että yritetään voittaa ensimmäinen sessio toisena päivänä uudelleen ja kuvitellaan, ettei perjantaita ollutkaan.”

Rory McIlroy ehti pelata Ryder Cupeissa 26 peräkkäistä ottelua. Lauantaiaamuna hän saa seurata kisatapahtumia kentän laidalla. Kuva: Getty Images

Euroopalla oli parhaimmillaan johto kolmessa nelipallo-ottelussa, mutta USA onnistui painamaan jokaisessa kamppailussa lisää kaasua kierroksen puolivälin tuntumassa. Sisääntulon väylät vaikuttivat olevan ensin mainitulle myrkkyä myös aamun foursome-matseissa.

Vieraiden Sergio Garcia onnistui nelipeliottelunsa voiton myötä kohentamaan asemiaan Ryder Cupin kaikkien aikojen pisteniekkana. Yhdessä Rahmin kanssa otettu voitto oli hänelle 23:s, ja sillä hän puolestaan jakaa nyt voittotilaston ykköspaikan Sir Nick Faldon rinnalla.

Euroopan joukkueen suurin ongelma perjantaina oli yksinkertaisesti onnistujien vähyys. Sen isompien tähtien on pystyttävä haalimaan viikonloppuna roppakaupalla pisteitä ja konkareilta vaaditaan tiukassa paikassa enemmän tulitukea.

Oudon hengettömän joukkueen suurimmat epäonnistujat avauspäivänä olivat Rory McIlroy ja Paul Casey, jotka kuuluvat Euroopan ehdottomiin tuloksentekijöihin. Kapteeni Harringtonilla ei ollut muuta tehtävissä kuin penkittää kaksi rökeletappiota kokenut McIlroy lauantain foursome-otteluista, mutta Caseyyn irlantilaiselta löytyi luottoa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Mcllroy, 32, jätetään rannalle Ryder Cupin sessioista. Pohjoisirlantilainen oli ennen lauantaita pelannut 26 peräkkäistä kamppailua maailmankuulussa haasteottelussa, jossa hän debytoi vuonna 2010. Euroopalta huilaavat toisessa foursome-sessiossa McIlroyn lisäksi Tommy Fleetwood, Shane Lowry ja Ian Poulter.

Lauantain foursome-ottelut:

Brooks Koepka-Daniel Berger vs. Jon Rahm-Sergio Garcia
Dustin Johnson-Collin Morikawa vs. Paul Casey-Tyrrell Hatton
Justin Thomas-Jordan Spieth vs. Viktor Hovland-Bernd Wiesberger
Xander Schauffele-Patrick Cantlay vs. Lee Westwood-Matthew Fitzpatrick

Kamppailut käynnistyvät kello 15.05 Suomen aikaa. Viaplay ja VSport Golf -kanava välittävät Ryder Cupista suoria lähetyksiä suomenkielisellä selostuksella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje