Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
World ranking

Peräti kuudella pelaajalla mahdollisuus ottaa maailmanlistan kärkipaikka U.S. Openin jälkeen

Eurooppalaisista parhaat näkymät ”valtaistuimelle” nousemiseksi on New Yorkin kisan suursuosikkeihin kuuluvalla Justin Rosella.

Vaikka Memphisin turnauksen voittanut Dustin Johnson kaappasi alkuviikolla Justin Thomasilta takaisin menettämänsä maailmanlistan kärkipaikan, saattaa hän joutua luopumaan siitä uudelleen seuraavassa listapäivityksessä.

Tilanne on sikäli poikkeuksellinen ja historiallinen maailmanlistan aikakaudella, että ensimmäisen kerran peräti kuudella pelaajalla, Johnsonilla, Thomasilla, Justin Rosella, Jordan Spiethillä, Jon Rahmilla ja Rory McIlroylla, on mahdollisuus komeilla edessä olevan turnauksen päätteeksi rankingin kärkinimenä.

Eurooppalaisista tähän parhaat mahdollisuudet on Rosella, joka Fort Worth Invitational -turnauksen ykköstilan siivittämänä on noussut listakolmoseksi.

”Unelmoin jo lapsena major-turnauksen voitosta”, U.S. Openin mestaruutta viisi vuotta sitten juhlinut englantilainen sanoi.

”Olisi hienoa sanoa olevansa jossain vaiheessa maailman ykkönen, mutta se ei ole päätavoitteeni. Fokukseni on voittaa turnauksia, minkä avulla listan kärkipaikkakin heltiää.”

En voisi kuvitella hienompaa pakettia kuin major-turnauksen voitto ja nousu maailman ykköseksi.

Matemaatikoilla riittää tällä viikolla skenaariota pyöritellessään U.S. Openin ja sen lopputulosten heijastamia OWGR-sijoituksia. Rosen maailmanlistan kärkeen nostaisi voitto Shinnecock Hills Golf Clubilla, edellyttäen että Johnson jakaa korkeintaan yhden pelaajan kanssa kakkostilaa.

Vasta kaksi vuotta ammattilaisena pelanneen Jon Rahm (vas.) uran alku on ollut häikäisevän hyvä. Rory McIlroy on puolestaan viihtynyt kautta aikain neljänneksi pisimpään OWGR-listan ykkösenä. Kuva: Getty Images

”En voisi kuvitella hienompaa pakettia kuin major-turnauksen voitto ja nousu maailman ykköseksi. Olisin voinut siirtyä listan kärkeen jo Memorial Tournamentin kakkossijalla.  Nyt on tilanne on kuitenkin selkeämpi, sillä vain voitto kelpaa. Se pitää asiat yksinkertaisina.”

Jon Rahmin kiipeämistä maailman ykköseksi jo tässä vaiheessa voisi pitää pienenä ihmeenä. Onhan tämä EM-joukkueturnauksessa Vanajanlinnassa kultaa vuonna 2014 voittanut espanjalainen pelannut ammattilaisena vasta kaksi vuotta.

Rahm, 23, on ehtinyt vajaan 1,5 vuoden aikana saavuttaa jo viisi voittoa pääkiertueilla.

Edellisen kerran syksyllä 2015 paikkansa maailmanlistan kärjessä menettäneellä Rory McIlroylla on numeroiden valossa listakuutosena pienimmät mahdollisuudet palata takaisin rankingin ykköseksi.

Pohjoisirlantilainen on viettänyt urallaan kaikkiaan 95 viikkoa OWGR:n paalulla, edellään eurooppalaisista vain Sir Nick Faldo (97 viikkoa). ”Maratontaulukon” ylivoimainen herra ja hidalgo on Tiger Woods, joka on viettänyt elämästään reilut 13 vuotta maailmanlistan kärjessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje