18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woodsin sairausloma päättymässä

Tiger Woods nähdään tositoimissa ensi viikolla pelattavassa World Tourin kisassa. © Getty Images

Tiger Woods tiedotti torstaina nettisivuillaan, että hänen 2,5 kuukauden pituinen kilpailutaukonsa päättyy Ohiossa ensi viikolla pelattavaan Bridgestone Invitationaliin. Woodsin on pitänyt sivussa jalkavamma, joka äityi pahaksi Players Championshipin ensimmäisellä kierroksella toukokuun puolivälissä.

”Tunnen olevani kunnossa ja valmis tiiamaan palloni Firestonella. Olen täynnä intoa päästessäni taas mukaan”, Woods twittasi.

Uran kolmanneksi pisin tauko tuo tullessaan myös joitakin kysymysmerkkejä kuten: Kuinka hyvin jalka todellisuudessa kestää kilpailun tuottamaa rasitusta? Mikä on caddien vaihtumisen merkitys muutenkin oudossa tilanteessa? Oli Woodsin fysiikka kohdallaan tai ei, lienevät PGA Tourin lähestyvät playoffit tuoneen omat paineensa paluulle.

Woodsin pitkä ja saumaton yhteistyö Steve Williamsin kanssa päättyi hiljattain uusiseelantilaisen saamiin potkuihin caddietehtävistä. Asiaa osattiin jo aikaisemmin hieman aavistella, sillä Williams on nähty Woodsin tauon aikana muutamaan otteeseen Adam Scottin bäginkantajana.

Julkisuudessa Williams oli vain lainassa Scottilla, mutta kaksikon välien tiedettiin olleen jossain määrin tulehtuneet. Sittemmin Williamsin lausunnoista on voinut päätellä, ettei irtisanominen tapahtunut täydellisessä yhteisymmärryksessä.

Bägin kantohihna lapsuudenystävän olalle

Yhdysvaltalainen tv-kanava The Golf Channel kertoi torstaina, että Woodsin lapsuudenystävä ja Tiger Woods Design -yhtiön keulahahmo Bryon Bell toimii tähden caddiena Bridgestone Invitationalissa. Kokemus ei ole Bellille uusi. Hän on mittaillut Tigerin lyöntejä aikaisemmin kolmessa turnauksessa, vuosina 1999, 2000 ja 2003.

Woodsin manageri Mark Steinberg ei vahvistanut torstaina Bellin pestiä, mutta totesi pidempiaikaisen caddiesopimuksen olevan työn alla.

Woodsin edellinen voitto on vuoden 2009 marraskuulta, jolloin hän oli Australian Mastersin ykkönen. Pian tämän jälkeen Woodsin ja hänen vaimonsa Elin Nordegrenin riidat tulivat julkisuuteen pelaajan avioliiton ulkopuolisten suhteiden myötä. Pariskunta ajautui avioeroon n. vuosi sitten.

Woods on taantumansa aikana valahtanut maailmanlistan ylivoimaiselta kärkipaikalta sijalle 21. Hän on FedExCupin pistetaulukossa 133:ntena, kun 125 ensimmäistä pääsee mukaan PGA Tourin playoffien avausturnaukseen, Barclaysiin. Mikäli Woods ei pysty kohentamaan sijoitustaan vaadittavan rajan paremmalle puolelle Bridgestone Invitationalissa ja PGA Championshipissä, on hänellä tiedossa viiden viikon lisätauko Yhdysvaltain kiertueen kisoihin.

Firestonen kentän tiedetään sopivan hyvin Woodsin pelille, sillä hän on voittanut Akronissa seitsemän kertaa. Toisaalta menneet ovat menneitä. Sen tietää myös Woods, joka kaikesta menestyksestä huolimatta sijoittui viime vuoden kisassa 78:nneksi (80 pelaajaa).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)