11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Watson parempi uusinnassa

Webb Simpson (vas.) joutui tunnustamaan Bubba Watsonin paremmaksi. © Getty Images

Zurich Classicin finaalikierros näytti jo kallistuvan Webb Simpsonin suuntaan, kunnes kisaa kolme päivää johtanut Bubba Watson nousi uudelleen esiin. Hän tavoitti Simpsonin kolmen lyönnin johdon sisääntulossa kukistaen haastajansa toisella uusintareiällä.

Uusinta alkoi molempien osalta birdiellä, mutta Simpson ei pystynyt enää vastaamaan Watsonin toiseen birdieen. Watson pelasti itsensä jatkoon upottamalla ensimmäisellä uusintareiällä 3-4-metrisen birdieputin sisään. Simpson olisi tarvinnut seuraavalla samantapaista venymistä, mutta käteen jäi vain hyvä yritys.

Simpsonin kannalta kohtalokkaaksi osoittautui 15. reiän tapahtumat, jossa hän sai yhden lyönnin rangaistuksen pallonsa liikuttamisesta griinillä tähtäysasennossa.

”On parempi, etten kommentoi ihan kaikkea mitä ajattelen tuosta säännöstä”, sanoi Simpson, jonka mielestä tuuli, kuivat olosuhteet ja kovat griinit aiheuttivat pallon liikkumisen. ”Kun tuuli tai joku muu luonnollinen asia vaikuttaa pallon asemaan, ei siitä pitäisi rangaista pelaajaa. Se oli epäonnea, mutta Bubba (Watson) ansaitsi voittonsa.”

Watson sanoi kehittyneensä mentaalisesti ahtaassa paikassa: ”Jos olen joskus aikaisemmin masentunut tuplabogista tai jostain, olen saattanut menettää keskittymiseni. Lähipiirini mielestä asenteeni on korjaantunut oikeaan suuntaan.”

Kommentillaan Watson viittasi ulosmenon viimeisellä tulleeseen tuplabogiin, josta Simpson tuntui saaneensa virtaa. Hän kasvatti kaksikon eron kolmeen lyöntiin seuraavalla reiällä oltuaan siinä vaiheessa kierrostaan viisi alle. 12:nnen bogi ja rangaistuksen tuonut 15 olivat kuitenkin tällä kertaa liikaa. Simpson jatkaa edelleen uransa ensimmäisen voiton jahtaamista.

Watson maailman top-kymppiin

FedExCupin pistejohtoon siirtyneelle Watsonille voitto oli kolmas viimeisen kymmenen kuukauden sisällä. New Orleansissa 1 152 000 dollaria tienannut 32-vuotias vasuri nousee maanantaina julkaistavassa maailmanlistan päivityksessä sijalle 10.

”Vaimoni on ottanut tehtäväkseen tarkkailla käytöstäni kentällä. Pelaan työkseni golfia ja minun täytyy oppia käyttäytymään sen arvon vaatimalla tavalla. Ei ole sopivaa äksyillä kentällä, jos tukee lapsia ja tekee hyväntekeväisyystyötä”, Watson perusteli uusia käytöstapojaan.

Kolmannen sijan Zurich Classicissa jakoivat Jason Dufner, Tommy Gainey sekä vuoden 2002 voittaja K.J. Choi tuloksellaan -13. Eurooppalaisista kymmenen parhaan joukkoon mahtui ainoastaan Luke Donald (-10) joka oli kahdekas.

Poimintoja:

13. Steve Stricker, -9 20. Nick Watney, -6 26. Rickie Fowler, -5 40. Carl Pettersson, -4 46. Camilo Villegas, -3 65. Vijay Singh, +2

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje