Watneyn putteri lämpimänä Miamissa

Nick Watneyn kanssa pääsivät poseeraamaan ET:n pomo George O´Grady sekä PGA Tourin Tim Finchem © Getty Images

Nick

Nick Watney on jo muutaman vuoden ajan kolkutellut isoissa kisoissa kärkimiesten kantapäillä. Edellisvuonna hän oli Mastersissa ja British Openissa seitsemäs, PGA Championshipissa 29-vuotias kalifornialainen oli viimeisessä ryhmässä päätöspäivänä, mutta simahti 18:ksi pelattuaan tuloksen 81.

Ennen viikonlopun Miamin kisaa Watney oli sijoittunut PGA Tourin kisoissa jo kuudesti peräkkäin kymmenen joukkkoon. Se, että hän nousi tasaisessa kisassa lopulta ykköseksi kahden lyönnin erolla ei ollut yllätys. Watney upotti pitkältä matkalta putit 13:lla ja 15:lla, viimeiselle väylälle hän lähti lyönnin johdossa ja teki jäätävän kovan birdien upottamalla neljän metrin putin viemällä seuraavassa ryhmässä pelanneelta Dustin Johnsonilta viimeisenkin mahdollisuuden voittoon.

”Top-10 sijoitukset ovat toki mukavia, mutta voittaminen on se, joka todella merkitsee. Tämän kisan voittaminen on suuri kunnia josta olen äärimmäisen ylpeä”, PGA Tourin käytökseltään kohteliaimman pelaajan tittelistä kilpaileva Watney kertoi tuntemuksistaan pelin päätyttyä.

Dustin

Kolmen kierroksen jälkeen johtanut Dustin Johnson jäi kakkoseksi, Francesco Molinari ja hyvän loppukirin ottanut Anders Hansen jakoivat kolmannen sijan. Luke Donald oli kuudes, neljännen kierroksen alkuvaiheilla uudestaan johtoon noussut Hunter Mahan hiipui ratkaisureiíllä lauantain tapaan ja oli yhdeksäs.

Johnson ei ollut kallella kypärin, vaikka johtopaikka vaihtuikin kakkostilaan.

”Nick on oikein hyvä ystäväni. Jos minun jollekin pelaajalle pitää hävitä, suon ykköstilan mielelläni hänelle. Nick voitti tämän kilpailun loistoesityksellään, en koe epäonnistuneni. Pelasin hyvin, mutta puttipelini ei ollut tarvittavan tehokasta”, PGA Tourin pitkälyöntisimpiin kuuluva Johnson tuumi.

Hänen kisansa alkoi torstaina epäonnekkaasti, drive osui avauskierroksella omaa , koripalloa korkealla tasolla pelannutta iisoisää päähän.

Anders Hansenin hyvä esitys tuonee paikan Mastersiin, hän nousi World Rankingilla 50:n joukkoon. Mikäli tanskalainen pysyy rajan oikealla puolella kahden viikon ajan, hänelle avautuvat huhtikuun toisella viikolla Augusta Nationalin portit.

Woodsin palaset asettumassa kohdilleen ?

Tiger Woods onnistui viimeisenä päivänä mainiosti, hänen tuloksensa 66 oli päivän paras, se nosti Woodsin kymmenenneksi. Kolmen ensimmäisen päivän aikana hän oli antanut siimaa kärkeen 11 lyöntiä, joten sunnuntain kierros oli otollinen paikka näyttää.

”Löin paljon hyviä suorituksia ja silloin kun epäonnistuin, tiesin välittömästi kuinka korjata erhe seuraavaan lyöntiin.Aiempina päivinäkin oli valoisia hetkiä, nyt sain kokonaisen kierroksen kasaan. Olen menossa oikeaan suuntaan, ” Woods rohkaisi itseään ja fanejaan mediatilaisuudessa.

Tiger

Tigerin puttipeli oli sunnuntaina tehokasta, suorituksia kertyi 25. Viikkoa vaille 12 vuotta maailmanlistan ykkösenä ollut Woods on viimeksi voittanut kilpailun marraskuussa 2009. Hän palasi siviilielämän sotkujensa jälkeen kisakentille Mastersissa 2010, eikä ole PGA Tourilla sijoittunut kertaakaan neljättä sijaa korkeammalle. Augusta National ”sopii” Tigerin peliin ehkä paremmin kuin mikään muu kenttä Tourilla. Siitä huolimatta hän lähtee kauden ensimmäiseen majoriin edellisvuoden tapaan yllään suuria kysymysmerkkejä.

Ennen Mastersia Woods osallistuu vielä Orlandon kaupungiosien väliseen joukkuekisaan, Tavistock Cupiin sekä Arnold Palmerin isännöimään PGA Tourin kisaan samassa kaupungissa.

Maailmanlistan ykkösellä Martin Kaymerilla (74-74) oli surkea viikonlopppu, kahden kierroksen jälkeen toisena ollut saksalainen sijoittui lopulta 24:ksi.