18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vuosaaren Oktoberfestissa pelattiin rahaa Lastenklinikalle

Audin Martti Muona osoittaa, että hyväkuntoisella Vuosaaren kentällä viheriötä voi lähestyä myös putterilla.

Suomalaiset golfammattilaiset kantoivat kortensa kekoon Lastenklinikan hyväksi Vuosaaressa. Toista kertaa järjestetyn Oktoberfestin moottorina toimivat jälleen Toni Karjalainen ja Markku Ervasti, joista jälkimmäinen sysäsi kunnian tapahtuman järjestelyistä Tonille. Ervasti valmistautuu European Tourin karsintoihin.

”Tärkeintä tässä kilpailussa on tietysti tuo hyväntekeväisyys. Viime vuonna saimme kasaan vajaat 7000 euroa ja nyt tavoite on tietysti kunnianhimoisempi”, toteaa Karjalainen.

Toinen tärkeä asia on tietysti PGA:n jäsenten ja harrastajien yhteiset kokemukset. Joukkueita oli kaikkiaan 18 ja jokaisessa ryhmässä oli mukana ainakin yksi ammattilainen.

”Pro-am –kilpailuja pelataan aivan liian vähän. Harrastaja pääsee turhan harvoin seuraamaan läheltä ammattilaisen toimintaa. Tarinaa riittää yleensä koko kierroksen ajaksi. Ja ammattilaisemme ovat kentällä tosissaan, onhan heillä pieni oma kilpailunsa tässä ohessa”, kertoo Karjalainen.

ET:n karsintoihin valmistautuvat Markku Ervasti ja pääasiassa järjestelyvastuun kantanut Toni Karjalainen evästivät Oktoberfestin pelaajat kentälle.

ET:n karsintoihin valmistautuvat Markku Ervasti ja pääasiassa järjestelyvastuun kantanut Toni Karjalainen evästivät Oktoberfestin pelaajat kentälle.

Kilpailu pelattiin ”custom scramblena”, joka on periaatteessa best ballin ja scramblen yhdistelmä. Kaikki pelaajat löivät avauksen ja valitun draivin kohdalta pelaajat jatkoivat omalla pallollaan. Ryhmän jokaiselta jäseneltä piti valita vähintään kaksi avausta ja kahden parhaan pistebogey-tulokset laskettiin mukaan.

Yhteistyökumppanit tärkeitä

Tämän tyyppisessä kilpailussa yhteistyökumppanien rooli on tärkeä. PGA:n kautta mukaan tuli ammattilaisia ja suomalaisessa golfissa erittäin vahvasti mukana oleva Audi osallistui kahdella joukkueella.

”Meidän päämäärämme on olla mahdollistaja kaikissa niissä lajeissa, joiden yhteistyökumppaneita olemme. Nyt tietysti tärkeä tekijä oli tuo hyväntekeväisyys”, perustelee Audi Center Airportin johtaja Martti Muona.

Audi on merkittävä tukija golfin lisäksi myös alppihiihdossa ja purjehduksessa.

”Nämä ovat painopistelajeja maailmanlaajuisestikin. Lajien sisällä on kansallisia painotuksia ja golfin osalta me olemme Suomessa mm. PGA:n pääyhteistyökumppani ja mukana ainutlaatuisessa Audi Center Businessaamussa”, jatkaa Muona.

Oktoberfestin pelaajat kuuntelivat tarkasti peliohjeet ja sen jälkeen pipo päähän ja baanalle.

Oktoberfestin pelaajat kuuntelivat tarkasti peliohjeet ja sen jälkeen pipo päähän ja baanalle.

Vuosaaressa kilpapelaajien kaartia edustivat mm. ET:n karsintoihin valmistautuvat Peter Erofejeff ja Markku Ervasti, Minea Blomqvist-Kakko, Elina Nummenpää, Janne Mommo, Tuomas Tuovinen ja moni muu.

Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen ovat hengessä mukana. He ovat kuitenkin nyt työmaallaan eli ET:n ja CT:n kisoissa”, lisäsi Karjalainen.

Pelaajat kiittelivät kilvan erinomaisessa kunnossa olevaa Vuosaaren kenttää. Syksyn kovista sateista huolimatta viheriöt olivat huippuluokkaa.

”Kenttä on imenyt runsaatkin sateet hyvin ja hyvä kunto näkyy myös pelaajien määrissä. Meillä on edelleen erittäin korkea käyttöaste. Vieraspelaajia on viikolla paljon ja viikonloppuisin pääsääntöisesti omia jäseniä”, selvitti toimitusjohtaja Juha Ruponen Vuosaaren tilannetta.

”Koska meri on lähellä, pakkanenkaan ei ole ainakaan vielä vakava uhka. Viime vuonna pelasimme viimeiset pelit 5. joulukuuta.”

Ja kuten kilpailun nimikin kertoo, golfpäivä jatkui iltaa kohti saunan ja illallisen merkeissä Oktoberfestin hengessä. Lastenklinikalle tuloutettava rahasumma selviää vasta illan tunteina, sillä illallisen yhteydessä järjestetään myös huutokauppa.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje