Voittokahinoissa olevan Emilia Tukiaisen taistelu LET-kortista kiristyy - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Voittokahinoissa olevan Emilia Tukiaisen taistelu LET-kortista kiristyy

Emilia Tukiaisella on paljon pelissä kauden viimeisissä turnauksissa. Kuva: Nordic Golf Tour/LETAS

Onko Tukiainen raivaamassa tietään pääkiertueelle jo ensimmäisen ammattilaiskautensa päätteeksi?

Emilia Tukiaisen mainiot esitykset naisten haastajakiertueella ovat jatkuneet Sveitsissä meneillään olevassa turnauksessa. Tukiainen on Lavaux Ladies Openissa 36 reiän jälkeen tilanteessa -5, jolla hän jakaa parhaillaan kärkipaikkaa kolmen muun pelaajan kanssa.

Kilpailun tuloksella 69 (-3) aloittanut Tukiainen käytti torstain kierrokseen lyönnin verran enemmän. Päivän neljästä birdiestä kolme syntyi etuysillä, jonka hän aloitti ja päätti bogey-tuloksella. Muita paria heikompia tuloksia Tukiaisen korttiin ei merkitty.

”On mennyt aika solidisti! Ei isompia virheitä ja hyviä kun on huonoja lyöntejä tullut. Tänään oli sateisempi päivä, niin olen tyytyväinen tulokseen. Hyvät asetelmat huomiseen”, Tukiainen sanoi.

Tukiaisella on Lausannen itäpuolella sijaitsevalla Golf de Lavaux’n kentällä pelattavassa turnauksessa isot panokset, sillä hän taistelee LET Access Series -kiertueen kokonaiskilpailussa lujasti Ladies European Tourin kortista.

Se edellyttää rankingissa seitsemäntenä olevalta Tukiaiselta venymistä kuuden parhaan joukkoon, kun Sveitsin kisan jälkeen on jäljellä vielä kaksi turnausta.

Hyvän amatööriuran pelanneen Tukiaisen, 23, kehitys on ollut vauhdikasta. Petteri Nykyn valmennettava ryhtyi keväällä ammattilaiseksi ja koossa on jo neljä top 10 -sijoitusta LETAS-kiertueelta. Näistä kaksi on kolmansia ja toiset kaksi kuudensia sijoja.

Suomalaisista parhaiten Lavaux Ladies Openin toisella kierroksella pelasi tuloksen 69 iskenyt Niina Liias (+3). Avauskierros vaati 78 lyöntiä, mutta torstain onnistuminen on viemässä sijaa 32 jakavan Liiaksen kirkkaasti jatkoon.

Leena Makkoselta (+7) ja Jenna Mäihäniemeltä (+8) kisan karsintaraja on sen sijaan pakenemassa 2–3 lyönnin päähän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje