9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Virheetön peli nosti Spiethin kärkeen

Jordan Spieth on sunnuntaina suuren mahdollisuuden edessä. Kuva: © Getty Images

Jordan Spiethin virheettömät esitykset PGA Tourin lippulaivaturnauksessa, Players Championshipissä, jatkuivat lauantaina. Toki Spiethilläkin on ollut paikoin avauksiensa kanssa vaikeuksia, mutta jokaisella kerralla hän on pelastanut reiällä vähintään par-tuloksen.

Kun 20-vuotias texasilainen avasi kolmannella kierroksella pallonsa hankalaan paikkaan, vastasi hän siihen ryhdikkäällä pelastuslyönnillä. Myös chipit ja putit olivat totutun tarkkoja. Näillä elementeillä 54 reikää ilman bogeja pelannut nuorukainen jakaa kisassa johtopaikan Martin Kaymerin kanssa. Kaksikko on kokonaistilanteessa -12.

Viimeisellä reiällä Spieth iski lähestymisensä läpi puiden, ja upotti lopulta n. neljän metrin päässä reiästä, viheriön reunassa, olleen par-puttinsa viileästi sisään.

Sitten Greg Normanin voiton 1994, kukaan toinen ei ole pelannut TPC Sawgrassin Stadium Coursella 54 reikää vailla bogeja.

”En pelannut hänen kanssaan kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta tänään hän pelasti itsensä pari kertaa todella kiperästä paikasta”, Kaymer sanoi. ”Jos chippi ei ollut loistava, putti oli ainakin. On hyvin hankalaa voittaa sellaisia kavereita, jotka eivät tee virheitä.”

Olosuhteet Stadium Coursella olivat toistaiseksi hankalimmat kolmannella kierroksella. Vaikka ilma oli lämmin, se oli myös kostea ja tuulinen. Kaymer hankkiutui ulosmenossa kahden lyönnin johtoon, mutta hän missasi kaksi hyvää birdiepaikkaa sisääntulon par-viitosilla.

Maailmanlistan entisellä ykkösellä on sunnuntaina hyvä tilaisuus päättää yli kahden vuoden voitoton jakso.

”On hyvin tärkeätä nauttia tällaisista päivistä. On harvinainen tilaisuus päästä suurimpien turnausten joukkoon kuuluvan kisan kärkiryhmään”, Kaymer sanoi.

Spieth, jolla ei ollut vielä viime vuonna korttia PGA Tourille, on jo tuttu ilmestys turnausten kärkikahinoissa. Hän on taistellut realistisesti neljän kilpailun voitosta tällä kaudella. Kuukausi sitten hänellä oli päätöskierroksen seitsemännen reiän jälkeen kahden lyönnin johto Mastersissa. Spiethin oli lopulta tyydyttävä Augustassa kakkostilaan.

”Augusta jätti minulle vähän nälkää, ja tässä ollaan taas”, Spieth sanoi. ”Voittaakseni, minun on draivattava palloa paremmin.”

Varmaa on myös se, että Stadium Course tulee olemaan sunnuntaina vaikeimmillaan verrattuna muihin pelipäiviin.

Kärkikaksikon takana on tukku voitonnälkäisiä pelaajia, joilla on finaalikierroksella täydet mahdollisuudet isoon pottiin. Par-viitoset lauantaina viisi alle pelannut John Senden jakaa kolmatta sijaa Sergio Garcian kanssa tilanteessa -9. Myös Matt Jones, George McNeill ja Gary Woodland (-8) mahtuvat viiden joukkoon.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje