18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Virheet Kuosan riesana

Suomen LET-nelikosta vain Jenni Kuosa ja Ursula Wikström saivat torstain otteistaan puhtaat paperit. Kuva: Mika Wikström

Jenni Kuosalla oli Marokon LET-kisan avauspäivänä hallussaan kaikki ainekset kovaan tulokseen. Yleensä seitsemän birdietä riittää vaivatta kuutosella alkavaan tulokseen, mutta Kuosan matkan esteenä oli torstaina yksi tavallista kiusallisempi mutka: hän värkkäsi Soleil Coursen kahdeksannella reiällä triplabogin. Kun lisäksi bogeja putoili pitkin päivää tasaisin välimatkoin kaikkiaan viisi, jäi Kuosan tulokseksi 73 (+1).

Tästä huolimatta hän jatkaa kisaansa perjantaina hyvistä asemista. Sijalta 18 on matkaa kymmenen parhaan joukkoon lyönnin verran, mutta top-viitoseenkin vain kaksi lyöntiä.

Ursula Wikströmin pelipäivä ei ollut aivan yhtä monivivahteinen. Hän hävisi birdietehtailussa Kuosalle 7-2, mutta vähimmillä virheillä selvinneenä eroa heidän välilleen jäi vain kaksi lyöntiä. Tulos 75 oikeuttaa 18 reiän jälkeen 36. sijaan.

Sen sijaan Riikka Hakkarainen ja Kaisa Ruuttila olivat torstaina pelinsä kanssa enemmän tai vähemmän pihalla. Hakkarainen (80) joutunee pelaamaan toisena päivänä alle parin päästäkseen viikonlopun kierroksille, mutta totaalisesti romahtanutta Ruuttilaa (92) ei perjantain jälkeen Agadirin kisakentällä nähdä. Ensimmäistä turnaustaan vuosien jälkeen vakituisena LET-kiertueen jäsenenä pelaavan Lakeside Golfin kasvatin mustin hetki koitti kentän kolmannella reiällä (par 5), jolla lyöntejä kertyi 11.

Lalla Meryem Cupin avauspäivän kuningatar oli Kristie Smith, jolla on Melissa Reidin poissa ollessa mahdollisuus nousta Marokossa naisten Euroopan Tourin ansiolistan ykköseksi. Kuukausi sitten Uuden Seelannin avoimet voittanut 22-vuotias australialainen pelasi torstaina tuloksen 67, joka antaa kahden lyönnin etumatkan Anne-Lisa Caudaliin, Caroline Massoniin ja KlaraSplikovaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje