11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Viktor Hovland taisteli debyyttivoiton USA:n maaperällä major-olosuhteissa   

Tyytyväisyys paistoi Viktor Hovlandin kasvoilta Memorial Tournamentin päätösseremonioissa. Kuva: Getty Images

Norjalaisen voiton myötä maailmanlistan top 5:ssä on jo kolme eurooppalaista.

Viktor Hovland (-7) otti jännittävien vaiheiden jälkeen voiton viikonvaihteessa Ohiossa käydyssä PGA Tourin huippukilpailussa. Playoffiin venynyt Memorial Tournament ratkesi ensimmäisellä uusintareiällä, kun Denny McCarthy ei pystynyt vastaamaan Hovlandin tekemään par-tulokseen.

Hovland oli kaksi lyöntiä kärjestä, kun hän aloitti nousunsa ennen kentän kolmea viimeistä reikää. Erityisen tärkeäksi uusintaan pääsyn näkökulmasta osoittautui 17:llä tullut birdie, kun hän pyöräytti yhdeksänmetrisen puttinsa sisään. Kyseessä oli päivän ainoa birdie mainitulla reiällä.

Vaikka Hovland on jo hetken aikaa kuulunut maailman terävimpään kärkeen, ei hän aiemmin ollut voittanut yhtään PGA Tourin kilpailua Yhdysvaltain maaperällä. Nyt se tuli itsensä Jack Nicklauksen nimikkoturnauksessa vaativissa olosuhteissa.

Nicklaus itsekin hämmästeli Muirfield Village Golf Clubin kentän griinien kovuutta astellessaan 18. viheriölle onnittelemaan Hovlandia.

Hovlandin harteille oli jo ehtinyt kiivetä pieni apina.

”Tuntuu mahtavalta ottaa ensimmäinen voitto Yhdysvalloissa. Etenkin Muirfield Villagessa, joka on vaativampi kuin monet major-kentät, joilla kilpailemme”, 3,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa kuitannut Hovland iloitsi.

Hovlandin aiemmat PGA Tour -voitot ovat tulleet Puerto Ricosta ja Meksikosta, jossa hän on ottanut kaksi ykköstilaa. Tämän lisäksi Oslosta kotoisin oleva 25-vuotias pelaaja on saavuttanut kaksi voittoa DP World Tourilla. Hovlandin harteille oli jo ehtinyt kiivetä pieni apina, sillä edellinen voitto oli peräisin 1,5 vuoden takaa Dubaista.

Erinomaisesti puttaava McCarthy näytti jo hetken olevan kiinni uransa ensimmäisessä pääkiertuevoitossa. Ikään kuin kohtalon ivaa oli, että hän teki sunnuntain ainoat boginsa 18. reiällä – ensin varsinaisella kierroksella ja sitten uusinnassa. Molemmissa tapauksissa putit olivat hilkulla painua sisään.

Tuore menestys nosti Hovlandin maailmanlistalla viidenneksi. Sen myötä eurooppalaisia on nyt enemmistö maailmanlistan top 5:ssä. Kärjessä jatkaa kuitenkin USA:n Scottie Scheffler.

Nousujohteisesti pitkin viikkoa pelannut Scheffler oli 67 lyönnin tuloksellaan omaa luokkaansa finaalikierroksella, jonka keskiarvo liikuskeli 75:n tuntumassa. Hänen griiniosumatilastonsa oli kilpailussa häikäisevä, mutta jääkylmä putteri ei suostunut toimimaan. Hiemankin paremmalla puttipelillä Scheffler olisi saattanut karata kilpailussa selvään voittoon.

Rory McIlroy (-3) ajautui jälleen vaikeuksiin päätöspäivänä. Tulos 75 pudotti takaysillä hyytyneen McIlroyn kärjestä jaetulle seitsemännelle sijalle Adam Schenkin seuraksi. Sitäkin enemmän hänelle mielihyvää tuotti toisen pohjoisirlantilaisen, Tom McKibbinin uran ensimmäinen DP World Tour -voitto Hampurissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje